Cumhuriyetimiz 93 Yaşında

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda program düzenlendi. Şiirler, konuşmalar ve gösterilerle Cumhuriyet’in 93. yılı coşkuyla kutlandı.

Cumhuriyetimiz 93 Yaşında
 Cumhuriyetimiz 93 Yaşında

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda program düzenlendi. Şiirler, konuşmalar ve gösterilerle Cumhuriyet’in 93. yılı coşkuyla kutlandı.
Programa İstanbul Milletvekili Yakup Akkaya, Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Belediye Başkan Yardımcıları Muharrem Kaşıtoğlu, Salim Öztürk, Beykoz Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozbay, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Sururi Saydam, Belediye Meclis üyeleri, CHP İlçe Başkanı Mahir Taştan, Saadet Partisi İlçe Başkanı Şeref Kaçmaz, MHP İlçe Başkanı Oğuzhan Karaman,  STK temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda dün düzenlenen Atatürk Anıtı’na çelenk koyma töreninin ardından bugün kutlamalar, Beykoz Kaymakamlığı’nda gerçekleştirilen resepsiyonla başladı. Sonrasında 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda buluşan Beykozlular, öğrenci ve öğretmenler tarafından hazırlanan programı izlediler.
Ferit İnal Lisesi Bando Takımı eşliğinde öğrenci ve öğretmenlerin geçit gösterisiyle başlayan programda şiirler ve kompozisyonlar okundu.
Cumhuriyet’in 93. yılı dolayısıyla bir konuşma yapan Kaymakam Ahmet Katırcı: “Vatanın her karışında savaşarak bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün silah arkadaşlarını minnetle anarken, Cumhuriyet Bayramını en iyi dileklerimle kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım.” şeklinde konuştu.


Başkan Çelikbilek: "Cumhuriyetimiz Milletimizin Birlik ve Beraberliğinin Göstergesidir"
Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek: “Millet iradesinin mührü, İstiklal ve kardeşlik akdimiz, sonsuz hürriyet için kenetlenen ulusumuzun Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun. İstiklal Mücadelesinin bütün kahramanlarının eşsiz fedakârlıkları sonucu kurulan Cumhuriyetimizin, tüm yurtta aziz milletimizin coşku ve kardeşlik içerisinde kutlanması, ülkemizin, birlik ve beraberliğinin de göstergesidir. Bu vesile ile tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramı’nı en içten duygularımla kutlar, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum.” dedi.

29 Ekim programı kapsamında ilçedeki okullarda spor, kompozisyon ve şiir gibi dallarda yapılan ulusal ve uluslararası yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Ayrıca dereceye giren tüm öğrenciler Beykoz Belediyesi tarafından altınla ödüllendirildi.
Programda tüm branşlarda derece alan öğrencilerin sergilediği performanslar, katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi.
İlçenin çeşitli okullarından gelen öğrencilerin okullarını temsilen taşıdıkları bayrak, flama ve tabelalarıyla renk kattığı törenin sonunda, Paşabahçe A. Ferit İnal Anadolu Lisesi Bando Takımı da bir gösteri yaptı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109