Beykoz’un Okullarında Teknoloji Atılımı Başladı

Beykoz Belediyesi tarafından bilgisayar ve projeksiyon cihazlarıyla donatılacak, ilçede bilgisayarsız okul kalmayacak.

Beykoz’un Okullarında Teknoloji Atılımı Başladı
Beykoz’un Okullarında Teknoloji Atılımı Başladı

Beykoz Belediyesi eğitime verdiği destek kapsamında ilçedeki okullarda teknoloji atılımı başlattı. 2014-2015 eğitim öğretim yılı sonuna kadar tüm okullar Beykoz Belediyesi tarafından bilgisayar ve projeksiyon cihazlarıyla donatılacak, ilçede bilgisayarsız okul kalmayacak.  

İlk Bilgisayarlar Şehit Adil Doğan’a

Beykoz Belediyesi tarafından başlatılan teknoloji atılımı kapsamında ilk bilgisayar ve projeksiyon cihazları Tokatköy Şehit Adil Doğan İlköğretim Okulu’na teslim edildi. Okul için hazırlanan 15 bilgisayar ve 25 projeksiyon cihazı ile belediye tarafından yaptırılan çok amaçlı salonun açılışı törenle yapıldı. 

Bilgisayarların dağıtımı dolayısıyla okul bahçesinde düzenlenen törene Beykoz Kaymakamı Süleyman Erdoğan, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozbay, belediye başkan yardımcıları, Mahalle Muhtarı Galip Bekaroğlu, Okul Müdürü Hamit Kılıçöz, öğretmenler öğrenciler ve veliler katıldı.

Başkan Çelikbilek: “Tüm Okulları Bilgisayarla Donatıyoruz”

Konuşmasında ilçedeki öğrencilerin en iyi imkânlarla eğitim aldığı bir ortamı oluşturmak için çalıştıklarını ifade eden Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek: “Öğrencilerimizin geleceği aydınlık olsun, başarıları ve eğitim kalitesi artsın istiyoruz. Bunun için eğitime özellikle önem veriyoruz. Bu yıl 3 bin öğrencimize nakdi eğitim desteği, 5 bin öğrencimize de kırtasiye yardımı yaptık. Okullarımızın teknoloji eksiği kalmasın istiyoruz. 2014-2015 eğitim-öğretim yılı sonuna kadar tüm okulları bilgisayar ve projeksiyon cihazıyla donatacağız. Eğitim için özel projelerimiz var, Şahinkaya ve Çubuklu Eğitim Kompleksleri’nin hayata geçmesi için çabalıyoruz. Belediyemiz tarafından öğrencilerimize sağlanan teknolojik imkânların hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Kaymakam Erdoğan:“Teknoloji Bağımlılık Yapmasın”


Teknolojinin denetimli kullanılmasına vurgu yapan Beykoz Kaymakamı Süleyman Erdoğan ise: “Okullarımız yeni, sınıflarımıza teknoloji getiriyoruz. Bundan sonra geriye ne kaldı, çalışmak. Öğretmen, öğrenci ve yöneticilerimizle hep birlikte çalışmak. Teknoloji çok güzel bir nimet fakat onu kullanmayı bilmezsek bir bağımlılık oluşturuyor. Öğrenciler oyunla derslerden kopabiliyorlar bu noktada öğretmen ve ailelere büyük görev düşüyor. Belediyemiz çok güzel ve hayırlı bir iş yaptı, kutluyorum, bu hizmeti verimli kullanmak ailelerin ve öğretmenlerin elinde. Çocuklarının geleceği için aile ilgisi çok mühim. Ailelerin çocuklarla daha fazla ilgilenmesi gerekiyor” şeklinde konuştu. 

Bütçeden En Büyük Pay Eğitime

İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozbay da son yıllarda devlet bütçesinde en çok pay ayrılan kalemin eğitim olduğuna dikkat çekerek, eğitimde verimliliği artırmak için teknolojinin gereğine değindi ve ilçedeki yatırımları ve desteği dolayısıyla Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’e teşekkür etti.

Okul Müdürü Hamit Kılıçöz teknolojik eğitimin daha kalıcı olduğunu ifade ederek ilk dağıtım için kendi okullarının seçilmesi dolayısıyla, Tokatköy Muhtarı Galip Bekaroğlu da mahalleye ve okula yapılan hizmetler için Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’e teşekkür etti. 

Konuşmaların ardından okul için hazırlanan 15 bilgisayar ve 25 projeksiyon cihazı Okul Müdürü Hamit Kılıçöz’e teslim edildi ve öğrencilerle birlikte belediye tarafından yapımına katkı sunulan çok amaçlı salonun açılış kurdelesi kesildi.

Törende öğrenciler “Okul” adlı şiiri okudu ve halk oyunları gösterisi sergiledi.
 




Güncelleme Tarihi: 14 Kasım 2014, 21:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109