BEYKOZLU ÖĞRENCİLERLE İSTANBUL'UN FETHİNE YOLCULUK

BEYKOZ SOĞUKSU İLKÖĞRETİM OKULU’YLA 1453 PANORAMA TARİH MÜZESİ’NE FETİH YOLCULUĞU

BEYKOZLU ÖĞRENCİLERLE İSTANBUL'UN FETHİNE YOLCULUK

Beykoz Belediyesi’nin öğrenci ve gençlerin tarihte meydana gelen olayları kalıcı ve  doğru şekilde anlaması amacıyla 1453 Panorama Tarih Müzesi’ne düzenlediği kültür gezilerinin ilki bu yıl Soğuksu İlköğretim Okulu Öğrencileri’yle başladı.

Soğuksu İlköğretim Okulu 8. Sınıfta öğrenim gören 75 öğrenci, 13 Mart Salı günü yapılan ziyaret için, Beykoz Belediye Başkanı ve başkan yardımcıları tarafından müzeye uğurlandı. Öğretmenleri eşliğinde Panorama 1453 Fetih Müzesi’ni ziyaret eden öğrenciler İstanbul’un Fethi’ne bilgilendirici bir yolculuk yaptı.  

Genç kuşaklara tarih bilinci ve sevgisini kazandırmayı amaçlayan Beykoz Belediyesi, Çanakkale Gezileri’nin yanı sıra Panorama 1453 Fetih Müzesi ile tarih ve kültür gezi programlarını sürdürüyor.

Açıldığı günden bu yana İstanbulluların ilgi odağı olan Panorama 1453 Fetih Müzesi’nde, İstanbul’un Fethi’ni temsili olarak resmeden dünyanın ilk ve en büyük panoramik resmi bulunuyor.

Öğretmen ve velilerin de iştirak edilebildiği müze ziyaretine geçen yıl 45 ilköğretim okulundan 7 bin öğrenci katılmıştı. 
1453 Panorama Tarih Müzesi’nin tarihimizin doğru anlaşılması adına bir zenginlik olduğunu ifade eden Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, öğrenciler için  sağlanan  bu imkânların tarih bilincinin olduğu kadar eğitim başarısının artmasına da katkı sağlayacağını, öğrenci ve gençlere yönelik nitelikli kültürel çalışmaların devam edeceğini söyledi.  


Güncelleme Tarihi: 14 Mart 2012, 20:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER