Beykoz’da Rengarenk 19 Mayıs Kutlamaları

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Beykoz’da da düzenlenen resmi tören ve programlarla kutlandı.

Beykoz’da Rengarenk 19 Mayıs Kutlamaları
 Beykoz’da Rengarenk 19 Mayıs Kutlamaları
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Beykoz’da da düzenlenen resmi tören ve programlarla kutlandı.

Beykoz Belediyesi 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda yapılan törende Atatürk anıtına çelenk konulmasının ve saygı duruşu ardından İstiklal Marşı okundu. Ahmet Ferit İnal Anadolu Lisesi öğrencilerinin sergilediği bando takımı eşliğinde hep birlikte Beykoz Çayırı'ndaki tören alanına geçildi.

Beykoz Çayırı'nda yapılan törene Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Beykoz Belediye Başkan Yardımcıları Yakup Özbek ile Muharrem Kaşıtoğlu, Garnizon Komutan V. Deniz Albayı Ali Kenan Özenç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozbay ve şube müdürleri, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Bülent Küçük, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.


Beykoz İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Bülent Küçük, ”19 Mayıs, Türk Milletinin bağımsızlığı olan düşkünlüğünü ortaya koyduğu eşsiz bir gündür.”

Beykoz İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Bülent Küçük, 19 Mayıs bayramını kutlayarak, “Bugün Mustafa Kemal Atatürk'ün yaktığı kurtuluş meşalesinin elden ele dolaşmasının 98. yıl dönümüdür. Kurtuluş mücadelesinde, atalarımızın verdiği mücadelenin bir benzerini 15 Temmuz'da verdik. Çocuk, genç, yaşlı, erkek, dini, dili, ırkı ne olursa olsun hain güçlere karşı tek vücut olduk. En büyük desteğimizi de siz değerli gençlerimizin yanımızda olmasından aldık. Bunun içindir ki, siz Türk' istiklal aşkını Nene hatunların, 'Ya İstiklal, Ya Ölüm' diyen Hasan Tahsinlerin, Seyit Onbaşıların, Yavuzların, Atatürklerin soyundansınız.” dedi.

Beykoz çayırında devam eden kutlama programında günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ve Resmigeçit töreninin ardından spor hareketleri ve gösterilere geçildi. Yüzlerce öğrencinin sergilediği spor hareketleriyle alan rengârenk figürlerle kaplandı.

Programda Işık Dans Topluluğu’nun Halk Oyunları gösterisi, Şehit Ömer Halisdemir Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencileri ve TFF Celal Aras Spor Lisesi öğrencilerinin Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi ve Gençliğin Ata’ya cevabının okunması, Şehit Ömer Halisdemir Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesinin Mehteran Takımı gösterisi yapıldı. 

İlçe birincisi seçilen öğrencilerin şiir ve kompozisyon okumaları  ve ilçe okullarının sergilediği Teakwando ve bilek güreşi, okullar arası halat çekme yarışması, penaltı yarışması, Tirendaz Okçuluk Kulübü’nün ok atma gösterisi, Halk oyunları ve kule piramit gösterilerinin devamında yıl içinde yapılan spor etkinliklerinde dereceye giren sporculara yapılan ödül töreninin ardından ise program sona erdi. 




YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109