Beykoz’da Kadınlara İş Kurma Fırsatı

Beykoz’da yaşayan dar gelirli kadınların iş sahibi olmalarını sağlamak için Türkiye Grameen Mikrofinans Kuruluşu (TGMP) tarafından kendi işini kurmak isteyenlere 100-1000 TL arasında mikro kredi verilecek.

Beykoz’da Kadınlara İş Kurma Fırsatı
Beykoz’da Kadınlara İş Kurma Fırsatı  

Beykoz’da yaşayan dar gelirli kadınların iş sahibi olmalarını sağlamak için Türkiye Grameen Mikrofinans Kuruluşu (TGMP) tarafından kendi işini kurmak isteyenlere  100-1000 TL arasında mikro kredi verilecek. 

Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA), Beykoz Belediyesi, Türkiye Grameen Mikrofinans Kuruluşu (TGMP) ve Beykoz Acarkent Rotary Mikrofinans Şubesi tarafından hayata geçirilecek uygulamayla dar gelirli kadınların iş sahibi olmaları hedefleniyor.

İlk olarak Prof. Muhammed Yunus tarafından 1976 yılında Bangladeş’te hayata geçirilen uygulamayla Dünya’nın 175 ülkesinde 600 milyon insan kendi işini kurmayı ve kendi kazancını elde etmeyi başardı.  

İş fikrine sahip olan dar gelirli kadınlara başlangıç sermayesi sağlayacak mikro kredi programı Beykoz Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıyla tanıtıldı.   

Beykoz Acarkent Rotary Mikrofinans Şubesi Komite Başkanı Doç. Dr. Osman Taşlıca mikro kredi ve kullanım koşullarıyla ilgili bilgiler vererek: “Bu kredileri erkeklere değil, kadınlarımıza veriyoruz, çünkü kadınlarımız annelik içgüdüsüyle kendilerini değil aile ve çocuklarını tercih ediyorlar. Bu krediden, projesi olan tüm dar gelirli kadınlarımız faydalanabilir” dedi.

Teminat ve Kefil Yok 


Beykoz’daki dar gelirli kadınlara yönelik başlatılacak uygulamayla iş kurma fikrine sahip olan girişimcilere ilk yıl için 100-1000 TL arasında kredi verilecek. Adayların girişimcilik ruhu ve potansiyeline göre kredi miktarı artırılacak.

Teminatsız ve kefaletsiz olarak verilecek krediden yararlanmak için aynı ekonomik ve sosyal şartlarda yaşayan 5 kadının bir araya gelerek kurdukları grupla TGMP’ye başvuruda bulunmaları gerekiyor. 
Kredi kullanan adaylar aldıkları kredileri iş kurdukları haftayı takip eden 46 hafta içinde geri ödemeye başlayacak. 

Kayıt ve Bilgi İçin: 0 530 065 97 25

Güncelleme Tarihi: 18 Haziran 2013, 11:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER