Beykoz Camını Dünya Üflüyor

Beykoz’da Cam Sanatçıları İçin Araştırma, Geliştirme ve Üretim Platformunun Oluşturulması Projesi (Artist in Residence), Türkiye ve Dünya‘dan 16 sanatçının katılımıyla başladı.

Beykoz Camını Dünya Üflüyor
 Beykoz Camını Dünya Üflüyor  

Beykoz’da Cam Sanatçıları İçin Araştırma, Geliştirme ve Üretim Platformunun Oluşturulması Projesi (Artist in Residence), Türkiye ve Dünya‘dan 16 sanatçının  katılımıyla başladı. 

İstanbul Kalkınma Ajansı, Cam Ocağı Vakfı ve Beykoz Belediyesi ortaklığıyla başlatılan projeye katılan sanatçılar atölye çalışmalarıyla özgün eserler üretecekler, deneyimlerini paylaşacaklar ve seminerler verecekler. 
4 Ocak-29 Nisan tarihleri arasında 4 dönem sürecek projenin misafir sanatçıları ABD, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Fransa, Avustralya, Almanya ve İran’dan katılıyor. 

Sanatçılarınüretimleri, biriİstanbul içinde biri Beykoz Belediyesi Ahmet Mithat Efendi Kültür Merkezi’nde olmak üzere iki ayrı mekânda sergilenecek. 

Cam Ocağı Vakfı’nda düzenlenen projenin tanıtım toplantısına Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı, Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Cam Ocağı Vakfı Başkanı Yılmaz Yalçınkaya, ilçe protokolü, Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Kaşıtoğlu ve cam sanatçıları katıldı. 

Yılmaz Yalçınkaya:“Dünya Çapında Netice Alacağımıza İnanıyorum”

Açılışta projenin amacı hakkında bilgi veren Cam Ocağı Vakfı Başkanı Yılmaz Yalçınkaya: “Bugün benim çok mutlu olduğum bir gün. Amaç Türk ve yabancı sanatçıları bir araya getirip öğrencilere örnek olmalarına ve birbirlerinden etkilenerek yeni eserler yaratmalarına ortam hazırlamak. 100 müracaattan şimdilik 8 kişi seçtik. Türkiye’ye bu konuda ilgi var.Dünya çapında neticeye ulaşacağımıza inanıyorum. Katkıda bulunan ve emeği geçen tüm kurumlara teşekkür ediyorum.” dedi. 

Başkan Yücel Çelikbilek: “Özgün Çalışmalar Yapılacak” 

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek: “Çok özgün bir çalışmanın açılışındayız. Bu projeyle dışardan gelen ustalar ve bölgemizin sanatçıları yeni eserler ortaya koyacaklar. Camın ana kucağı diyebileceğimiz Beykoz bu projelerle tekrar camla kucaklaşıyor. Tabiki devamlılık çok önemli. Beykoz’da yürütülen projelerle Polonezköy ve Anadolukavağı’nda cam sanat merkezleri açıldı. Riva‘da bir yenisi kurulacak. Hükümetimiz ve Kalkınma Bakanlığımız da bu tür özgün çalışma ve üretimlere büyük destek veriyor. Belediye olarak cam sanatını yaşatan ve tanıtan projelerin destekçisi olmayı sürdüreceğiz. Başta İSTKA olmak üzere, Kaymakamlığımız ve Cam Ocağı’na katkıları dolayısıyla teşekkür ediyorum.“ şeklinde konuştu. 


Kaymakam Ahmet Katırcı: “Beykoz’u Türkiye ve Dünya’nın Cam Merkezi Yapmayı Hedefliyoruz.”

Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı da ilçede camın yeniden canlanmasını ve turizmle buluşmasını amaçladıklarını vurgulayarak: “Yıllarca camın merkezi olan Beykoz’u Türkiye ve Dünya’nın cam merkezi yapmayı hedefliyoruz. En büyük idealimiz bu. Eğer camı turizme kazandırırsak camcılık ve cam sanatı kartopumisali büyür. Bunun gerçekleşmesi için Cam Ocağı Vakfı Başkanı Yılmaz Bey gibi gönüllülere ihtiyacımız var. Beykoz’a gelen ilk olarak camı görmeli. Kaymakamlk olarak hayata geçirdiğimiz Cam Show Aracı İstanbul ve Türkiye’yi gezerek cam sanatını tanıtacak. İstanbul ve Beykoz’un güzelliklerinin seyredildiği cam teras kurulması ve camın bu projeyle turizme kazandırılması için girişim ve çalışmalarımız devam ediyor. Bu vesileyle Kalkınma Bakanlığımıza, her zaman çalışmalarımıza destek veren Belediyemize ve cam gönüllüsü Yılmaz Yalçınkaya’ya teşekkür ediyorum.” diye konuştu. 

Konuşmaların ardından projeye sunumunun yapıldığı programda, Çek Cumhuriyeti’nden katılan Ondrej Novotnyekibiyle birlikte sıcak cam gösterisi yaptı. 






YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109