Beykoz Belediyesi logosunu ve kurumsal kimliğini yeniliyor.

İlçeyi ve kurumu özgün bir çalışmayla temsil edecekyeni logo tasarımı için başvurular 8 Şubat 2016 tarihi itibariyle ilan edildi.

Beykoz Belediyesi logosunu ve kurumsal kimliğini yeniliyor.
 Beykoz Belediyesi logosunu ve kurumsal kimliğini yeniliyor



İlçeyi ve kurumu özgün bir çalışmayla temsil edecekyeni logo tasarımı için başvurular 8 Şubat 2016 tarihi itibariyle ilan edildi
Beykoz Belediyesi Uluslararası Logo Yarışması’nın amacı açıklandı:
Beykoz Belediyesi’ni kurum olarak yansıtan, Beykoz ilçesiyle özdeşleşecek, Beykoz’un tarihsel, sosyolojik, fiziksel yapısıyla ilişki kuracak, evrensel değerlerle üretilmiş, işlevsel nitelikte ve akılda kalıcı görsellikte yeni bir logonun tasarlanmasıdır. 
Katılımcıların tasarımları farklı disiplinlerden oluşan Seçici Kurul tarafından değerlendirilerek kamuoyuna duyurulacaktır. 
Yarışma neticesinde birinci logo tasarımına 30.000 TL, ikinciye 15.000 TL, üçüncüye 7.500 TL ödül verilecektir. Ayrıca 3 adet mansiyon ödülü olarak 2.000’er TL dağıtılacaktır. 
Beykoz Belediyesi Uluslararası Logo Yarışması’na katılım yalnızca web sitesi üzerinden kabul edilecektir. 
Yarışmaya, yurtiçi ve yurt dışından katılacak tasarımcılar, yeni logo tasarımlarını en geç 15 Mayıs 2016 saat 24:00’e kadar www.beykozicintasarla.org adlı web sitesine göndermeleri gerekmektedir. 
Ayrıntılı bilgi: www.beykozicintasarla.org




BEYKOZ BELEDİYESİ LOGO YARIŞMASI


Ahmet Mithat Efendi der ki ‘ Dünya’nın en güzel şehri İstanbul, İstanbul’un en güzel yeri Beykoz’dur.
Boğaziçinin en eski yerleşimlerinden, üçbin yıllık tarihinde uygarlıklara tanıklık etmiş ve bu süreçte oluşan halk yapısı ile bir kültür mozaiği oluşturmuştur.
İki asır öncesinden Deri ve Kundura, Kağıt, Cam üretim ve kültürünün temellerini atmış ülke ekonomisinde izler bırakmıştır.
Beykoz, değişmeyen doğal dokusu ile geçmişini ve geleceğini birlikte yaşamaktadır.
Yarışmanın Amacı:
Beykoz Belediyesini kurum olarak yansıtan, Beykoz İlçesiyle özdeşleşecek, Beykoz’un tarihsel, sosyolojik, fiziksel yapısıyla ilişki kuracak, evrensel değerlerle üretilmiş, işlevsel nitelikte ve akılda kalıcı görsellikte yeni bir logonun tasarlanmasıdır.

1 Beykoz Belediyesi Logo Yarışması
1.1. Katılım Koşulları
1.1.Yarışma, Ulusal ve Uluslararası tüm tasarımcılara açıktır.
1.2.Her katılımcı, en fazla üç adet tasarımla yarışmaya katılabilir.
1.3.Yarışma katılımcılarının tasarımları özgün olup, daha önce yarışmalara katılmamış başka hiçbir yerde yayınlanmamış olmalıdır. Ayrıca diğer kurum ve
kuruluş logolarını çağrıştırmamalıdır.
1.4.Yarışma katılımcıları, tasarımlarının kendilerine ait olduğunu kabul, beyan ve taahhüt etmiş sayılır. Yarışma katılımcısı, BEYKOZ BELEDİYESİ LogoYarışmasına katılımlarından dolayı herhangi bir katılım ücreti ödemeyecek ve herhangi bir katılım ücreti talep edemeyecektir.
1.5.Seçici Kurul tarafından, kopya olduğu anlaşılan tasarımlar yarışma dışı bırakılacak ve değerlendirmeye alınmayacaktır. Bu tasarımlara ödül verilmeyecek verilmiş ise ödül sahibi ödülü iade edecek, bu durumda BEYKOZ BELEDİYESİ’nin yeni bir logo seçme isteği peşinen kabul edilecektir.
1.6.Yarışma katılımcısı tasarımının, BEYKOZ BELEDİYESİ’nin ihtiyacını karşılamaması durumunda, Seçici Kurul ödül vermeme hakkını saklı tutar. Seçici Kurulun oy birliği ile aldığı karar neticesinde yarışma tekrarlanabilir.
1.7.Düzenleyici Kurul, Raportör, Seçici Kurul’un birinci derece yakınları ile yarışmayı düzenleyen organizasyon kuruluşunun personeli ve birinci dereceyakınları bu yarışmaya katılamaz.
1.8.Yarışma katılımcısı, tasarımlarının üzerinde isim, imza veya ayırt edici hiçbir işaret bulunduramaz. Bu şekilde ayrıştırıcı unsur bulunduran tasarımlar yarışma
dışı bırakılır.
1.9.Yarışma katılımcısı yarışmaya başvuru yaptıktan sonra, sistem otomatik olarak bir Katılımcı Numarası tanımlayacaktır. Bu yarışma katılımcısının Katılımcı Numarası anlamına gelmektedir. Katılımcı, tanımlı numarasını yarışma sonuçları, web adresi üzerinden açıklanıncaya kadar kaybetmemelidir. Sistemsel eşleştirme sebebiyle elektronik başvuru formundaki Ad Soyad,
vatandaşlık numarası, cep telefonu numarası ve e-posta adresi katılımcıya ait olmalıdır.
1.10.Yarışma katılımcısı tasarımlarını en geç 15 Mayıs 2016 Salı günü saat 24:00’e kadar www.beykozicintasarla.org web adresi üzerinden yüklemelidir.
1.11.Yarışma katılımları sadece web adresi üzerinden yapılacaktır.
1.12.Belirtilen gün ve saatten sonra yapılan katılım başvuruları yarışmaya dahil edilmeyecektir.
2. Teknik Koşullar
2.1.Yeni logo tasarımı, BEYKOZ BELEDİYESİ kamu kurumunu simgeleyecek şekilde tasarlanacaktır. Şu an kullanımda bulunan logo tasarımını çağrıştıran
tasarımlardan kaçınılmalıdır.
2.2.Yarışma katılımcısı tasarımlarında kısaltma kullanmadan, açık olarak BEYKOZ BELEDİYESİ ibaresine yer vermelidir.
2.3.Seçilen logo tasarımı, kurumsal kimlik çalışmasının bir parçası olarak, Beykoz Belediyesi’ni temsilen her türlü basılı materyal ve dijital ortamda, medya ve reklam çalışmaları ile promosyon ürünleri (bez bayrak, flama, pirinç plaket) kırtasiye malzemeleri, antetli kağıt, faks kağıdı, kart, zarf, afiş, pankart ve benzeri ortam ve faaliyetlerde kullanılacaktır. Logo tasarımının renkli ve siyah beyaz kullanıma uygun olarak, büyütülüp küçültüldüğünde görselliğinin bozulmayacağı, çok küçük ölçülerde ayrıntılarının kaybolmayacağı, çok büyük ölçülerde dağınık görünmeyeceği bir biçimde her çeşit baskı ve kesim tekniği ile sorunsuz kullanılacak şekilde hazırlanması gerekmektedir.
2.4.Seçici Kurul, yarışma katılımcısının tasarımlarının özgünlüğü ve yaratıcılığının yanı sıra BEYKOZ BELEDİYESİ’nin amaçlarını, Beykoz ilçesinin tarihi ve fiziki geçmişini ve şimdiki durumunu dikkate alan bir çerçevede değerlendirecektir.
2.5. Yarışmaya gönderilecek tasarımların vektörel tabanlı çizim programlarında hazırlanması gerekmektedir.
2.6.Her bir logo tasarım çalışması, A4 kağıda çalışma alanının üst orta kısımda, en uzun kenarı 15cm. yi geçmeyecek şekilde (150 x150 mm) alanda renkli olarak yerleştirilecektir. Ayrıca A4 kağıdın alt bölümünde logo tasarımının %20'ye küçültülmüş (30 x30 mm) siyah beyaz örneği bulunacaktır. Logo tasarımları, A4 kağıdına yerleştirilmeden önce tasarımda yer alan yazı
karakterleri convert edilmelidir.
2.7.Yarışmaya www.beykozicintasarla.org adlı web adresi üzerinden elektronik başvuru ile katılım sağlanacaktır.Her bir tasarım çalışması 300 dpi CMYK; JPG ve PDF adlı iki formatta yüklenmelidir.Yüklemeler aşağıdaki şekilde yapılmalıdır: calisma1.jpg,calisma1.pdf,calisma2.jpg,calisma2.pdf,calisma3.jpg,calisma3.pdf

2.8.Yarışma katılımcısının her bir tasarım çalışması için maksimum izin verilen dosya boyutu 4.99 MB’dir.(Her bir tasarımın JPG ve PDF dosyasının toplamı: 4.99 MB ) Her katılımcının toplamda 14.97 MB’lik tasarım çalışması gönderme hakkı bulunmaktadır.



3. Yarışma Takvimi6. Logo Telif ve Kullanım Hakları
6.1.Yarışmada ödül alan logo tasarımlarının telif ve yayın hakları, BEYKOZ BELEDİYESİ’ne ait olacaktır. Bu tasarımlar, Beykoz Belediyesi tarafından her
türlü görsel-yazılı iletişim araçlarında kullanılacaktır.
6.2.Yarışmaya gönderilen tüm tasarımlar, BEYKOZ BELEDİYESİ tarafından yarışma ile ilgili etkinliklerde, kurum ve yarışma web sayfasında, kurum yayın organlarında, kataloglarda ve kuruma bağlı birimlerde sergileme amacı ile kullanılabilir. Beykoz Belediyesi bu amaçla katılımcılara herhangi bir telif hakkı ödemeyecektir.
6.3.Seçici Kurul, seçilen logo tasarımları üzerinde teknik düzeltmeler yapılmasını isteyebilir. Bu çalışmalar için yarışma katılımcılarına ayrı bir ücret ödenmez. Yarışmada ödüle layık görülen tasarımcılar, ödül alan tasarımlarının telif ve yayın haklarını, kendisine ödenmiş olan ödül bedeli ile süresiz olarak BeykozBelediyesine vermiş olduğunu kabul eder. Fikir ve Sanat Eserleri Kanununun;14, 15, 16, 17, 20, 21, 22, 23, 24, 25.maddelerinde belirtildiği şekilde, her türlü maddi manevi haklarını ’Beykoz Belediyesi’ne devrettiğini peşinen kabul, beyan vetaahhüt eder.
Bkz. www.mevzuat.gov.tr/Mevzuat Metin/1.3.5846.pdf
6.4.Ödül kazanan Logo Tasarımı; Kurumsal kimlik çalışmalarının bir parçası olarak, BEYKOZ BELEDİYESİ’ni temsil edecek her türlü basılı materyal ve dijital ortamda, medya ve reklam çalışmaları ile promosyon ürünleri, kırtasiye malzemeleri, antetli kağıt, faks kağıdı, kartvizit, zarf, afiş, pankart ve benzeri ortam ve faaliyetlerinde kullanılıp çoğaltılacaktır. Yarışma katılımcısı ödül
dışında herhangi bir telif hakkı talep etmeyecektir. Katılım formunu imzalayan katılımcılar, bu şartnamenin tüm koşullarını, yarışma şartlarını, Seçici Kurul ve Beykoz Belediyesi’nin kararlarının tamamını kabul etmiş sayılırlar.
6.5.Yarışma katılımcısı göndermiş olduğu tasarımların tümüyle kendisine ait olduğunu, bu tasarımlar nedeniyle üçüncü kişilerden gelen 5876 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve diğer tüm yasalardan kaynaklanabilecek isteklerin tek ve mutlak muhatabının kendisi olduğunu, tasarıma ilişkin hukuki ve cezai sorumluluğun kendisine ait olduğunu, bu hususlara ilişkin olarak BEYKOZ BELEDİYESİ’nin herhangi bir hukuki ve cezai sorumluluğunun bulunmadığını (tasarım sahibinin kendisine rücu hakkının saklı tutulduğunu) kabul, beyan ve
taahhüt eder.
6.6.Yarışmaya katılan tüm katılımcılar, yarışma şartlarını ve seçici kurul kararlarını peşinen kabul etmiş sayılacaklardır.

Yarışma İlan Tarihi: 08 Şubat 2016
Son Başvuru Tarihi: 15 Mayıs 2016
Seçici Kurul Değerlendirme Tarihi: 17-24 Mayıs 2016
Sonuç İlan Tarihi: 25 Mayıs 2016
Ödül Töreni Tarihi: 03 Haziran 2016
4. Seçici Kurul Üyeleri
Yücel ÇELİKBİLEK, Beykoz Belediye Başkanı
Yrd. Doç. Abdullah TAŞÇI, Grafik Tasarımcı, Doğuş Üniversitesi Tasarım ve Sanat Fakültesi Grafik Bölümü Öğretim Üyesi
Doç. Ardan ERGÜVEN, Grafik Tasarımcı, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü Öğretim Üyesi, GMK Yön. Kur. Üyesi
Yrd. Doç. Mehmet Sadık ALTINOK, Ressam, Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü Öğretim Üyesi, Özgün Baskıresim Sanatçıları Derneği Yön. Kur. Üyesi
Doç. Mehmet Sinan NİYAZİOĞLU, Grafik Tasarımcı, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Grafik Bölümü Öğretim Üyesi
Kemal KAPTANER,Türk Telekom Kurumsal İletişim ve Marka Yönetimi Kd. Direktörü
Dr. M.Sinan GENİM, Mimar, TAÇ Vakfı Yön. Kur. Başkanı
Reyhan ÇEZİK, Heykeltraş, Özgün Baskıresim Sanatçısı, İstanbul Exlibris Akademisi Derneği ve Beykoz Cam ve Turizm Derneği Yön. Kur. Üyesi

5. ÖDÜL
Birincilik Ödülü 30.000 TL
İkincilik Ödülü 15.000 TL
Üçüncülük Ödülü 7.500 TL
Mansiyon 1 2.000 TL
Mansiyon 2 2.000 TL
Mansiyon 3 2.000 TL
Seçici Kurulun belirlediği sonuçlar, www.beykozicintasarla.org web adresi
üzerinden 25 Mayıs 2016 tarihinde ilan edilecektir.
Renkli logo alanı 150*150 mm
Siyah-beyaz logo alanı 30*30 mm
Bilgi :
www. beykozicintasarla.org
logo@ beykozicintasarla.org
Tel. : +90 444 6661
Gümüşsuyu Mah. İbrahim Kelle Cad.
No:42 PK 34820 Beykoz-İstanbul-Türkiye

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER