Beykoz, 30 Ağustos’ta 30 Çift Dünya Evine Girdi

Beykoz Belediyesi’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği Toplu Nikâh Töreni bu yıl 30 Ağustos’ta gerçekleşti.

Beykoz, 30 Ağustos’ta 30 Çift Dünya Evine Girdi
Beykoz, 30 Ağustos’ta 30 Çift Dünya Evine Girdi 

Beykoz Belediyesi’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği Toplu Nikâh Töreni bu yıl 30 Ağustos’ta gerçekleşti. Dünya evine giren 30 çifte tamamı kadınlardan oluşan nikâh şahitleri şahitlik etti.

Beykoz'da maddi imkânı yetmeyen çiftleri Toplu Nikâh Töreniyle evlendiren Beykoz Belediyesi bu yıl anlamlı bir organizasyona imza attı.

Ülkedeki terör olayları nedeniyle tören kapsamındaki konser ve kutlamalar iptal edilirken nikâh şahitlerinin tamamı ise şehit anneleri, kadın belediye meclis üyeleri, kadın birim müdürleri ve kadın muhtarlardan oluştu. Sanatçı Ayşe Tunalı da nikâh şahitleri arasında yer aldı.

Belediye Meydanı’nda düzenlenen nikâh törenine AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Gürkan, Beykoz Müftüsü Hüseyin Demirtaş, Beykoz Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozbay, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, muhtarlar, ilçedeki siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri de katılarak çiftlerin heyecanını paylaştı. 

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek 30 çiftin nikâhını, Safiye Yılmaz ve Kenan Usta çiftinin nezdinde toplu olarak kıydı. Şahitliklerini ise Başkan Çelikbilek’in eşi Ayşe Çelikbilek, şehit yakını Fatma Terletme ile Esma Karataş yaptı.  

Başkan Çelikbilek 5 Çocuk İstedi 


Törende duygularını dile getiren Başkan Yücel Çelikbilek: “Ülkemizde son aylarda yaşanan acı hadiseler dolayısıyla tören kapsamındaki kutlamaları iptal ettik ve içi en çok acıyan şehit annelerimizi toplu nikâh vesilesiyle onurlandırmayı bir borç bildik. Burada evlenen çiftlerimize Allah’tan bir ömür mutluluk, sağlık ve huzur temenni ediyorum. Seneye çocuk haberlerini duyarsak ayrıca mutlu olacağız. Şimdiden altınları hazır.

Tabi 1 çocuk yetmez çiftlerimizden en az 5 çocuk bekliyoruz” dedi.

Nikâh akdi öncesinde İlçe Müftüsü Hüseyin Demirtaş çiftlerin örnek birer aile olmaları için dua ederken damatlardan Yunus Kara ise Kur’an-ı Kerim tilaveti yaptı. 

Başkan Çelikbilek’in nikâhları ilan etmesiyle 30 çift şahitlerin, ailelerinin, yakınlarının ve Beykozluların huzurunda yeni hayatlarına adım attı. 

Törene katılan davetlilere kavurmalı pilav, ayran ve tatlı ikram edildi ve nikâh şekeri dağıtıldı.  Etkinlik toplu fotoğraf çekimiyle son buldu. 

Çeyizler Belediye’den

Beykoz Belediyesi 30 çifte nikâh hediyesi olarak ev eşyaları ve beyaz eşyadan oluşan çeyizlerini de verdi. Organizasyon kapsamında gelin-damat fotoğraf çekimleri Beykoz Korusu’nda belediye tarafından yapılırken çiftler, aileleriyle birlikte Boğaz’da tekne turuna katılarak İstanbul’un güzelliklerini seyretti.

Güncelleme Tarihi: 31 Ağustos 2015, 20:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109