Anadolu’nun Farklı Renkleri Beykoz’da Yaşatılıyor

Beykoz Belediyesi, ilçedeki kültürel zenginliğin kaynaşmasına katkı sağlamak, gelenek ve göreneklerimizi hatırlatmak amacıyla yöresel geceler düzenliyor. Yöresel Geceler’in ilki Sinopluları buluşturdu.

Anadolu’nun Farklı Renkleri Beykoz’da Yaşatılıyor
Anadolu’nun Farklı Renkleri Beykoz’da Yaşatılıyor 

Beykoz Belediyesi,  ilçedeki kültürel zenginliğin kaynaşmasına katkı sağlamak, gelenek ve göreneklerimizi hatırlatmak amacıyla yöresel geceler düzenliyor. Yöresel Geceler’in ilki Sinopluları buluşturdu.

 
Mavi Karadeniz TV’den canlı yayınlanan ve Prof.  Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde düzenlenen Yöresel Geceler, Sinop İli ve İlçeleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin Gecesi ile başladı. Sunuculuğunu radyo programcısı Ufuk Acar'ın yaptığı gecede Siyad Folklör Ekibi ve Türk Halk Müziği Sanatçısı Bayram Kaya sahne aldı.
Sinoplular Gecesine; Beykoz Belediyesi Başkanı Yücel Çelikbilek, AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Mustafa Gürkan, Başkan Yardımcısı Muharrem Kaşıtoğlu, Eski Milletvekili Abdurrahman Dudurgalı, Belediye Meclis Üyeleri, Sinoplular Derneği Başkanı Adnan Çeliker, Siyad Başkanı Keremettin Arpacı, siyasi parti temsilcileri,  STK temsilcileri, yöre dernekleri ve vatandaşların katılımıyla başladı. Gecede unutulmaya yüz tutmuş yemeklerin sergilendiği standlar kuruldu,  yörelerin tanıtım broşürleri, mutfak kültürü, yöreye ait aksesuarlar ve el ürünleri standlarda sergilendi.Vatandaşlara, Sinop iline has yemekler ikram edildi.
Başkan Yücel Çelikbilek: "Anadolu'nun Farklı Renklerini Bütün Dünya İzleyecek"
Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, bu gecelerin ilçedeki kültürel zenginliğin kaynaşmasına vesile olduğunu belirterek başladığı konuşmasında şunları aktardı: "Türkiye'nin bütün vilayetlerinde malum hadiseler var, Beykoz'da tatsız, tuzsuz bir olay yaşamadık, komşuluk ilişkileri iyi ve saygın bir duruş sergilemekte.Mavi Karadeniz TV'de yayınlanan programımız, bu sayede bütün dünyada izlenecek. Anadolu'nun farklı renkleri olan, milletimizin kültürel  zenginliklerinin dünyada benzeri yok, bu değerleri birbirimize göstermemiz gerekiyor. Düzenlediğimiz geceler sayesinde 18 Yöre Derneğinin katılacağı programlarla biz bu değerlerimizi tanıtacağız". 
Geceye katılan, önceki dönem Milletvekili Abdurrahman Dudurgalı ise yaptığı konuşmada, tarih boyunca var olan birlik ve beraberliğimizin sürmesini temenni ederek, Anadolu'daki farklı kültürlerin ülkemizin zenginliğinin bir parçası olduğunu söyledi.
Muharrem Kaşıtoğlu: " Kültürel Zenginliğimizi Güçlendiriyoruz"
Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Kaşıtoğlu, Sinoplular Gecesi’nde yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik mesajları verdi. Kaşıtoğlu konuşmasında, “Bir kent ve ülkemiz için çok büyük zenginlik olan sosyal ve kültürel yapı, özellikle organizasyonlarda daha çok açığa çıkar. Beykoz’da gelenek ve göreneklerimizi yaşatarak kültürel zenginliğimize zenginlik katıyoruz. Birlik ve beraberliğimizi güçlendiriyoruz. Beykoz Çayır Festivali'nde yaptığımız Geleneksel Yöre Geceleri terör olayları nedeniyle  dört senede üç kere iptal edildi. Alternatif olarak burada yapıyoruz, 18 ilin tarihi özelliklerini temsil eden figürlerin yer aldığı logoyu ilk kez kullandık, bu geceler sayesinde birlik ve beraberliğimiz pekişiyor" dedi.
Dernek Başkanı Adnan Çeliker tarafından gecenin hazırlanmasına öncülük eden Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’e bir de plaket takdim edildi. 

Yöresel Geceler her Cumartesi akşamı 19:00’da Mavi Karadeniz TV’den canlı olarak yayınlanacak. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109