23 Nisan Coşkusu Beykoz’u Sardı

Dünyanın tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Beykoz’da da coşkuyla kutlandı.

23 Nisan Coşkusu Beykoz’u Sardı
23 Nisan Coşkusu Beykoz’u Sardı

Dünyanın tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Beykoz’da da coşkuyla kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve 8. Uluslararası Beykoz Kaymakamlığı ve Beykoz Belediye Başkanlığı Halk Dansları Çocuk Festivali kardeş şehirlerden gelen çocukların dans ve gösterileriyle renkli görüntülere sahne oldu. 

İlçedeki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları Belediye Atatürk Anıtı önünde yapılan resmi törenle başladı. Atatürk anıtına çelenk konulmasının ardından Başkan Yardımcısı Hanefi Dilmaç, Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek adına ilçedeki öğrenci temsilcilerini makamında kabul etti. Dilmaç, Başkanlık koltuğunu 23 Nisan dolayısıyla Atatürk Ortaokulu 5. sınıf öğrencisi Deniz Çubukçu’ya devretti.
R. Şahin Köktür Spor Kompleksi’nde ise kutlamalara katılmak için Beykoz’un 7 kardeş şehrinden gelen misafir öğrencilerin dans gösterileri yer aldı.  Misafir çocukların yerel kıyafetleriyle renk kattığı törende, kültürlerinden esintiler sunan dans gösterileri beğeni ve ilgiyle takip edildi.

Salon programına Beykoz Kaymakamı Süleyman Erdoğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozbay, Garnizon Komutanlığı adına Deniz Albay Semih Ozangüç,  Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Kaşıtoğlu ve ilçedeki çeşitli okullardan öğretmenler ile öğrenciler iştirak etti. 

Başkan Çelikbilek: “Çocuklarımıza Güzel Yarınlar Bırakmak İçin Çalışıyoruz”


Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek günün anlam ve önemine ilişkin yayınladığı mesajında: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 94.yıldönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı ülkemizin her köşesinde olduğu gibi ilçemizde de coşkuyla kutluyoruz. Kardeş ülkelerden gelen çocuklarımız ile Beykozlu çocuklarımız, birlikte kardeşliğin, sevginin, hoşgörünün mesajını veriyorlar. Geleceğimiz olan çocuklarımız her alanda her şeyin en iyisini ve güzelini hak ediyorlar. Bizlerin de gayreti onlara güzel ve sevgi dolu yarınlar hediye etmek. Bu vesileyle tüm çocuklarımızı en içten duygularımla kutluyor, bu bayramı armağan eden başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimize rahmet diliyorum” dedi.

Gökhan Türkmen Şarkılarını Çocuklar İçin Söyledi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında pop müziğin sevilen ismi Gökhan Türkmen de bir konser verdi. Tarihi Beykoz Çayırı’nı dolduran çocuklar şarkılarla bayram coşkusunu doyasıya yaşadı.
Dünya Çocukları Beykoz’da Ağırlandı

Comenius projesi kapsamında Akbaba İsmail Özseçkin Okulu’nun davetlisi olarak Beykoz’da bulunan Letonya, İspanya, İtalya, Polonya ve Yunanistan gruplarının öğretmen ve öğrencilerini Beykoz Belediye Başkan Yardımcıları M. Hanefi Dilmaç ve Muharrem Kaşıtoğlu, Beykoz Belediyesi’nde ağırlandı. Ağırlama sonunda Dilmaç, konuklara Beykoz camı Mevlana figürü ve çeşitli hediyeler takdim etti. Konuk ülke temsilcileri de Dilmaç’a ülkelerine has hediyeler verdiler.

Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2015, 22:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109