23 Nisan Çocukları Beykoz’da

Beykoz bu yıl, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve 8. Uluslararası Beykoz Kaymakamlığı ve Beykoz Belediye Başkanlığı Halk Dansları Çocuk Festivali kapsamında 7 kardeş şehirden 200 çocuğu ağırlıyor

23 Nisan Çocukları Beykoz’da
23 Nisan Çocukları Beykoz’da 

Beykoz bu yıl, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve 8. Uluslararası Beykoz Kaymakamlığı ve Beykoz Belediye Başkanlığı Halk Dansları Çocuk Festivali kapsamında 7 kardeş şehirden 200 çocuğu ağırlıyor.  

23 Nisan coşkusuna katılmak üzere Macaristan’ın Mohaç, Bosna Hersek’in Srebrenica şehirleri ile Ardahan, Şanlıurfa’nın Hilvan,  KKTC’nin İskele, Giresun’un Görele ilçelerinden gelen öğrenciler festival süresince Beykoz’dan Dünya’ya dostluk mesajları verecek.

Festival kapsamında resmi kutlama ve etkinliklere katılarak kültürlerini sergileyecek olan misafir öğrenciler, ilçeye gelişlerinin ardından ilk olarak Beykoz Kaymakamı Süleyman Erdoğan ve Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’i makamında ziyaret etti. 

Başkan Çelikbilek’e Teşekkür Ziyareti 

Heyetlerle yakından ilgilenen Başkan Yücel Çelikbilek çocuklara özel tek bayram olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na iştirak ederek dünya kardeşliğine ve barışa katkıda bulunan öğrencileri kutladı. 

Beykoz’da bulunmaktan dolayı büyük memnuniyet duyduklarını ifade eden ve davet için teşekkürlerini ileten öğrenciler, Başkan Çelikbilek’e çeşitli yerel hediyeler takdim ettiler. Başkan Çelikbilek ise öğrencilere ilçeyi anlatan kültür yayınları ile camdan Mevlana figürü hediye etti.

Öğrencilere ve temsilcilere festivale iştirakleri için teşekkür eden Beykoz Kaymakamı Süleyman Erdoğan da çocuklarla sohbet etti ve ilçeye özgü cam bileklik ve yüzük hediye etti.

Ziyaretlerin ardında misafir öğrenciler temsilcileri eşliğinde Beykoz Belediyesi tarafından açılan 1. Beykoz Çocuk Kitapları Fuarı’nı gezdiler.

Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2015, 21:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER