“Yeşil Pota, Temiz Doğa” projesi 4. Yılında!

Ülker Sports Arena, Ataşehir Belediyesi ve ÇEVKO işbirliği ve Fenerbahçe Spor Kulübü’nün katkılarıyla başlatılan “Yeşil Pota Temiz Doğa” projesi 4. yılında

“Yeşil Pota, Temiz Doğa” projesi 4. Yılında!
“Yeşil Pota, Temiz Doğa” projesi 4. Yılında!

Ülker Sports Arena, Ataşehir Belediyesi ve ÇEVKO işbirliği ve Fenerbahçe Spor Kulübü’nün katkılarıyla başlatılan “Yeşil Pota Temiz Doğa” projesi 4. yılında

Ülker Sports Arena, Ataşehir Belediyesi ve ÇEVKO işbirliği ve Fenerbahçe Spor Kulübü’nün katkılarıyla; çevre bilincini basketbol sevgisi ile pekiştirmek amacıyla başlatılan “Yeşil Pota Temiz Doğa” projesi 4. yılında çocuklara farklı sürprizler sunuyor.

24.12.2015: Ülker Sports Arena, Ataşehir Belediyesi ve ÇEVKO işbirliği ve Fenerbahçe Spor Kulübü’nün katkılarıyla; çevre bilincini basketbol sevgisi ile pekiştirmek amacıyla 2012-2013 sezonunda başlatılan “Yeşil Pota Temiz Doğa” projesi 4. yılında öğrencilere ve çevre dostlarına farklı sürprizler sunuyor.
 
Ataşehir ilçesindeki  tüm okulların  geri dönüşümlü atıklarla yarıştığı proje kapsamında, en çok geri dönüşümlü atık toplayan ilk 3 okulun öğrencileri Ülker Sports Arena’da Fenerbahçe basketbol takımının maçını izleme şansı yakalıyor. Katılan öğrencilere ayrıca çevre bilincinin geliştirilmesi amacıyla çevre kitapları ve günün anısına çanta ile tişört hediye ediliyor.

Projenin dördüncü yılında, etkinlikler şenlik formatında düzenlenecek ve bu şenliklere Türkiye’nin farklı illerinden de çocuklar davet edilecek. Proje kapsamında ilk şenlik 27 Aralık Pazar günü düzenlenecek ve Ataşehirli öğrencilerle birlikte Malatya-Arguvan’dan da en çok geri dönüşümlü atık toplayan öğrenciler de ağırlanacak.  Saat 14.00’de Novada Alışveriş Merkezi’nde İrem ve köpeği Cash ve İllüzyonist Volkan Tunç’un gösterileri ile başlayacak olan  şenlikten sonra öğrenciler  Fenerbahçe-Royal Halı Gaziantep maçını izlemek üzere Ülker Sports Arena’da olacaklar.
 
 “Yeşil Pota Temiz Doğa” projesi kapsamında, daha yeşil bir dünya için toplanan atıklar çöplerden ayrılıyor.  Öğrencilerin topladıkları geri dönüşümlü ambalaj atıkları sayesinde; ağaçların kesilmesi önleniyor, benzin ve elektrik tasarrufu yapılıyor,  tonlarca karbondioksitin salımı engelleniyor. Projenin ilk 3 yılında öğrenciler toplam 160.450 kg ambalaj atığı toplama başarısını gösterdiler. Toplanan ambalaj atıkları sayesinde 1365 ağacın kesilmesi önlendi,  1602  litre benzin, 773.958  kW elektrik tasarrufu yapıldı ve 83 ton CO2 (Karbondioksit)’nin salımı engellendi.






YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109