Ayedaş'tan 'Çok Zamanlı Tarifeye' nasıl geçileceği ve tarife hakkında bilgiler

Kullanıcı olarak ‘Tek zamanlı tarife’ ve ‘Çok zamanlı tarife’ olmak üzere iki ayrı tarife grubundan enerji alma seçeneğine sahipsiniz. Çok zamanlı tarife grubundan enerji almak için sayacınızın ‘üç zamanlı sayaç(elektronik sayaç) olması gerekmektedir

Ayedaş'tan 'Çok Zamanlı Tarifeye' nasıl geçileceği ve tarife hakkında bilgiler

Kullanıcı olarak ‘Tek zamanlı tarife’ ve ‘Çok zamanlı tarife’ olmak üzere iki ayrı tarife grubundan enerji alma seçeneğine sahipsiniz. Çok zamanlı tarife grubundan enerji almak için sayacınızın ‘üç zamanlı sayaç(elektronik sayaç) olması gerekmektedir. Tarifenizi belirlemeden önce lütfen kendinize ait elektrik tüketim yoğunluğunuzun bulunduğu saatleri de göz önünde bulundurarak tarifenizi belirleyiniz.

AYEDAŞ Müşterileri 444 6 186’yı arayarak ya da [email protected] adresine e-posta göndererek tarife değişikliği yapabilir.

 Tarifenizi belirlemeden önce lütfen aşağıdaki bilgileri dikkatli inceleyiniz;

A-Tek Zamanlı Tarife: Günün tüm zamanlarında tüketilen elektrik enerjisi için, ilgili bileşenlerden oluşan ve tek fiyat olarak uygulanan tarifedir.

B-Çok Zamanlı Tarife: Günün belirlenmiş olan farklı zaman dilimlerinde tüketilen elektrik enerjisi için, ilgili bileşenlerden oluşan ve farklı zaman Gündüz dönemi( Saat 06-17) , Puant dönemi( Saat 17-22), Gece dönemi(Saat 22-06) dilimleri için farklı fiyat uygulanan tarifedir.

09.02.2012 tarihi itibariyle meskenler için geçerli, tek zamanlı ve çok zamanlı tarife birim fiyatları aşağıdaki gibidir:

  • Tek zamanlı Birim Fiyatı                                     : 23,734 TL
  • Çok zamanlı Birim Fiyatı;

                        Gündüz dönemi ( Saat 06-17)             : 22,430 TL

                        Puant dönemi ( Saat 17-22)                : 34,504 TL

                        Gece dönemi (Saat 22-06)                 : 13,723 TL

 

Konu ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve tüm abone gruplarının tek zamanlı ve çok zamanlı tarife fiyatları için //www.epdk.gov.tr/web/elektrik-piyasasi-dairesi/ulusal-tarifeler linki tıklayınız.

Daha fazla bilgi için tıklayınız.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER