İNGİLTERE’DEN İKİNCİ VATANDAŞLIK AVANTAJLARI İÇİN ACELE EDİN!

Yeni Bir Hayat Genel Müdürü Şevki Akaydın da, İngiltere’den ikinci vatandaşlık almak isteyenleri acele etmesi konusunda uyarıyor.

İNGİLTERE’DEN İKİNCİ VATANDAŞLIK AVANTAJLARI İÇİN ACELE EDİN!
 İNGİLTERE’DEN İKİNCİ VATANDAŞLIK AVANTAJLARI İÇİN ACELE EDİN!
İngiltere, 23 Haziran’da AB’den ayrılmayı oylayacak. Eğer referandumdan AB’den ayrılma kararı çıkarsa, İngiltere’nin Ankara Antlaşması gereği sunduğu avantajlı ikinci vatandaşlık seçeneğinin ortadan kalkması söz konusu. Yeni Bir Hayat Genel Müdürü Şevki Akaydın da, İngiltere’den ikinci vatandaşlık almak isteyenleri acele etmesi konusunda uyarıyor.

Avrupa Birliği’nin temel yapıtaşlarından biri olarak kabul edilen İngiltere, 23 Haziran 2016 Cuma günü AB’ye “tamam” ya da “devam” referandumu yapacak. Yasal olarak bağlayıcılığı olmasa da, halkoylamasından çıkacak olası bir “AB’den çıkma” kararının birçok etkisi olacağı konuşuluyor. Bunlardan bir tanesi de İngiltere’nin Türk vatandaşlarına özel olarak sunduğu Ankara Antlaşması yoluyla ikinci vatandaşlık seçeneğinin de ortadan kalkması olarak öngörülüyor.

“ANKARA ANTLAŞMASI EN AVANTAJLISI”
Ankara Antlaşması yoluyla ikinci vatandaşlık seçeneğinin, İngiltere’nin sunduğu diğer yatırım yoluyla ikinci vatandaşlık programlarına göre, Türk vatandaşları için son derece avantajlı bir yol olduğuna dikkat çeken Yeni Bir Hayat Genel Müdürü Şevki Akaydın, “Ankara Antlaşması dediğimiz olgu, Türkiye’nin 1963 yılında AB ile imzaladığı, Türkiye’nin AB’ye tam üyelik rotasını çizen bir antlaşma. Buna göre İngiltere Türk vatandaşlarına, diğer yatırım programlarının aksine, daha kısa sürede ve daha düşük bir yatırım yoluyla ikinci vatandaşlık veriyor. Örneğin İngiltere’nin sunduğu ‘Enterpreneur Visa’ programı yoluyla ikinci vatandaşlık alma süreci 6 yıl sürüyor. Ankara Antlaşması sürecinde ise bu süre 5 yıl. Üstelik sadece başvurucu değil, tüm aile bireyleri de süreç sonunda ikinci vatandaşlık alabiliyor” diye konuştu.

“AVANTAJLI ŞARTLAR İÇİN ACELE EDİN”
İngiltere’den ikinci vatandaşlık almak isteyen Türk vatandaşlarını, acele etmeleri konusunda uyaran Yeni Bir Hayat Genel Müdürü Akaydın, İngiltere“İngiltere zaten Euro’yu da kullanmıyor. 23 Haziran’daki referandumdan AB’den ayrılma kararı çıkarsa İngiltere anında AB’den ayrılmayacak belki, ancak halk bu konudaki iradesini ortaya koymuş olacak. Bu durumda İngiltere’nin sunduğu Ankara Antlaşması avantajları da ortadan kalkabilir” ifadelerini kullandı.

REFERANDUMDAN AYRILIK ÇIKARSA…
23 Haziran 2016 Cuma günü İngiltere genelinde gerçekleştirilecek referandumda İngiliz halkı, İngiltere’nin AB’de kalmasını ya da AB’den ayrılmasını oylayacak. Sonuç AB’den ayrılma yönünde çıksa bile bu direkt olarak yasal bir gereklilik getirmiyor. İngiltere’nin AB’den ayrılması için birçok yasal değişiklik yapması gerekiyor. Ancak İngiltere, 2000′li yıllara kadar Ankara Antlaşması’nın getirdiği ikinci vatandaşlık hükümlerini tek taraflı olarak uygulamamaktaydı. İngiltere hükümetleri, Türk vatandaşlarınca açılan davalar sonucunda Ankara Antlaşması’nı uygulamak zorunda kalmıştı.

Yeni Bir Hayat Hakkında
2011 yılından bu yana “yatırım yoluyla ikinci vatandaşlık” alanında hizmet veren Yeni Bir Hayat, ikinci vatandaşlık, yurtdışı yatırımcı programları ve göçmenlik alanlarında hizmet sunan Türkiye’nin en güçlü ve güvenilir danışmanlık firmalarından biridir. Başta Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkeler olmak üzere Kuzey Amerika ve Karayip ülkelerinde daimi oturum ve ikinci vatandaşlık alanlarında mevcut olan ve yeni geliştirilen bütün program ve fırsatları takip eden Yeni Bir Hayat, temsilcisi olduğu uluslararası hukuk partner’ları ile eşgüdüm içerisinde çalışarak, işlerini yurt dışında geliştirmek isteyen iş insanlarına, yurt dışında yeni bir hayat kurmak isteyenlere rehberlik ediyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109