Fransa'da Yahudi okuluna saldırı: 4 ölü

Fransa'nın güneybatısındaki Toulouse kentinde bir Yahudi okulunun önünde düzenlenen silahlı saldırıda üçü çocuk ve biri öğretmen olmak üzere dört kişi öldü.

Fransa'da Yahudi okuluna saldırı: 4 ölü
Görgü tanıkları, öğrencilerin Ozar Hatorah okuluna bırakıldığı bir nokta yakınlarında bekleyen bir kişinin, ateş açtıktan sonra bir motosikletle kaçtığını söylüyor.
Saldırı, 46 kilometre ötedeki Montabuan kasabasında üç Fransız askerinin motosikletli bir kişi tarafından öldürülmesinin ardından yaşandı.

Olay yerine giden Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, iki olay arasında bağlantı kurmak için henüz erken olduğunu belirtti.

Ancak soruşturmayı yürüten Fransız polisi iki saldırıda kullanılan silahın da aynı silah olduğunu duyurdu.

Toulouse'a gitmekte olan Fransa Baş Hahamı Gilles Bernheim, saldırıyı "ürkütücü" diye niteledi.

Kentin birçok bölgesini kordon altına alan polis, saldırganı yakalamak için operasyon başlattı.
Olay yerindeki bir Fransız televizyonu muhabiri, siyah bir moped kullanan saldırganın ateşinde, ciddi şekilde yaralananlar olduğunu söylüyor.

İsrailli yetkililer de konu ile ilgili açıklama yaparak, Fransız yetkililerinin saldırının arkasında kimler olduğunu aydınlatacağına inandıklarını belirtti.

Geçen hafta saldırıya uğrayan üç askerin Kuzey Afrika kökenli oldukları ve Montauban'da askeri üsleri yakınında bir yerde bankamatikten para çekerken mopedli silahlı bir kişinin saldırısına uğradıkları, kasklı saldırganın kaçtığı bildiriliyor.

Bu saldırı sonrası Terörle Mücadele Masası'na bağlı altı görevliden oluşan bir ekip üst düzey bir polis yetkilisinin başkanlığında İspanya sınırına yakın kasabaya inceleme yapmaya gönderildi.

Saldırıya uğrayan üç asker de Montauban'da üslenen 17. paraşüt istihkâm birliğindendi.

Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2012, 18:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER