Fransa'da Kamyonla Saldırı Dehşeti! 84 Ölü

Fransa'nın Nice kentindeki Bastille Günü kutlamaları sırasında bir kamyonet, kalabalığın ortasına dalarak terör saldırısı yaptı. Fransız polisi olayda 84 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Fransa'da Kamyonla Saldırı Dehşeti!  84 Ölü
 Fransa'da Kamyonla Saldırı Dehşeti!  84 Ölü

Fransa'nın Nice kentindeki Bastille Günü kutlamaları sırasında bir kamyonet, kalabalığın ortasına dalarak terör saldırısı yaptı. Fransız polisi olayda 84 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Fransa'nın güneyindeki Nice kentinde bir kamyon, Promenade Des Anglais Caddesi'nde saat 22.30 sıralarında 14 Temmuz Bastille Günü'nü kutlayan ve havai fişek gösterisini izleyen kalabalığın içine dalarak insanları ezdi. Bölge Valisi, kamyonun içindekilerin halkın üzerine ateş açtığını, makineli tüfekle etrafı taradığını söyledi. Fransız polisi, olayda 84 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Görgü tanıkları, etrafta çok sayıda cansız beden olduğunu anlattı. Yaralı sayısının da 100'den fazla olduğu belirtiliyor.

KAMYON SÜRÜCÜSÜ ÖLDÜRÜLDÜ

Nice Belediyesi olayın bir terör saldırısını olduğunu duyururken Fransız BFM Televizyonu'na konuşan kaymakam, 100'den fazla yaralı olduğunu söyledi. Saldırıyı düzenleyen sürücünün polis tarafından vurularak öldürüldüğü açıklandı. Fransız polisinin açtığı ateş sonucu kamyon şoförü öldürülürken olayla bağlantısı olan bir kişinin de kaçtığı iddia edildi.

SALDIRGAN 100 METRE KAÇABİLDİ

Alpes Maritime Bölge Valisi Adolphe Colrat, beyaz renkli bir ağır vasıtanın 14 Temmuz Fransa Ulusal Günü kutlamalarına katılan kalabalığın arasına dalarak katliam yapan şoförün polis tarafından vurulup etkisiz hale getirildiğini belirtti. Saldırganın olay yerinden ancak 100 metre uzaklaşabildiğini belirten Vali Colrat, kamyonda ikinci bir saldırganın olma ihtimalinin de bulunduğu ve soruşturmanın sürdürüldüğünü kaydetti.

KAMYONDAN BOMBALAR ÇIKTI

Le Figaro, görgü tanıklarına dayanarak verdiği bilgide, kamyonun içinde çok sayıda silah ve el bombası bulunduğunu duyurdu. Görgü tanıkları dehşet anlarını, "Hızla giden kamyon insanları bir bovling taşını düşürüyor gibi ezip geçiyordu." şeklinde anlattı.

BİRDEN HIZLANDI

Olay sonrası sosyal medya üzerinden dehşet anlarının öncesi ve sonrasıyla alakalı bir çok paylaşım yapıldı. Yapılan paylaşımlarda kamyonun önce yavaş hareket ettiği, bir anda önüne konulan bariyerleri ezerek birden hızlandığı görülüyor. Olay sonrasında ise onlarca kişinin kamyonun ezmesi ve açılan ateş sonucu yaralı bir halde yerlerde yattığı görülüyor.

EVLERİNİZDEN ÇIKMAYIN ANONSU

Olay kentte büyük paniğe neden oldu. Polis anons yaparak kent sakinlerine gerekmedikçe evlerinden çıkmama uyarısında bulundu. Aynı uyarı, Valilik tarafından da tekrarlandı. Olayın ardından polis ve valilik geniş çaplı operasyon başlattı.

CUMHURBAŞKANI TATİLİNİ YARIDA KESTİ

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Nice'deki gelişmeler üzerine Avignon'daki tatilini kısa kesip başkent Paris'e dönme kararı aldı.

François Hollande günün ilk saatlerinde ülkenin üst düzey güvenlik yetkilileriyle bir araya gelecek.

OLAĞANÜSTÜ HAL UZATILMIŞTI

Fransa'da, 13 Kasım'da düzenlenen ve 130 kişinin öldüğü Paris saldırılarının ardından ülkede olağanüstü hal ilan edilmişti.

Olağanüstü hal daha sonra Temmuz ayı sonuna kadar uzatılmıştı.

TERÖR SALDIRISI TÜRKİYE'DE BEKLENİYORDU

Fransa, Ankara Büyükelçiliği ve İstanbul Başkonsolosluğu'nu güvenlik endişesiyle ikinci bir emre kadar kapatma kararı almıştı. Aradığınız en yeni ve çekici  kadınlar heyecanlı bir şekilde erkek partnerlerini beklemektediler.

Güncelleme Tarihi: 10 Eylül 2017, 11:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER