Avrupa soğukların etkisi altında

Yoğun kar yağışı Avrupa'da özellikle Türkiye, Yunanistan, Bulgaristan, Almanya, Romanya ve Çekya'da hayatı olumsuz etkiliyor.

Avrupa soğukların etkisi altında
 Avrupa soğukların etkisi altında

Yoğun kar yağışı Avrupa'da özellikle Türkiye, Yunanistan, Bulgaristan, Almanya, Romanya ve Çekya'da hayatı olumsuz etkiliyor.

Türkiye: Birkaç gündür süren yoğun kar yağışından sonra İstanbul Ataköy'de bir camiinin tentesi çöktü.  olayda bir kişi hayatını kaybetti, 10'dan fazla insan yaralandı. İstanbul'un son 30 yılda bu kadar çok kar görmediği belirtiliyor. Kar yavaş yavaş erimeye başladı.
Yunanistan: Girit'in bazı bölgelerinde arabalara kar zinciri takılmasına rağmen sorunlar yaşanıyor. Başkent Atina'da karlar erimeye başlarken Selanik'te kar yağışı yeni başladı. Kardan Ege Denizi'ndeki adalar da olumsuz etkilendi. Kar kalınlığı iki metreye yükseldi, birçok evde elektrik ve su kesildi.
Bulgaristan: Tuna nehrindeki buz parçalarından dolayı Bulgaristan, Romanya'ya giden gemileri iptal etti. Bulgar Nehir Güvenliği bilgilerine göre nehrin yüzde 70i buz parçalarıyla kaplı. Gemiler ancak acil durumlarda hareket edebiliyor. Bulgaristan'ın Rusçuk şehrinde soğukluk - 16,2 dereceye düştü. Yoğun kar yağışı Bulgaristan'da kara trafiğini de olumsuz etkiliyor. Birçok sürücü kar yüzünden arabalarını kullanamadı. Yetkililer ‘ikinci derece alarm' ilan etti. Sofya ve diğer bazı şehirlerde sınıfların yeterince ısıtılamaması yüzünden okul tatili uzatıldı.

Almanya : yağmur ve kar yağışında artış bekleniyor. Almanya'nın birçok eyaletinde kar ve buz trafiği etkiledi. Frankfurt havaalanında buz ve kar temizleme çalışmaları yapıldı.
Romanya: Romanya'da da okullar kar nedeniyle tatil edildi. Soğuk hava koşulları nedeniyle birçok okul ve yuva kapalı.  Bükreş'te tatilin bir hafta uzatıldığı açıklandı. Güney Romanya'da önümüzdeki günlerde kar yağışının devam etmesi bekleniyor. Geceleri havanın -10'un altına düşmesi bekleniyor.
Çekya: Çekya'da durum yavaştan normale dönüyor, çoğu cadde yine kullanılır hale geldi. Ancak Meteoroloji Entitüsü yeni kar kağışının ve buzun olabileceğini uyarısında bulundu. Ancak kar kağışı kış sporlarını sevenleri mutlu etti: Çekya dağlarındaki karın yarım metreye ulaşması bekleniyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109