AB Fonlarından yararlanmak için 10 ipucu

KOBİ’lere ve genç girişimcilere Avrupa Birliği’nin 80 milyar Euro’luk fondan etkin şekilde yararlanmalarını sağlayacak ipuçları.

AB Fonlarından yararlanmak için 10 ipucu
AB Fonlarından yararlanmak için 10 ipucu

 KOBİ’lere ve genç girişimcilere Avrupa Birliği’nin  80 milyar Euro’luk fondan etkin şekilde yararlanmalarını sağlayacak ipuçları.

İnovasyon ve endüstriyel tasarım çözümleri şirketi Alfanorm’un Başkanı, İnovasyon Düşünürü ve Tasarım Mimarı Ateş Öztan; KOBİ’lerin ve genç girişimcilerin, Avrupa Birliği’nin katma değer üretecek inovatif projelerin hayata geçmesi için ayırdığı 80 milyar Euro’luk fondan etkin şekilde yararlanmalarını sağlayacak ipuçlarını açıkladı.

Endüstriyel tasarım ve mühendislik şirketi Alfanorm’un Başkanı Ateş Öztan; Avrupa Birliği’ne üye ve aday ülkeler arasında farklı alanlarda işbirliklerini geliştirmek amacıyla yürütülen Horizon 2020 Programı’nın, geleceğin teknolojilerine uluslararası ortaklıklar yoluyla yön verme amacı taşıdığını, KOBİ ve genç girişimcilere destekte bulunduğunu belirtti.

Yeni dönem AB fonlarından biri olan Horizon 2020 Programının önemli fırsatları içerdiğini belirten Öztan; “Avrupa Birliği, katma değer üretecek inovatif projelerin hayata geçmesi için 80 milyar Euro’luk bir fon ayırdı. Bu fonun 616 milyon Euro’sunu ise sadece KOBİ’lere tahsis edilmiştir ve katılım için konu ve başvuru tarihi gibi noktalarda sınırlamalar bulunmamaktadır. SME (KOBİ), Faz 1 başlığındaki fonlar, KOBİ ve özellikle genç girişimcilere çok önemli yatırım fırsatları barındırıyor. Ülke olarak inovatif projeleri hayata geçirmek için KOBİ’lerimiz ve genç girişimcilerimiz bu fonlardan daha yoğun olarak yararlanmalıdır.” dedi.

Öztan, Horizon 2020 desteğiyle hayata geçen projelerinden ve tecrübelerinden yola çıkarak, destekten yararlanmak isteyen KOBİ’lere ve genç girişimcilere şu önerilerde bulundu:
Destek alacak projeyi oluşturmak için ekip çalışması yapın.
Ekibin temel aktörlerinin, SME (KOBİ) programının şartnamelerini en az projeyi yazacak sorumlular kadar anlamalarını sağlayın.
Proje fikrini teknik ve teknolojik detaylarıyla, net olarak ortaya koyun.
Proje fikrinin yenilik içermesine, artı değer yaratmasına yani inovatif olmasına dikkat edin.
Projenin yaratacağı istihdamı, katma değeri, ciroyu ve rekabetçi yanlarını açık olarak ortaya koyan "iş modeli" oluşturun.
Projenin TRL (olgunluk) seviyesinin en az 6 civarında olmasına dikkat edin ve prototipini yapın.
Projenin patent araştırmasını dünya ölçeğinde yapın ve patent başvurusunu gerçekleştirin.
Projenin mükemmelliğini, pazara etkisini ve uygulanabilirliğini anlaşılabilir bir dille anlatın.
Tüm bu hazırlıklardan sonra, TÜBİTAK desteklerinden yararlanarak, proje yazımı için profesyonel danışmanlık alın.
Acele edin! Çünkü başka ülkelerdeki rakipleriniz sizden önce fonları tüketebilirler.
Alfanorm hakkında
Endüstriyel tasarım ve mühendislik şirketi Alfanorm, sanayi firmalarına "Fikirden Tasarıma, Tasarımdan Ürüne" prensibiyle inovasyon hizmetleri sunuyor. Sanayicinin çözüm ortağı Alfanorm, mekatronik sistem çözümleri kapsamında; görüntü işleme, bilgisayarla görü ve örüntü tanıma, kullanıcı arayüzü destekli yazılım geliştirme hizmeti, yapay zeka, optimizasyon, kontrol ve otonom sistem uygulamaları, konsept tasarım, detay tasarım, mock up prototip imalatının yanı sıra yurtiçi ve yurtdışı teşvikler konusunda danışmanlık sağlıyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109