YENİSAHRA’NIN KADERİ YİNE DEĞİŞMEDİ

Kentsel Dönüşüm ile atak yaparak yenilenmesi beklenen Yenisahra Mahallesi kötü kaderini alt edep E 5 ile bağlantısını kuramadı. Boş araziler Ankara Yolu bağını kesiyor.

 YENİSAHRA’NIN KADERİ YİNE DEĞİŞMEDİ

 YENİSAHRA’NIN KADERİ YİNE DEĞİŞMEDİ

Recep Kenan/itvhaber.com

Kentsel Dönüşüm ile atak yaparak yenilenmesi beklenen Yenisahra Mahallesi kötü kaderini alt edep E 5 ile bağlantısını kuramadı.

Ataşehir’in batıda E 5’e cephesi olan Yenisahra Mahallesi yıllardır Ankara Yolu ile arasında bulunan iki arazinin azizliğine uğruyor. Yenisahra’nın Ankara Yolu (E5) ile arasında bulunan Sular İdaresi tarafından depo olarak kullanılan arazi ile devamındaki vakıf arazisi, mahallenin ön görümünü olumsuz etkiliyor.

Yıllardır depo olarak kullanılan Sular İdaresi Deposu arazisinin satıldığı, otel ve ticaret merkezi yapılmak üzere imar planına işlendiği iddia ediliyor.

Öte yandan, Yine Yenisahra Mahallesi’nin E 5’e cephe kısmında bulunan vakıf arazisi kurban yeri olarak kullanılıyor ve bölge insanlarının şikayetine konu oluyordu. Son olarak Kadıköy Belediyesi’nin temizlik işleri şirketinin kiraladığı iddia edilen arazi, taşeron şirketin araç parkı olarak kullanılmaya başlandı. 

Güncelleme Tarihi: 08 Haziran 2014, 20:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER