YENİSAHRA STADI DUMANKAYA'YA PEŞKEŞ ÇEKİLİYOR"

YENİSAHRA STADI DUMANKAYA'YA PEŞKEŞ ÇEKİLİYOR"

YENİSAHRA STADI  DUMANKAYA'YA PEŞKEŞ ÇEKİLİYOR
Bu feryad Yenisahra Spor Klübü Başkanı aynı zamanda Yenisahra Mahallesi Muhtarı olan Şeref Uzun'a ve İşletmeci Hasan Ziyitro'ya ait.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden bir tebliğ almışlar, şoke olmuşlar. 1988 yılından beri yani Kadıköy Belediye Başkanı Osman Hızlın'dan aldıkları izinden beri Yenisahra Spor Kulübü'ne tahsis edilen saha ve statlarını yıkılıp arsa olarak teslim edilmesi tebliğ ediliyor.

Başkan Şeref Uzun süreci şöyle anlatıyor;

"1988 yılında Osman Hızlan zamanında top sahası olarak verilmiş burası. 5 yıllığına verilen saha sonraları 5'er yıllık sözleşme ile uzatılmış. 2007 yılında Kadıköy Belediyesi'nin oluru ile çim saha yapma yetkisi verildi. Bugünkü lokal işletmecileri ile birlikte sözleşme yaparak çim saha ve trübün yapıldı. 2008 yılında da üç yıllık sözleşme yaptık. Geçen yıl sel baskını ile yerle bir olan sahayı yeniden çimlendirerek 400 bin lira masraf ettik. Şimdi tüm bunları görmezden gelerek ve bize bilgi vermeden 28 Haziran'da yıkıp teslim edin diyorlar. Yıkmak kolay sanki. Buranın yıkılması kaça mal olur?

Ayrıca, Büyükşehir Belediyesi'ne gittik. Zorda olsa bir yetkili ile görüştük. Bize hiç kira almadık diyor yetkili. Biz 88 yılından beri kira ödüyoruz. Hiç borcu olmayan tek klübüz. Makbuzlarımız ve borcu yok kağıdımız işte burada. Yetkililere gösterdik şaşırdılar. Birileri masaya oturmuş burası için proje çizdirmişler. Projeyi bize gösterdiler. Proje sanki Dumankaya'nın spor kompleksi gibi. Zaten Dumankaya'nın projesinde inşaat alanı dereye 18 metre uzaklıkta olması gerekirken, dereye sıfır gösterilmiş. Dere projede 18 metre görünüyor. Demekki bizim stad ve sahanın bir kısmı dereye gidiyor. Yani Dumankaya'ya gidiyor. Yapılan proje gerçkleşirse Yenisahra halkı bu spor kompleksinden hiç yararlanamayacak. Projede tenis kortu, yüzme havuzu, koşu yolu, mini çim saha var.

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş imar sözü verdi bize. Mahallenin imar planı yapılmadan spor kompleksi nasıl yapılır. Bize danışmadan, bilgi vermeden tek spor alanımızı, çocukların, gençlerin spor yaptıkları sahamızı nasıl elimizden alırlar. Bize imar sözü verdi diye Kadir Topbaş'a mahalle adına plaket verdik. 550 sporcusu olan, bu sene 19 yaş gurubunda hiç yenilgisi olmadan şampiyonluğa oynayan takımı olan amatör spor kulübüyüz. Şimdi 550 kişiyi sokağamı atacağız?"

Feryat sürdü gitti....

Yenisahra Stadı Ataşehir'in tek nizami stadı. Bir meydanı, tören alanı olmayan Ataşehir ilçesinde tüm resmi bayram törenleri bu stadda yapılıyor. Bir şekilde belediye de Kaymakamlık da bu stada sahip çıkmak zorunda.

İşletmeciler, muhtarlığın da bilgisi ve desteği ile idari mahkemeye yıkımın durdurulması için dava açtı.

Bu tepkilerini Yenisahra, Barbaros, Mustafa Kemal, Aşıkveysel, Esatpaşa muhtarları ve halkı ile birlikte sahada dile gtirmeye karar vererek, basın toplantısı yapmak isteyen işletmeci ve spor kulübü başkanları şimdilik ertelediler.

Kaymakamlık, belediye ve AKP yöneticileri ile görüşerek bu kararlarını erteleyen Şeref Uzun, beklenti içerisinde. "Eğer somut bir gelişme olmazsa muhtar arkadaşlarımla birlikte halkı sahaya çıkararak sesimizi duyuracağız." dedi.

ataşehir.com.tr

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER