Yenisahra Derneği Koronavirüs Sonrası İlk Toplantısını Yaptı

Yenisahra Eğitim Kültür ve Yarımlaşma Derneği, İsa kırım'ın başkanlığında karot alınarak sorun yaşayan maliklerin durumunu görüştü.

Yenisahra Derneği Koronavirüs Sonrası İlk Toplantısını Yaptı
 Yenisahra Derneği Koronavirüs Sonrası İlk Toplantısını Yaptı

Yenisahra Eğitim Kültür ve Yarımlaşma Derneği, İsa kırım'ın başkanlığında karot alınarak sorun yaşayan maliklerin durumunu görüştü.

Koronavirüs (Kovid 19) salgını sonrası İsa kırım'ın başkanlığında ilk toplantısını yapan Yenisahra Eğitim Kültür ve Yarımlaşma Derneği, karot alınarak sorun yaşayan maliklerin durumunu görüştü.
Yenisahra Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği, koronavirüs tedbirleri kapsamında normalleşme sonrası ilk toplantısını İsa kırım başkanlığında Avukat Ömer Erdoğan ve dernek üyelerinin katılımı ile gerçekleştirdi.
Toplantıda, bölgede çalışma yürüten DKY firmasının 86 binadan karot alması neticesinde yıkım kararı olan binaların geleceği görüşüldü.
Yapılan görüşme sonucunda DKY Firmasına, sözleşmede yapmış olduğu taahhütlerin yerine getirilmesi için protesto çekilmesi kararı alındı. 
Toplantı ile ilgili açıklama yapan Yenisahra Eğitim Kültür ve Yarımlaşma Derneği Başkanı İsa Kırım, “Yıkım kararı olan binaların sorunları için gerekli mercilerle görüşmelerin devamını, sorunumuzun çözülmesinde bizlere katı sunacağına inandığımız Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ulaşmak üzere Ankara’ya bir heyet gönderilerek girişimde bulunulması kararlaştırıldı.” İfadelerine yer verdi.
Bölgede yaşanan sorunu özetleyen dernek başkanı İsa Kırım Yenisahra Eğitim Kültür ve Yarımlaşma Derneği öncülüğünde bölgede yürütülen mücadeleyi şöyle aktardı:


YENİSAHRA MAHALLESİNDE KENTSEL DÖNÜŞÜM VE FİRMALARIN ÇALIŞMASINI KISACA HATIRLAYALIM:

2013 yılında Yenisahra mahallesinde kentsel dönüşüm adı altında farklı firmalar tarafından çalışma başlatıldı. Yapılan çalışmalar neticesinde mahalle deki malikler farklı firmalar ile anlaşmalar imzaladı.
DKY Firması Çevre ve Şehircilik Bakanlığı üzerinden özel imar alacağını söyleyerek, karot çalışması başlattı. Yapılan bu çalışma neticesinde 86 bağımsız binadan karot alındı. Karot çalışması yapılan bu binalara oturulmaz raporu ve yıkım kararı verildi. 
Mahalenin Bakanlıktan özel imarı çıkmadı. Bu çalışmaların yapıldığı sırada bölgede 1/5000’lik ve 1/1000’lik imar planları da yoktu. 2019 yılında uzun yıllar beklediğimiz 1/5000’lik ve 1/1000’lik planlarımız onaylandı ve mahallemizin imar sorunu çözümlendi.
Ataşehir Belediyesi karot çalışması sonucu yıkım kararı bulunan binalara farklı zamanlarda tebligat yollayarak binaların boşaltılmasını istedi. 86 bina için Elektrik, Su, Doğalgaz kesim tebligatları geldi. AYEDAŞ firması elektriğimizi kesmek için geldi.  Mahallenin göstermiş olduğu tepkiden dolayı elektriği kesmedi. 
İmza vermiş olduğumuz DKY İnşaat firması sahibi Ali Dumankaya’ya ilettik. Farklı zamanlarda birkaç kez görüştük fakat inşaat yapmaya niyeti olmadığını anladık. 
İstanbul Altyapı ve kentsel Müdürü Sezai Köse Müdürü ile görüştük. Ali Dumankaya ile Sezai Köse müdürümüzün odasında bir kez daha görüştük. Sezai Köse Ali Dumankaya’ya bir an önce Yenisahra’da İnşaata başlamasını ve mağdur olacak bu kişilerin bir an önce mağduriyetinin giderilmesini isteyerek; Bakanlık olarak firmaya her türlü desteği vereceğini söyledi.

DKY İnşaat firması sahibi Ali Dumankaya ile Ataşehir Belediye başkan yardımcısı Sadık Semih Kayhan ile makamında görüşüldü. Sadık başkan’da Ali Dumankaya’ya Evraklarını tamamla 24 saatte ruhsatını verelim dedi.  Yenisahrada bir an önce inşaata başlamasını istedi. Fakat DKY İnşat firması inşaata başlama konusunda hiç bir çalışma başlatmadı.
Yenisahra halkı çok tedirgin. Bir taraftan tepelerine yıkılacak binalarda oturmanın tedirginliğini yaşıyor. Bir taraftan, yıkım kararı verilen binalardan çıkartılma korkusu yaşıyor. Pandemi koşullarının zorlukları ile karşı karşıya olan ülkemizin bu sıkıntılı döneminde bir çoğu işsiz olan bu mahalle sakinleri evlerinden çıkarılırsa kiralarını karşılamakta güçlük yaşayacaklarının, zaten imkansızlıklarla baş etmeye çalışanların yaşamlarının daha da zorlaşmasının kaygısı ve tedirginliğini yaşıyorlar.
Yenisahra Mahallesi halkı olarak emlak sektöründeki krizden dolayı mahallede faaliyet gösteren firmaların inşaata başlamayacağını artık biliyoruz. Bu kapsamda yetkililerden çözüm bekliyoruz.






İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109