YED-PA GENEL KURUL TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

YED-PA S.S. İstanbul Oto Yedek Parçaları Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi Olağan genel Kurul Toplantısı YED-PA Ticaret merkezi Toplantı Salonun da gerçekleşti.

YED-PA GENEL KURUL TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
 YED-PA GENEL KURUL TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ


YED-PA S.S. İstanbul Oto Yedek Parçaları Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi  Olağan genel Kurul Toplantısı YED-PA Ticaret merkezi Toplantı Salonun da gerçekleşti. Yapılan protokol konuşmalarında ağırlıklı olarak bir türlü çözülemeyen mülkiyet sorunu konuşuldu.
Divan Başkanlığını Prof. Emre Aysu’nun yaptığı Genel Kurul Toplantısı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
 

Gele Kurul Toplantısına, Erzincan Milletvekili Serkan Bayram, Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Ataşehir Belediye Başkan yardımcısı Sadi Özata, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, Saadet Partisi Ataşehir İlçe Başkanı Âdem Boz, MHP Ataşehir İlçe Başkan Yardımcıları Hatem Aydın ve Hatice Bayrak, Bilim Sanayi ve Teknoloji İstanbul İl Müdürü Ümit Ünal,  Bostancı Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Özelçi, Kadosan Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Boyacı, komşu mahalle muhtarları ve YED-PA ortakları katıldı.

 
“SOSYAL AKTİVİTELERİMİZLE DE ÇEVREMİZE SOSYAL FAYDALAR SAĞLAMAKTAYIZ”

 
Tanıtım filminden sonra Genel Kurula hitaben konuşan YED-PA Yönetim Kurulu Başkanı Salih Sami Atılgan, Ticaret Merkezinin Fiziki yapısıyla ilgili bilgi vererek şunları söyledi: “Ataşehir ’in ve İstanbul’un en büyük mono blok sistem binası durumunda olan YED-PA Ticaret Merkezi sektörel kümelenmenin en güzel örneklerinden bir tanesidir.  Bünyesinde faaliyette bulunan ticari işletmelerin, ticari faaliyetlerini kolay ve güven içerisinde yapılmasına olanaklar sunarken aynı zamanda sosyal aktivitelerimizle de çevremize sosyal faydalar sağlamaktayız” dedi.

 
“ İNŞALLAH ÇIKARILAN İMAR BARIŞI İLE BU SORUNLARIMIZ BİR AN EVVEL ÇÖZÜLÜR”

 
En fazla mesailerini kat mülkiyeti ve imar iskân konularının aldığını ifade eden Atılgan; “Ataşehir ve Büyükşehir Belediyesi ile son dönemlerde Çevre ve Şehircilik Bakanlığının devreye girmesi ile bu mülkiyet sorununu çözmesi için çalışmalar başlatılmıştı. Özelliklede biz dersimizi çalışıp 15 gün içinde bu işi nasıl yaparız konusunda güvence veren Sayın Bakanımız Özhaseki ile görüşmelerimizi devam ettirmeye çalıştık. Sayın Bakanın, 25 yıldan beri ilgili kurumlar topu ortada dolandırmışlar diye bir ifadesi olmuştu.  Bu süreçlerin mağdurları olarak bu zorlukları yaşamak zorunda kaldık. Tabi ki bu sadece YED-Pa’nın değil aynı zamanda çevremizde ki üç mahallemiz de aynı sorunları birlikte yaşayarak bugünlere kadar geldik.  İnşallah çıkarılan İmar barışı ile bu sorunlarımız bir an evvel çözülür diye ümit ediyorum. Katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ederim” diye konuştu.
 

Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı ve Meclis 1.Başkanvekili Sadi Özata bölgenin mülkiyet sorununu çözmek için kurulan komisyona başkanlık yapmış biri olarak konuyu şöyle özetledi.

 
“GELİYORUZ DOLAŞIYORUZ BÜYÜKŞEHİR DE TIKANIYORUZ”
 

Ataşehir Belediye Başkan yardımcısı Sadi Özata, Belediye Başkan Vekili İlhami Yılmaz’ın selamını ilettikten sonra yaptığı konuşmada; “YED-PA bölgemizin istihdam ve üretim açısından önemli bir yer teşkil ediyor.  Ne yazık ki 25 yıldan bu yana YED-PA’nın sorunları hal edilmedi ve bu sorunlar hala da devam ediyor. Asıl olan kürsülerden gerçekleri ifade etmek ve o gerçekleri gerektirdiği şekliyle yerine getirmek önemlidir.  1986 yılında bu soru başlıyor ve aynı büyükşehir ve aynı ilçe belediyesi olmasına rağmen bir türlü sorunlar çözülemiyor ve düzelmesi gereken planlar bu süreçte daha karmaşık hale getiriliyor. 2014 yılında Ataşehir Belediyesinde Meclis Başkanı olduktan sonra burayı bir görev adettim. O dönem Belediye Başkanı olan Sayın Battal İlgezdi’nin beni görevlendirmesiyle birlikte burada çalışmaya başlayarak bir noktaya geldik ama yine tıkandığımız noktalarla karşılaştık. Çok detaya girmek istemiyorum ama bazı şeyleri de dürüstçe ifade etmek gerekiyor. Geliyoruz dolaşıyoruz Büyükşehir de tıkanıyoruz. Nedir bu tıkanma 1/5000 lik planın yapılmasıdır. Büyükşehir yapmadığı hiçbir şeyi İlçe Belediyesinin yapma ve uygulama yetkisi ve şansı yoktur. 2010 yılından itibaren tüm yetkiler ilçelerden alınarak Büyükşehir’e devredilmiştir. Şu ana kadar 3 ayrı 1/5000 lik plan maalesef derde deva olmamış.  Netice itibariyle hala uğraşıyoruz” şeklinde ifade etti.

 
“BAKANLIĞIN GÜNDEMİNDE BURASI YOK”

 
Özata, geçen yıl Sayın Bakan Bey 15 günde çözeriz dediğini hatırlatarak; “ Bir yılı aşkın bir süredir hala alınan bir yol yok. Bir vatandaşımızın sosyal medya hesabından sorduğu soruya da, Bakanlığımızın burada şu an her hangi bir çalışması yoktur cevabı verilmiş.  Burada önemli olan gök gürlemesi değil yağmurun yağmasıdır. Ben buradan sadece gerçekleri söylüyorum” ifadelerini kullandı.  

 
“SADECE GERÇEKLERİ SÖYLÜYORUM NİYETİM BİRİLERİNİ SUÇLAMAK DEĞİL”

 
Kimseyi suçlamak için konuşmuyorum diyen Özata; “ Şu müjdeyi verebiliriz. Nasip olursa İmar affı çıkıyor. Bu imar affı ile birlikte bizde şu an bir noktaya geldik. Bazı yapılan fedakârlıklar sonucu kök tapu dediğimiz kimseye dokunmadan belli feragatlerle bu 11.560 metrede sanırım 1 ay içerisinde halledilerek Tapu ve Kadastro ’ya gönderilecek.  Bizim ve Büyükşehir Encümeninden geçtikten sonrada inşallah bu mülkiyet sorunu da çözülmüş olacak. Ondan sonra sıra imar planlarına gelecek. Büyükşehirden bir talebimiz oldu. En kısa çözüm daha önce yapılan üç 1/5000’lik planların iptal edilmesidir. Yeniden birlikte beş binlik ve binlik planları yaparak çözelim dedik ama henüz bir şey yok. İnşallah İmar affı ile bu sorunlar ortadan kalkar ve en kısa sürede çözülmüş olacaktır. Buranın ruhsat sorunu ise İtfaiye raporundan dolayı dükkânlara ruhsat vermekte sıkıntı çekiyoruz. Buda belediyemizden kaynaklı bir durum değildir. İtfaiye sorunu da çözülürse bir aya kalmaz ruhsatlarda verilir” diyerek belediye olarak her zaman çözümden yana olduklarını bir kez daha dile getirmiş oldu.



Selamlama konuşmasını yapan Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Genel Kurulun hayırlara vesile olmasını dileyerek; “ YED-PA’nın sorunlarını çıkacak olan yeni kanunla bir şekilde çözüme ulaşmasını yürekten temenni ediyorum. Konuşmacıların söylediklerine baktığımızda teknik sorunların devam ettiğini görüyoruz. Çözüm için iradeyi ortaya koyacak kurumlar da belli. Bu iradeyi sağlam bir şekilde çözüm ortaklı olarak ortaya konulursa çözülmemesi mümkün değil” dedi.


Daha sonra söz alan Ak Parti Erzincan Milletvekili Serkan Bayram, ve Bilişim ve Teknoloji İl Müdürü Ümit Ünal, mülkiyet sorunlarının çözülmesi konusunda düşüncelerini dile getirerek gel kurulun hayırlı olması temennisinde bulundular.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109