YAĞIŞTAN ZARAR GÖRENLER NE YAPMALI?

Ataşehir’de yoğun yağış sebebiyle zarara uğrayan vatandaşlar; hasar tespitleri için Ataşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne dilekçeyle başvurabiliyor

YAĞIŞTAN ZARAR GÖRENLER NE YAPMALI?
YAĞIŞTAN ZARAR GÖRENLER NE YAPMALI?
 
Ataşehir’de yoğun yağış sebebiyle zarara uğrayan vatandaşlar; hasar tespitleri için Ataşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne dilekçeyle başvurabiliyor, şikayetlerini (0216) 570 50 00 numaralı Çağrı Merkezi’ne iletebiliyorlar. Dilekçeler zabıta müdürlüğü tarafından kaymakamlığa ve belediye birimlerine iletilip müracaat sahiplerine bilgi veriliyor.
 
İstanbul genelinde yaşanan aşırı yağış ve kuvvetli fırtınadan Ataşehir de olumsuz etkilendi. AKOM’un uyarılarını dikkate alarak, yağış öncesi hazır bekletilen ekipler yağış sonrası hemen göreve başladı.
 
Devam eden çalışmaları yürüten Fen İşleri, Temizlik İşleri, Zabıta, Sosyal Yardım İşleri ve Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri sahaya çıkarak, gerekli müdahalelerde bulundu.
 
Sabah olunca daha da netleşen duruma göre Ataşehir’de 80 ev ve apartmanın çatısı uçarken, 60 ağaç ve elektrik direği devrildi, iki caminin minaresi yıkıldı ve 400 civarında ev de zarar gördü. 20 araç  üzerine devrilen ağaç ve elektrik direği sebebiyle hasara uğradı.    
 
Yağışın hemen sonrasında başlatılan çalışmalarda, su basan 80 civarında evin su tahliyesi gerçekleştirildi. İtfaiye ile ortak yürütülen çalışmalarda tehlike arz eden yüksek çatılara müdahalede bulunuldu.
 
Zabıta Müdürlüğü’ne toplam 405 şikâyet iletilirken, yaşanan zarar sebebiyle 114 dilekçe başvurusu alındı.
 
Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleri, özellikle engelli ve yaşlıların bulunduğu acil durumlara müdahale etti ve yiyecek yardımını yaptı.
 
Temizlik İşleri ve Park Bahçeler müdürlüklerine bağlı ekipler yollara ve bina önlerine dökülen moloz parçalarını ve devrilen ağaçları toplamaya devam ediyor.
 
Örnek, Mustafa Kemal, Aşık Veysel, Kayışdağı, Esatpaşa, Yenisahra ve Barbaros mahalleleri en çok etkilenen mahalleler oldu.
 
Temizlik İşleri’nin 220 personel, Fen İşleri’nin 122 personel ve onlarca araçla katıldığı çalışmalara Zabıta Müdürlüğü de 13 ekibiyle destek veriyor.

YORUM EKLE
YORUMLAR
volkan tekin
volkan tekin - 7 yıl Önce

dilekçeleri dikkaten alın lütfen halk perişan bir destek verin halka

SIRADAKİ HABER

banner110

banner109