Umudun kapağını açtılar

Umudun kapağını açtılar

Umudun kapağını açtılar
Pet şişe kapakları engellilerin umudu oldu. Kapaklar, tekerlekli sandalye olarak dönüyor. Gazi Üniversitesi Vakfı Özel Okul öğrencilerinin topladığı kapaklar, 6 engelli için umut oldu.

Gazi Üniversitesi Vakfı (GÜV) Anadolu Lisesi Matematik Klübü öğrencileri, İstanbul Ataşehir Belediyesinin başlattığı plastik kapak toplama kampanyasına başvurdular. Bu kampanyaya kısa sürede vakfın diğer okulları da destek verdi. Öğrenci ve velilerin katılımıyla kısa sürede tonlarca kapak toplandı.

GÜV Özel Okulları Kurucu Temsilcisi Dr. Yusuf Ekinci, öğrencilerinin biriktirdikleri bu kapakların yürüme engelli altı kişiye umut olduğunu söyledi. “Okulumuz koridorlarında başlayan plastik kapak toplama kampanyamız öğrencilerimizin dostluğa ve yardımlaşmaya olan inançlarının sesi oldu. Bu kampanya sayesinde doğayı koruma ve yardımlaşma bilinci kazanan öğrencilerimiz plastik kapakları biriktirmeye devam ediyorlar” dedi.  

Ekinci, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Rıza Ayhan’ın katılımıyla yarın bir tören düzenleyeceklerini ve tekerlekli sandalyelerin ihtiyaç sahiplerine verileceğini söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109