UĞUR MUMCU ATAŞEHİR’DE ANILDI!

Uğur Mumcu, katledişinin 27’inci yılı kapsamında CHP Ataşehir İlçe Başkanlığı tarafından anma programı düzenlendi.

 UĞUR MUMCU ATAŞEHİR’DE ANILDI!

Uğur Mumcu, katledişinin 27’inci yılı kapsamında CHP Ataşehir İlçe Başkanlığı tarafından anma programı düzenlendi.
24 Ocak 1993’te Ankara’da evinin önünde uğradığı bombalı saldırı sonucu hayatını kaybeden usta gazeteci Uğur Mumcu, 27’inci ölüm yıl dönümünde CHP Ataşehir İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği programla anıldı.

Novada AVM’de bulunan Ataşehir Belediyesi Nikâh Salonu’nda gerçekleşen programa, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın, Prof.Dr. Haluk Şahin, Ataşehir belediye Meclisi 1.Başkan Vekili Sevgi Uluğ, CHP Ataşehir eski İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, CHP Ataşehir İlçe Kadın Kolları Başkanı Hamiyet Ardıbatan, CHP Ataşehir İlçe Gençlik Kolları Başkanı Erdi Açıkgül, ADD Ataşehir Şube Başkanı Oğuz Şahin ile CHP Ataşehir örgütü katıldı.


Program Mustafa kemal Atatürk ve başta Uğur Mumcu olmak üzere tüm gazeteci şehitleri için saygı duruşunda duruldu.

“İLKELİ TARAFSIZ GAZETECİLİĞİN SUÇ SAYILDIĞI BİR COĞRAFYA HALİNE DÖNDÜK”
 

Uğur Mumcu’yu Anma gecesinin açılış konuşmasını yapan CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın, Uğur Mumcu’nun 27. Yıldönümü nedeniyle bugün bizimle birlikte olan örgütümüze çok teşekkür ediyoruz diyerek; “ Gazetecilik maalesef ülkemizde bedel ödenen, doğruları gerçekleri yazan insanların sıkıntılar, çileler çektiği, gerçeğin, ilkeli tarafsız gazeteciliğin suç sayıldığı bir coğrafya haline döndük.  Bugün gazeteciler mesleğini yaparken medya patronlarının baskıları altında kalıyor. İşte 80’li, 90’lı yıllarda ilkeli tarafsız siyaset yapan gazeteciler belirli sıkıntılarla karşılaştılar ve günümüze kadar gelmiş durumda. Abdi İpekçi’yi kaybettik. Gözaltında Metin Göktepe’yi kaybettik. Bir güvercin tedirliğinde yaşayan Hrant Dink’i kaybettik. Bahriye Üçok, Necip Hablemitoğlu’nu ve daha nicelerini kaybettik” dedi.


“BİZLER CESUR, İLKELİ GAZETECİLERİ SAVUNACAĞIZ”

 
Yalçın; “Uğur Mumcu 80’li 90’lı yıllarda Rabıta kitabını yazdığında bugün ülkenin geleceği durumu bizlere özetliyordu. Uğur Mumcu’nun bugün faillerinin bulunmamasının ya da bunu yapan faillerinin neden öldürdüğü gibi konularda bizlere örgüt olarak demokrasiye, Cumhuriyet ilkelerine inanan vatandaşlar olarak bu değerlerimize sahip çıkmazsak, onları bugünlerde yâd etmezsek bu tarz konularda bizi uyaracak aydın,  demokrat ve sözünü esirgemeyen insanları yâd edeceğiz. Bizler cesur, ilkeli gazetecileri savunacağız. Geçmişine sahip çıkmayan toplumların kaybolacağı ilkesine önem göstererekten onların bu bağlamda yanlarında olmaya çalışacağız. Vurulduk Ey Halkım Unutma Bizi diyen Uğur Mumcu’yu ve bu uğurda hayatını kaybetmiş aydınlarımızı, bilge insanlarımızı saygıyla rahmetle anıyorum” diyerek ölüm yıldönümleri nedeniyle Tunceli Milletvekili Kamer Genç ve Sosyal Demokrat halkçı Parti Genel Başkanı Aydın Güven Gürkan’ı saygı ve özlemle andığını belirtti.

 
Açılış konuşmasından sonra gazeteci yazar ve 32.Gün programının yapımcısı merhum Mehmet Ali Birand’ın hazırlayıp sunduğu Uğur Mumcu belgeseli katılımcılara izletildi.


Programa konuşmacı olarak katılan Uğur Mumcu’nun arkadaşı Prof. Dr. Haluk Şahin, CHP Ataşehir örgütünün Uğur Mumcu’ya sahip çıkmasının önemine vurgu yaparak yaşamından kesitler anlattığı Uğur Mumcu’nun bugünleri o zaman görerek kaleme aldığını ve araştırmaların da dile getirdiği olaylar, bugün yaşadıklarımızın aynısıdır diyerek Uğur Mumcu’nun araştırmacı yazarlığı dışında olayları hukuki yönden de değerlendiren ve aynı zamanda soruşturan bir kimliğe sahip olduğunu ifade etti.

 

Anma programı CHP Gençlik Kolları üyelerinin Uğur Mumcu’ya atfen seslendirdikleri eserlerden sonra İlçe Başkanı Celal Yalçın’ın konuşmacı gazeteci Prof.Dr.Haluk Şahin’e çiçek takdim etmesiyle sona erdi.

 




 

Güncelleme Tarihi: 25 Ocak 2020, 19:27

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109