Sessizliğime Kulak Ver' projesi

Sessizliğime Kulak Ver' projesi

Sessizliğime Kulak Ver' projesi
'Sessizliğime Kulak Ver' projesi

AB ve Türkiye tarafından finanse edilen, Türkiye İşitme ve Konuşma Rehabilitasyon Vakfınca yürütülen "Sessizliğime Kulak Ver - İşitme Engelli Çocuklar İçin Okul Öncesi Eğitimin Güçlendirilmesi Projesi" tanıtıldı. Projeyle, İstanbul'daki dar gelirli ailelerin 36-72 ay arasıdaki işitme engelli çocuklarının, okul öncesi eğitimden yararlandırılması sağlanacak.

AB ve Türkiye tarafından finanse edilen, Türkiye İşitme ve Konuşma Rehabilitasyon Vakfınca yürütülen "Sessizliğime Kulak Ver - İşitme Engelli Çocuklar İçin Okul Öncesi Eğitimin Güçlendirilmesi Projesi" tanıtıldı.

Ataşehir'deki Mardinliler Eğitim ve Dayanışma Vakfında (MAREV) düzenlenen tanıtım toplantısında bilgi veren Vakıf Sekreteri ve Proje Koordinatörü Melike Şehirli, 16 Aralık 2010'da başlayan ve 1 yıl sürecek olan projenin amacının, işitme engellilerin eğitiminde okul öncesi dönemine ilişkin farkındalığın artırılması, bu alanda yeni eğitim metotlarının benimsenmesi, işitme engelli bireylerin yaşıtlarıyla aynı koşullarda yaşamasının sağlanması oldu ğunu söyledi.
Şehirli, projenin özel amacının da İstanbul'da yaşayan dar gelirli ailelerin işitme engelli çocuklarının okul öncesi eğitimden yararlandırılması olduğunu belirterek, projenin hedefinin, 36-72 aylık 54 işitme engelli çocuk ve ailelerinin eğitimi olduğunu söyledi.

"ERKEN TANI ÖNEMLİ"

Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanı Bekir Kö ksal, tüm özürlü gruplarına hizmet vermeye çalıştıklarını dile getirerek, işitme kaybının erken dönemde tanımlanması ve eğitimin erken başlaması amacıyla çalışmalar yür üttüklerini ifade etti.
Özürlülerin doğumundan itibaren özrünün tanımlanması ve neye ihtiyacı varsa ona göre yönlendirilmesiyle hayat boyu öğrenmeyi hedefleyen özürlü bireyin ve ailesinin eğitilmesine yönelik çalışmaları olduğunu da kaydetti.
Türkiye İşitme ve Konuşma Rehabilitasyon Vakfı Başkanı Cenker Il ıcalı da engellilere sağlanan desteğin yardım değil onların hakkı olduğunu vurguladı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER