Sarıkamış Şehitleri Ataşehir’de anıldı

Sarıkamış Şehitleri Ataşehir’de anıldı

Sarıkamış Şehitleri Ataşehir’de anıldı
Sarıkamış Şehitleri Ataşehir’de anıldı  Ataşehir Belediyesi’nce Sarıkamış harekâtının 97. yılı nedeniyle düzenlenen “Sarıkamış Kahramanlarının Türküsü” adlı program Ataşehirlilerin yoğun ilgisi ile gerçekleştirildi.

Ataşehir Kaymakamı Turgut Çelenkoğlu ve Milli Eğitim Müdürü Şaban Karataş’ın da izlediği etkinliğe Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Ataşehir Belediye Meclis Başkanı Hüseyin Çulha, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Kaya Uluyılmaz, başkan yardımcıları, birim müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı. Mesut Mertcan’nın sunumu ve şiirleri ile renk kattığı Sarıkamış Kahramanlarının Türküleri etkinliği Sarıkamış harekâtı üzerine çekilmiş belgesel filmin gösterimi ile başladı. Belgesel film gösteriminin ardından sanatçı Recep Ergül Sarıkamış üzerine yazılmış Türkülerden oluşturduğu repertuarından seçmeler sundu.

Programda Türkçe’nin yanı sıra Sarıkamış’ta şehit düşmüş onlarca asker için yazılmış Kürtçe, Çerkezce, Lazca ve Gürcüce Türküler seslendirildi.
Programda Grup Nartların Sesi Solisti Şahin Arıkan, Kürtçe Türkü ile Gülseven Meder ve seslendirdiği Gürcüce Türkü ile büyük beğeni toplayan Bayar Şahin de yer aldı. Programın sonunda Rumi Mevlevi Derneği Semazen Topluluğu Sema Gösterisi ile son buldu. Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, etkinliğe katılan sanatçılara teşekkür için çiçek verdi.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER