Sarıkamış Şehitleri Ataşehir'de Anıldı

Sarıkamış Şehitlerinin 104’üncü yıldönümü kapsamında ataşehir'de anma gecesi düzenledi.

Sarıkamış Şehitleri Ataşehir'de Anıldı

Sarıkamış Şehitleri Ataşehir'de Anıldı

Sarıkamış Şehitlerinin 104’üncü yıldönümü kapsamında ataşehir'de anma gecesi düzenledi.

Kısa adı KAR-DER olan Kars, Ardahan ve Iğdır Dernekler Platformu adına Orhan Çerkez ve yönetim kurulu, Sarıkamış Şehitlerinin 104’üncü yıldönümü kapsamında anma gecesi düzenledi. Anma gecesinde istanbul escort konuşan KAR-DER Başkanı Orhan Çerkez; “Sarıkamış Harekâtı 90 bin askerimizin düşmana ve dondurucu soğuğa karşı vatan uğruna gözlerini kırpmadan şehit olduğu şanlı tarihimizin hüzünlü yapraklarından biri olarak hafızalarımızda yer almış destandır” dedi.



 Çerkez; “ Sarıkamış Harekâtı; Şanlı Tarihimizin Hüzünlü Destanıdır.

KAR-DER yönetimi, Sarıkamış Şehitlerinin 104’üncü yıldönümü anma etkinlikleri kapsamında Prof. Dr. Bingür Sönmez’in katkı sunduğu anma gecesi düzenledi.

Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde düzenlenen anma etkinliklerine, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, Ataşehir Belediye Başkan Vekili İlhami Yılmaz, CHP Ataşehir Kadın Kolları Başkanı Hamiyet Ardıbatan, Prof. Dr. Bingür Sönmez, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez, Ataşehir emekli Belediye Başkan Yardımcısı Sadık Kayhan, CHP Ataşehir Belediye Meclis Üyeleri Sadi Özata, Süleyman Karadağ, Çankırı Dernekler Federasyonu Başkan Yardımcısı ve ÇERKEŞ Dernekleri Birliği Başkanı Erol Tepebaşı, Mustafa Kemal mahalle Muhtarı Ali Rıza Saraçoğlu, Esatpaşa Mahalle Muhtarı Turan Kızıldaş, STK temsilcileri, dernek üyeleri ile vatandaşlar katıldı.



Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Kahraman Silah arkadaşları ve bu uğurda şehit düşen Aziz şehitlerimiz için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Şehitler için Kuran-ı Kerim Fatiha’nın okunmasıyla devam etti.

“SONUÇLARI İTİBARİYLE TARİHİMİZİN UNUTULMAYAN DESTANLARINDANDIR”

Günün anlamı üzerine konuşan Dernek Başkanı Orhan Çerkez; “ Sarıkamış Harekâtı Osmanlı kuvvetlerinin 22 Aralık 1914’te başlayıp 15 Ocak 1915’e kadar devam eden Allahuekber Dağları’nda, Rus kuvvetlerine karşı yapmış olduğu ve sonuçları itibariyle tarihimizin unutulmayan destanlarındandır. Bu destan ki, milli mücadelemiz adına canlarını seve seve feda eden binlerce vatan evladının, bir an bile düşünmeden dondurucu soğuk ve tipi altında, şehadet şerbetini içtiği, fedakârlık ve kahramanlık örneği olduğu kadar birlik, beraberlik ve kardeşlik dersi de olan Mehmetçiğin acı destanıdır” diye konuştu.

“ŞEHİTLERİMİZİN AZİZ HATIRALARI ÖNÜNDE SAYGI İLE EĞİLİYORUM”

Çerkez; “ Savaşın soğuk yüzünü gösteren hatıralarıyla zihinlerde canlılığını koruyan Sarıkamış Harekâtı’nda, gerek cephede gerekse Karadeniz’de batırılan gemilerimizde yitirdiğimiz kahraman şehitlerimizi minnet ve şükranla yâd ediyor aziz hatıraları önünde saygı ile eğiliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle Sarıkamış Harekâtı’nın 104. Yıldönümü vesilesiyle Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarıyla bu uğurda hayatlarını feda eden bütün aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş kahraman gazilerimizi saygı, rahmet ve şükranla anıyorum” diyerek bu geceye katkı sunan Ataşehir Belediye Başkanına, Başkan Vekiline, İlçe Milli Eğitim Müdürüne, Şube Müdürü Vefa Vedat’a, Aydın Doğan Güzel Sanatlar Lisesi korosu ve öğretmenlerine teşekkür etti.



Çerkez’in konuşmasından sonra Prof. Dr. Bingür Sönmez Sarıkamış Harekâtı ile ilgili araştırmalarını slayt gösterisiyle anlatarak tarihi bilgileri katılımcılarla paylaştı. Sönmez; “Sarıkamış Meydan Muharebesi veya Sarıkamış Çevirme Harekâtı olarak tarihe geçen büyük savaş aslında 4 yıl süren Kafkas Cephesidir” dedi.



 
Bingür hocaya katkılarından dolayı Ataşehir Belediye Başkan Vekili İlhami Yılmaz çiçek takdim etti.

Program, Aydın Doğan Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinden oluşan Sarıkamış Oratoryosu korosu ile devam etti.


 

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2022, 22:22

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER