Sadık KAYHAN: 'İmarda en şanslı bölge Yenisahra ve Barbaros'

Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Sadık KAYHAN, İmar plan çalışmaları için alt yapısı en uygun mahallelerin Yenisahra ve Barbaros dedi.

Sadık KAYHAN: 'İmarda en şanslı bölge Yenisahra ve Barbaros'

Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Sadık KAYHAN: 'İmar konusunda en şanslı bölge Yenisahra ve Barbaros Mahalleleri'
Sadık KAYHAN: 'İmarda en şanslı bölge Yenisahra ve Barbaros'

Ataşehirweb / Recep KENAN

Sadık KAYHAN: 'İmar konusunda en şanslı bölge Yenisahra ve Barbaros Mahalleleridir.'
Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Sadık KAYHAN, İmar plan çalışmaları için alt yapısı en uygun mahallelerin Yenisahra  ve Barbaros olduğunu söyledi.
Kendisinin de çalışmalarına katkıda bulunduğu Kadıköy zamanında düşükte olsa hazırlanan 1993 yılı 1/5000 imar planının yapılmış olması, Ataşehir'deki diğer mahallelere göre Yenisahra ve Barbaros Mahallelerini daha şanslı duruma getirdiğini söyledi.

  Büyükşehir Belediyesinin çalışmalarına katkıda bulunmak ve yapılacak 1/5000 lik imar çalışmasına altyapı oluşturması için  bu bölgelerin analiz çalışmalarını tamamladık. 1 yıl kadar önce faydalanmaları için Büyükşehir Belediyesine teslim ettik.

Bizim ulaştığımızİstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ilk çalışmalarda yoğunluğun yerinde dönüşüm için uygun olmadığını gördük. Daha yüksek bir yoğunluğu olan plan çalşmasının daha uygun olacağı önerisini götürdük. Bunun üzerine Büyükşehir Belediyesi yeni daha yüksek yoğunluk içeren çalışma yapıyor.  Yakın zamanda çalışmaların tamalanıp bölgenin imar planlarının açıklanacağını umuyorum. Artık mazeretlerinin kalmadığını düşünüyorum.

  Yapılan imar plana uygun  yerinde dönüşümle, istedikleri mütaahitle anlaşarak kentsel yenilenmenin gerçekleşmesi, deprem riski taşıyan yapı stokunun yenilenmesi, bölge insanlarının güvenli konutlarda yaşaması bizim de arzumuz.
                                

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER