Sadık Kayhan, ‘Danıştay İmar Islah Planını İptal Etmiyor’

Yeni Çamlıca Islah Planlarını meri plan (geçerli) olduğunu kaydeden Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Sadık Semih Kayhan, meri planın ortama aktarıldığını söyledi.

 Sadık Kayhan, ‘Danıştay İmar Islah Planını İptal Etmiyor’

Yeni Çamlıca Islah Planlarını meri plan (geçerli) olduğunu kaydeden Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Sadık Semih Kayhan, meri planın ortama aktarıldığını söyledi.


Yeni Çamlıca ve benzer yapının olduğu Mevlana ve Mimar Sinan mahallelerinde Islah Planlarını meri plan (geçerli) olduğunu kaydeden Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Sadık Semih Kayhan, geçerli olan Islah Planlarındaki arsa niteliklerinin sisteme girilerek ortama taşındığını kaydetti.
DANIŞTAY İMAR ISLAH PLANINI İPTAL ETMİYOR
Danıştay tarafından 2981’de yer alan Islah İmar Planındaki uygulama planlarının mülkiyet sorunları nedeniyle iptal edildiğini Kaydeden Sadık Semih Kayhan, master planın geçerliliğini koruduğunu, İmar Islah Planının bölgenin meri planı olduğunu vurgulayarak; “Arkadaşlarımız kendilerine siyasi malzeme çıkarmak için eksik bilgileriyle, öğrenme ihtiyacı duymadan bir şeyler yapmaya çalışıyor. Ama her seferinde baltayı taşa vuruyorlar. Çünkü bu cehaletten kaynaklanıyor. Bilgisizlikten kaynaklanır. Bu arkadaşlarımız Yeni Çamlıca bölgesi ile ilgili Danıştay’ın kararını okusalardı, ne olduğunu anlasalardı; o zaman böyle yazmazlar.” Dedi. 


MAHKEME UYGULAMA PLANINI İPTAL EDİYOR
Kayhan Recep Kenan aracılığıyla www.itvhaber.com ’a yaptığı açıklamasında, “2981’de 2 tane şey yapılmış. Bunlardan bir tanesi; Master planı, bir tanesi; uygulama planı. Mahkeme imar ıslah planını iptal etmiyor. Mahkemenin iptal ettiği şey uygulama planı. Yani mülkiyetle ilgili kısmı iptal ediyor. Yani oradaki imar ıslah planı şu anda geçerli. Herhangi bir iptal söz konusu değil.” İfadelerine yer verdi. 
ISLAH İMAR PLANI YÜRÜRLÜKTE OLDUĞU ORTAMDA PAYLAŞILMIŞ
“Oradaki arsaların imardaki nitelikleri belli. Mülkiyeti belirsiz. 2981’e göre belirlenmiş; geçici gibi düşünmek lazım. Mülkiyet belirlenemediği için uygulama yapılamıyor. Islah imar planında sıkıntı yok. Islah imar planın iptali söz konusu değil. Islah imar planı yürürlükte olduğu için arkadaşlarımız ortamda paylaşılmış. Plan hemen uygulanacak anlamında değil. Bu plan “meri”dir. Bu plan geçerlidir. Ama altında mülkiyet sorunu var. Mülkiyet sorunu olduğu için uygulaması yok.”
 
UYGULAMA, MÜLKİYET ÇÖZÜLMEDEN YAPILAMAZ
“Arkadaşlarımız oradan kendilerine ne çıkarmaya çalışıyor bilmiyorum. Geçerli olan bir plana ortama taşınarak, uygulaması olmayan bir durum görünür hale getiriliyor. Alanda mülkiyet sorunu var. Uygulama, mülkiyet çözülmeden yapılamaz. Bir kez sorun olduğu için uygulanamaz. Biz birkaç ay içerisinde mülkiyet problemini çözersek, plan üzerinden isteyen olursa uygulama gerçekleşir. Bizim gönlümüzden geçen ıslah planları olan imar uygulamasının yapılmamasıdır. Oraya doğru dürüst yeni bir imar planı çalışması yapılarak, yeni plan ile güvenli binalar yapabilsin.”  


UMUYORUM Kİ BİRKAÇ AY İÇERİSİNDE MUTABAKATIMIZ GERÇEKLEŞİR
“Meclis sizde değilse karar mercii siz değilsiniz. Bundan önce ki Büyükşehir yönetimiyle Yeni Çamlıca ile sorunu olan diğer 3 mahalle ile mutabakat olmadı. Hep olumsuz yanıtlar aldık. Seçimlerin yenilenmesi, pandemi süreci dahil bu 1 yıllık süre içerisinde Büyükşehirle mutabakatımızı sağladık ve Yeni Çamlıca bölgesinde 2981 sayılı yasanın uygulanması ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Umuyorum ki birkaç ay içerisinde mutabakatımız gerçekleşir. Bölgenin mülkiyet sorunu çözmüş olacağız.” 


10 YILDA YAPAMADIK, BİR YIL İÇERİSİNDE SONUCU ALDIK
“10 yılda yapamadığımız, 1 santim yol alamadığımız mülkiyet konusunda, tüm olumsuzluklara rağmen bir yıl içerisinde sonucu aldık. Büyükşehir’in bürokratik kademesi ile sıkıntımız yok. Taleplerimiz karşılanıyor.”


KAYIŞDAĞI VE İNÖNÜ PLANI ÇOK KATLI 680 RUHSATLA İPTAL OLUYOR
Kayışdağı ve İnönü planları ile ilgili Mahkemenin vatandaşın itirazı ve talebi dışına çıkarak planın tamamını ruhsatlarla birlikte iptal ettiğine işaret eden Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Sadık Semih Kayhan, “Kayışdağı ve İnönü planları oradaki bir vatandaşın itiraz üzerine iptal oldu. Bin metrekarenin üstündekiler H serbest ve 2.07 (E) emsal kullanabiliyorlar. Mahkeme bu durumu adaletsizlik olarak görmüş. Bölge İdare Mahkemesi belediye lehine karar veriyor. Vatandaş onu bir mahkemeye götürüyor. İdari mahkemenin belediye lehine karar vermiş olmasına rağmen, plan iptal oluyor. Sadece plan değil; bu dönemde verilen ruhsatlarla beraber iptal oluyor. Çok katlı 680 ruhsata iptal karar veriyor. Vatandaşın talebinin dışına çıkarak, iki mahallenin planını durduruyorsunuz. Olacak şey değil.” Açıklamasını yaptı.

Kaynak/Recep Kenan/itvhaber.com

Güncelleme Tarihi: 26 Ağustos 2020, 22:12

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109