SADİ ÖZATA; “YAPILAN İTİRAZLARIN YÜZDE 97’Sİ GİDERİLDİ”

Yenisahra Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı İsa Kırım Yönetim Kurulu üyeleri, Ataşehir Belediyesi Meclis 1.Başkanvekili Sadi Özata’yı ziyaret ederek destek istediler.

SADİ ÖZATA; “YAPILAN İTİRAZLARIN YÜZDE 97’Sİ GİDERİLDİ”
SADİ ÖZATA; “YAPILAN İTİRAZLARIN YÜZDE 97’Sİ GİDERİLDİ”

Yenisahra Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı İsa Kırım Yönetim Kurulu üyeleri, Ataşehir Belediyesi Meclis 1.Başkanvekili Sadi Özata’yı ziyaret ederek destek istediler.

Yenisahra Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı İsa Kırım Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte Yenisahra ve Çevresi Nİ Planlarının meclisten geçmesi için Ataşehir Belediyesi Meclis 1.Başkanvekili Sadi Özata’yı ziyaret ederek destek istediler.


Dernek Başkanı İsa Kırım, Yenisahra planlarının gecikmesi vatandaşın tahammül sınırlarını zorladığını, geçte olsa gelen planların Ak Parti grubu tarafından uyumsuzlukların olduğunu söyleyerek Meclis Başkanı Sadi Özata’dan uyumsuzluklarla ilgili gelen vatandaşların bilgilendirilmesini ve bu konuda neler yapabiliriz diye desteğini istedi.
 
“VATANDAŞIN HAKLI OLDUĞU UYUMSUZLUKLAR VAR”
 
Bunu üzerine Başkan Sadi Özata plan notları ile ilgili şunları söyledi: “Gelen 5 binlik planlarla bizim belediyenin yaptığı binlik planlar arasında Ak Parti Komisyon üyelerinin iddia ettiği uyumsuzluk bizim ısrarlı olduğumuz değil vatandaşın haklı olduğu uyumsuzluklar var. Plan notuna konulan bazı notların mesela yapılı binalar muhafaza edilecek deniliyor. Bu notu plana işlemek zorundasın. Bunu yaptığımız zaman arkadaşlar itiraz ediyorlar. Plan notunda var diyorlar. Hâlbuki bunu plana işlemezsen sonradan çelişkiler doğacak. Plana işlemezsen ben müstakil yapacağım der.  Plana koyduğun zaman mevcut yapılı yerleri muhafaza ettiğin zaman sıkıntı ortadan kalkıyor. Geçen ay meclise gelmemesinin sebebi buydu.”
 
“YAPILAN İTİRAZLARIN YÜZDE 97’Sİ GİDERİLDİ”
 
Özata, yapılan tüm değişiklikler Büyükşehir Planlama Müdürlüğü ile görüşülerek yapıldığını söyleyerek; “Yapılan itirazların yüzde 97’si giderildi. Çok cüzi birkaç şey kaldı. Onu da sanırım Komisyon kendi arasında toplanarak bunu da çözer. Temennimiz oybirliğiyle çıkmasıdır.  Hakkaniyet olarak olayı değerlendirdiğimde gerçekten Büyükşehir Ataşehir’e zülüm ediyor. Buna Allah şahit.  Bunu bir kardeşiniz olarak tarafsız baktığımda gördüğümü söylüyorum.  Büyükşehir ittifakla gönderiyor bir bakıyorsunuz bu seferde buradakiler itiraz ediyor.  Burada ki birkaç arkadaşın etkisiyle veya burada alınan kararın birkaç arkadaşın büyükşehire giderek bunu böyle yapmayın biz bunun böyle olmasını istemiyoruz dediklerinin kanaati hâsıl oluyor bizlerde.  Büyükşehir kabul etmediği müddetçe plana bir nokta koymamız da mümkün değil” dedi.
 

Özata son olarak; “Yenisahra ve Barbaros planları epey uzadı.  İnşallah İmar Komisyonun da her şey haledilir. Bizde bir sıkıntı yok.  Grubumuz evet diyecek. Ak Parti grubu da evet derse yani ittifakla büyükşehire gönderir isek inanıyorum ki oradan da bir sıkıntı çıkmadan kısa sürede onaylanır ve gönderilir.  Büyük ihtimalle de Haziran ayında ruhsatlar verilmeye başlar diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.
Kaynak/İstanbulumgazetesi
HABER & GÖRSEL: Ali Bal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER