Öğretmenler ve Öğrenciler Aynı Koroda Buluştu

2018-2019 Eğitim öğretim yılı geleneksel yıl sonu öğretmen ve öğrenci konseri Zübeyde Hanım Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü Konferans Salonunda gerçekleşti.

Öğretmenler ve Öğrenciler Aynı Koroda Buluştu
 Öğretmenler ve Öğrenciler Aynı Koroda Buluştu

Ataşehir Rotary Anadolu Lisesi tarafından 2018-2019 Eğitim öğretim yılı geleneksel yıl sonu öğretmen ve öğrenci konseri Zübeyde Hanım Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü Konferans Salonunda gerçekleşti.


Gerçekleşen etkinliğe Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, Şube Müdürleri Vedat Vefa Budak, Nazım Yurdagül, Okul Müdürleri, Veliler ve öğrencilerin yanısıra davetliler katıldı.

Bu koro öğretmen ve öğrencilerimizin özel eseridir
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Rotary Anadolu Lisesi Müdürü Adem Sağır yapmış olduğu konser öncesi konuşmada;"Okulumuz öğretmenlerinden oluşan koromuzu fikir birliği ile nasıl daha iyi geliştiririz diye karar verdik. Eğitimin üç ayağı olan öğrenci, öğretmen ve veli üçgenini biraraya getiririz diyerek koromuzu el birliği ve gönül birliği ile bu noktaya getirdik.Bu koro ile ilgili bilgi paylaşmak istiyorum. Bu koro 8 tane konser ve 6 tane gösteri ile yaklaşık 9 bin 500 kişiye ulaştı. Konser sosyal medya'da 170-180 bin kişiye ulaşmanın mutluluğunu yaşadı. Ben bu bağlamda öğretmenlerimizin özel zamanlarından feragat ederek bu çalışmaya destek sundular. Ben bu duygularla başta bu koronun mimarı müzik öğretmenimiz Zuhal öğretmenimiz olmak üzere bütün öğretmen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Asıl teşekkürümü bütün çalışmalarımızda bizi yanlız bırakmayan kaymakamımıza, bu çalışmayı bir adım öteye götürmek için bize yol gösteren ilçe milli eğitim müdürü Ertuğrul Bilican'a, destek veren tüm idarecilerimize, çalışanlarımıza, okul aile birliğimize teşekkür ediyor ve hepinize iyi eğlenceler ve iyi seyirler diliyorum" dedi.

ARAL'DAN Süpriz Klip
Ataşehir Rotary Anadolu Lisesi  öğretmen ve korosu tarafından hazırlanan sürpriz yapılarak "Ayletme - Şu Karşıki Dağda Lambalar Yanar" adlı eseri öğretmen ve öğrenciler tarafından seslendirildigi klip sunumu gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen sunum izleyicilerden büyük alkış aldı. 

Klip gösteriminin ardından enstrümanlarda flütte Murat Taş, Bağlama da Tarık Çalışkan, Gitar'da Burak Keleş, Perküsyon'da Kerem Can Aslan'ın yer aldığı orkestra şefliğini okul öğretmenlerinden Zuhal Yıldırım Gök'ün yönettiği öğrenciler ve öğretmenlerden oluşan karma koro sahnede yerini alarak birbirinden farklı eserleri seslendirdiler. 

Koro ve Halk Oyunları Ekibi gösterisi tam not aldı
Etkinlikte öğretmen  ve öğrencilerden oluşan karma koro sırasıyla;Anlatamam Derdimi,Tevekte üzüm kara,Süpürgesi yoncadan eminem, Gesi bağları, Yayla yollarında, Şu karşı ki dağda kar var, Çayır çimen geze geze, Üryan geldim,Feracemin ucu sırma, Ayrıldım güler miyim, Pınar baştan bulanır, N'oldu Güle N'oldu, Horon, Sultanım, El Vurup Yaremi, Sen Tabipsin, Eli Elime Değdi, Bir Dalda iki kiraz eserleri seslendirdi. Etkinlikte Ataşehir Rotary Anadolu Lisesi mezun öğrencilerinden oluşan Karadeniz Halk Oyunları ekibi performansıyla izleyicilerden tam not aldı.

Muhteşem konser sundular
Etkinlikte son olarak koro şefi Zuhal Yıldırım "Zeynebim" türküsünü seslendirirken Ataşehir Rotary Anadolu Lisesi öğrencilerin oluşan halk oyunları ekibi süpriz gösterisi ile program sona ererken etkinlik sonrasında Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, "Daha ne olacak diyerek arkadaşlar çok muhteşem çalışmışlar ve bizlere çok muhteşem bir konser sundular. Ben hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Emeği geçen öğretmen ve öğrencileri tebrik ederek halk dansları eğitmeni Nuri Arslantaş ve Zuhal Yıldırım Gök'e çiçek takdim etti. Etkinlik toplu hatıra fotoğrafının çekilmesi ile sona erdi.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109