MUHTARLARIN İLK BAYRAMINI BATTAL İLGEZDİ KUTLADI

Ataşehir’de bulunan 17 mahallenin muhtarları Muhtarlar Günü dolayısıyla Ataşehir Belediyesini ziyaret etti.

MUHTARLARIN İLK BAYRAMINI BATTAL İLGEZDİ KUTLADI
MUHTARLARIN İLK BAYRAMINI BATTAL İLGEZDİ KUTLADI

Ataşehir’de bulunan 17 mahallenin muhtarları Muhtarlar Günü dolayısıyla Ataşehir Belediyesini ziyaret etti.

Geçen yıl yayımlanan Başbakanlık Genelgesi ile 19 Ekim Muhtarlar Günü ilan edilmişti. İlk kez kutlanan "Muhtarlar Günü" dolayısıyla verdiği kutlama mesajında Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “Çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel gereksinimlerinden biri olan katılımcılığın sağlanmasında çok önemli bir rol üstlenen tüm muhtarlarımıza çalışmalarında başarılar diliyorum, 19 Ekim Muhtarlar Günü’nüzü en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.

Ataşehir’de bulunan 17 mahallenin muhtarları Muhtarlar Günü dolayısıyla Ataşehir Belediyesi’ne yaptıkları ziyarette, Başkan Yardımcıları İlhami Yılmaz ile Sadık Kayhan ve Muhtarlık İşleri Müdürü Deniz Kutlu’ya sorunlarını ilettiler. Tek tek sorunlarını anlatan muhtarlar ile Ataşehir Belediyesi yetkilileri çözüm için neler yapılabileceğini görüştü.

Başkan Yardımcısı İlhami Yılmaz, Ataşehir Belediyesi olarak mahallelerin ve muhtarlıkların ihtiyaçlarını karşıladıklarını, bunun haricinde muhtarlıkların ileride oluşacak masraflarının karşılanması için Muhtarlık İşleri Müdürlüğü’ne 250 bin TL bütçe ayırdığını ve ihtiyaç durumuna göre bütçenin artırılabileceğini iletti. İlhami Yılmaz,  muhtarların daha iyi hizmet verebilmeleri için, ekonomik durumlarının ve yaşam kalitelerinin artırılmasının gerektiğini belirtti.

Başkan Yardımcısı Sadık Kayhan ise muhtarlıkların bir sisteme kavuşması gerektiğini ifade ederek, “Nasıl bir kaymakamın hizmet vereceği yeri, odayı, yapıyı devlet ayarlıyorsa muhtarların hizmet vereceği yeri de hazırlamalıdır.  Muhtarlıkları, belediyelerin vicdanına bırakmak mantık işi değildir” dedi. 
 
Belediyeye yaptıkları ziyarette muhtarlar, belediye yetkilileri ile daha çok buluşup, istişare toplantıları yapmak istediklerini vurguladılar. Ataşehir’in bir marka şehir olduğuna dikkat çeken muhtarlar, “Ataşehir’i yarınlara nasıl daha iyi bırakabiliriz” düşüncesiyle çalışma yaptıklarını ifade ettiler. 

Muhtarlık İşleri Müdürü Deniz Kutlu ise gerçekleştirdikleri bu toplantıda ve diğer görüşmelerde muhtarlıkların tespit edilen eksikliklerinin ve sorunlarının ocak ayına kadar acil olarak çözüleceğini belirtti.



ATAŞEHİR MUHTARLIKLARI, ADRES VE TELEFONLARI 

ATAŞEHİR BELEDİYESİ İLETİŞİM

Güncelleme Tarihi: 19 Ekim 2016, 14:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109