Mobil Okul Timleri Ataşehir'de Suçlulara Göz Açtırmıyor

İstanbul’da okulların başlaması ile birlikte Emniyet Müdürlüğü tarafından uygulamaya geçirilen Mobil Okul Timleri, okulların çevresinde suçlulara göz açtırmıyor.

Mobil Okul Timleri Ataşehir'de Suçlulara Göz Açtırmıyor
 Mobil Okul Timleri Ataşehir'de Suçlulara Göz Açtırmıyor

İstanbul’da okulların başlaması ile birlikte Emniyet Müdürlüğü tarafından uygulamaya geçirilen Mobil Okul Timleri, okulların çevresinde suçlulara göz açtırmıyor.

Geçtiğimiz hafta Ataşehir’de bonzai içerken yakalanan servis şoförünü gözaltına alan Mobil Okul Timleri bugün de görev başındaydı. Okullar açıldığından itibaren İstanbul’un genelinde çalışmalarını sürdüren ekiplerin aldığı sonuçlar ise velilere rahat bir nefes aldırdı.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mobil Okul Timleri bugün de diğer ilçelerde olduğu gibi Ataşehir’de okul çevrelerinde çalışmalarını sürdürdü. Aynı ekipler geçtiğimiz hafta Sancaktepe’de özel bir okulda görev yapan ancak Ataşehir’de servis aracının içerisinde bonzai isimli uyuşturucu maddeyi kullanan bir servis şoförünü yakalamıştı. Ekipler yine okul çevrelerinde servis araçlarına ve şüpheli şahıslara yönelik görev başındaydı. Bu çalışmalar sırasında şüphelendikleri bir motosikletleri alan ekipler, motosikletleri didik didik ararken, şahısları da Genel Bilgi Taraması’ndan (GBT) geçirdi. Motosikletlerinin birinin önce çalıntı olduğu kayıtlarda çıkarken, motosikletin daha sonra bulunduğu ancak düşümünün yapılmadığı öğrenildi. Polis şahısların evraklarının eksik olması ve bir şahsın kimliğinin olmaması üzerine incelemek amacıyla şahısları karakola götürdü. Ekipler, okul çevrelerindeki servis araçlarını da durdurarak denetimlerini sürdürdü. Araçlarda herhangi bir eksik olup olmadığını kontrol eden ekipler, eksiklikleri olan sürücülere ise işlem yaptı. Mobil Okul Timleri gün boyunca okul çevrelerinde şüphelendikleri şahısları tek tek kontrol ederek, suç unsuru aradı.

Mobil Ekip Timleri’nden Velileri rahatlatacak sonuçlar

İstanbul Emniyet Müdürlüğü bünyesinde okulların başlaması ile hayata geçirilen Mobil Okul Timleri, çalışmaları ile olumlu sonuçlar aldı. Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, ekiplerin şuana kadar 3 Bin 944 okulda denetim yaptığı, 31 Bin 254 kişiyi Genel Bilgi Taraması’ndan geçirdiği, 64 kişiye adli işlem, 292 kişiye idari işlem uyguladığı, 159 aranan şahsın ise gözaltına alındığı öğrenildi. Öte yandan, bu çalışmalar sırasında 6 Bin 638 servi aracı denetlenirken, 169 servis aracına işlem yapıldığı, bu çalışmalar sırasında 8 kesici alet, 1 adet silah, 2 kuru sıkı tabanca, 106 adet narkotik madde ele geçirildiği, 30 kişiye de narkotik maddeden işlem yapıldığı bildirildi.

Bugün uygulamanın yapıldığı Ataşehir’de ise Mobil Okul Timleri tarafından okullarda görev yapan ve servislerde çalışan 3 bin kişinin Genel Bilgi Taraması’ndan (GBT) geçirildiği öğrenilirken, aranması olan kişilerin ilgili kurumlara bildirilerek işine son verildiği ve suç kaydı olan kişilere ise işlem yapıldığı öğrenildi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109