Mahkeme'den Yenisahra ve Çevresi Planlarına Güzel Haber

Ataşehir Belediyesi'nin Yenisahra ve Çevresi Planlarına yapmış olduğu Yürütmeyi durdurma kararı'na itirazını kabul etti.

Mahkeme'den Yenisahra ve Çevresi Planlarına Güzel Haber
Mahkeme'den Yenisahra ve Çevresi Planlarına Güzel Haber

Ataşehir Belediyesi'nin Yenisahra ve Çevresi Planlarına yapmış olduğu Yürütmeyi durdurma kararı'na itirazını mahkeme kabul etti.

Barbaros Mahallesi 279 pafta,2631 ada 5 parsel yerde bulunan taşınmazın maliki olan davacı tarafından Ataşehir Belediye Başkanlığı’nın 15.02.2019 tasdik tarihli 28.03.2019- 26.04.2019 tarihleri arasında askıya çıkarılarak ilan edilen 1/1000 ölçekli Yenisahra Mahallesi ve Çevresi 1.Etap Revizyon Uygulama İmar Planının; kamu yararı gözetilmeden yapıldığı, sebep ve amaç yönünden usul ve yasaya aykırı olduğundan bahisle haksız ve hukuka aykırı olduğu ileri sürülerek iptali ve yürütmenin durdurulması için dava açılmıştı.
 
Konuyu görüşen İstanbul 13.İdare Mahkemesi kararında;  hukuka aykırılığı açık olan dava konusu işlemin, uygulanması halinde telafisi güç zararlar doğabileceğinden 2577 Sayılı Kanunun 27.Maddesi uyarınca teminat alınmaksızın “YÜRÜTMENİN DURDURULMASINA” karar vermişti.

Mahkemenin “YÜRÜTMENİN DURDURULMASI” kararna Ataşehir Belediyesi'nin yapmış olduğu itirazı kabul etti ve Yenisahra ve Çevresi Planlarındaki sıkıntı ortadan kalmış oldu.

Güncelleme Tarihi: 17 Ağustos 2020, 12:06

İsa Kırım

YORUM EKLE
YORUMLAR
Abdurrahman
Abdurrahman - 4 yıl Önce

Bundan sonra ne olacak

Hülya
Hülya - 4 yıl Önce

Sonucu vatandaşa nasıl yansıyacak. Bundan sonraki süreç ne olacak belediyenin vatandaşı bilgilendirmesi gerekmezmi

SIRADAKİ HABER