Kablo hırsızları suçüstü yakalandı İstanbul'da

Kablo hırsızları suçüstü yakalandı İstanbul'da

Kablo hırsızları suçüstü yakalandı  İstanbul'da
Türk Telekom, emniyet, hastane ve sağlık ocağı gibi birçok kamu kurum ve kuruluşun kablolarını çalarak binlerce lira zarara uğrattıkları belirlenen şebeke çökertildi.

  Olay, internete bağlanamadıkları gerekçesiyle Tük Telekom'u arayan vatandaşların arıza bildirimi üzerine ortaya çıktı. Alınan bilgiye göre, hizmet verilemeyen bölgeleri uydudan takip eden Türk Telekom ekipleri, durumdan şüphelenince emniyetten yardım istedi. Bunun üzerine inceleme başlatan ekipler, en son arıza veren bölgenin Maltepe Esenkent Mahallesi'nde olduğunu belirledi. Olay yerine giden ekipler, burada üzerlerinde Türk Telekom'da çalıştıklarına dair araç, kurum amblemi ve yelekleri bulunan bazı şahısların kazı çalışması yaptığını gördü. Bu kişiler üzerinde çalışma başlatan ekipler, şüphelilerin Türk Telekom'da çalışmadıklarını tespit ettikten sonra polise haber verdi. H.Ç, R.Ç, M.S ile D.P. isimli 4 zanlı gözaltına alınıp Maltepe İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Emniyette sorgusu yapılan şüphelilerin Maltepe, Ataşehir ve Kartal'da aralarında emniyet, hastane, sağlık ocağı ve Türk Telekom gibi birçok kamu kurum ve kuruluşlarının maddi değeri yüksek kablolarını çaldıkları tespit edildi. Bu kişilerin polise verdiği ifadelerde şebekeyi, halen firari olarak aranan İrfan Ç.'nin yönettiği iddia edildi.
 
Yapılan soruşturmanın ardından şebeke lideri olduğu anlaşılan İrfan Ç.'nin yakalanması için geniş çaplı çalışma başlatıldı. Halen firari olarak aranan İrfan Ç.'nin geçtiğimiz yıl Türk Telekom'da çalışırken işten çıkarıldığı ve kuruma kızdığı için hırsızlık yapmaya başladığı ileri sürüldü. Şebekenin piyasada 2 bin TL'ye satılan kabloları yakmak suretiyle bakır hurdacılarına hurda fiyatına sattıkları belirlendi.
  Çok sayıda kurum ve kuruluşun haklarında şikayetçi olduğu şüpheliler, Maltepe İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği'nde tamamlanan sorgularının ardından Kartal Adliyesine sevk edildi. Savcılık sorgusunun ardından mahkemeye sevk edilen zanlılardan H.Ç ile R.Ç. tutuklanarak Maltepe Cezaevi'ne gönderildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER