İstanbul’a 10 bin bankacı geliyor

İstanbul’a 10 bin bankacı geliyor

İstanbul’a 10 bin bankacı geliyor
Hükümet, İstanbul’un uluslararası finans merkezi olması hedefiyle finansla ilgili tüm kurumların Ankara’dan İstanbul’a taşınmasını öngörürken Vakıfbank ilk adımı nisanda atıyor.
 
Hükümet, İstanbul’un uluslararası finans merkezi olması hedefiyle finansla ilgili tüm kurumların Ankara’dan İstanbul’a taşınmasını öngörürken Vakıfbank ilk adımı nisanda atıyor. Diğer kurumlarla birlikte İstanbul’a aileler hariç 10 bini aşkın bankacı gelecek

İstanbul’un uluslararası finans merkezi olması projesiyle birlikte genel müdürlükleri Ankara’da bulunan bankaların İstanbul’a taşınma çalışmaları da hız kazanmaya başladı.

Yarı özerk yarı kamu bankası statüsünde olan Vakıfbank, taşınmada fiilen ilk adamı atan banka oldu. Yerleşim için henüz kendi arsasını almamış olsa da bankanın Ankara’daki genel müdürlük binasında çalışan 200 Vakıfbank’lı nisan ayında İstanbul’a taşınmış olacak.

Vakıfbank’ın Ankara’daki genel müdürlük binasında toplam 2 bin 200 kişi çalışıyor. Ankara’dan gelecek çalışanlar için İstanbul Seyrantepe’de yer kiralayan Vakıfbank, Ankara’daki personelini üç aşamada İstanbul’a taşıyacak. İkinci grup Vakıfbanklıların haziran da İstanbul’a gelmesi bekleniyor.

Vakıfbank, Seyrentepe’de yer kiralamasına karşın, İstanbul Ateşehir’de Ziraat Bankası ve Halkbank’ın taşınacağı bölgede arsa satın alıp alma kararını mart ayında yapacağı genel kurulda karara bağlayacak.

Genel kurulda büyük bir ihtimalle Ataşehir’de arsa alımına onay çıkması bekleniyor.

Ankara’dan İstanbul’a taşınması beklenen kurumlar arasında kamu bankalarının dışında Merkez Bankası (MB), Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ve Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) da bulunuyor.

Kamu bankalarının ardından BDDK ve SPK’nın da İstanbul’a taşınması bu ay yürürlüğe giren Torba yasada yer alarak kesinlik kazanmıştı. BDDK ve SPK’nın nakil işlemlerinin iki yıl içinde tamamlanması hedefleniyor.  Ancak Bakanlar Kurulu isterse bu süreyi uzatabilecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER