İsmail Erdem, Finansın merkezi Ataşehir olacak

İsmail Erdem, Ataşehir’e finansın merkezi olarak kimlik oluşturulacağını söyledi. “Ataşehir’e bir finans müzesi kuracağız.

İsmail Erdem, Finansın merkezi Ataşehir olacak
İsmail Erdem, Finansın merkezi Ataşehir olacak

İsmail Erdem, Ataşehir’e finansın merkezi olarak kimlik oluşturulacağını söyledi. “Ataşehir’e bir finans müzesi kuracağız.

Cumhur ittifakının Ataşehir belediye başkan adayı İsmail Erdem, Ataşehir’e finansın merkezi olarak kimlik oluşturulacağını söyledi. “Ataşehir’e bir finans müzesi kuracağız. Finans müzesi de gerçek anlamda belge niteliğinde bir kimlik oluşturacak” diyen AK Partili Erdem, imar, yeşil alan, kültür ve sanat merkezleri, spor alanlarıyla ilgili projelerini anlattı.

Herkes 31 Mart seçimine odaklandı. İstanbul’daki en kritik yerlerden biri de Ataşehir. İddialı mısınız? Kazanırsanız ne yapacaksınız?

Biz zorları severiz. Zorlukları aşarak geldik. Sancaktepe’ye 10 yıl önce gittiğimizde çok zor bir yerdi. Seçimi kazanmak da çok kolay değildi. Seçim sonrasında hizmet üretmek anlamında başta imar mülkiyet problemleriyle zor bir ilçeydi ama 10 yılda şehir standartları çok yükselmiş bir ilçeyi halkımıza armağan etmiş olduk. Ataşehir’de biz seçimi alacağız çünkü Ataşehir halkı değişime karar vermiş. Sokakta karşılaştığımız tüm vatandaşlarımız “Ataşehir’de değişim olmalı” diyor. Geçen yönetim, 10 yıl içerisinde vaat ettiğinin yüzde 5’ini bile gerçekleştirememiş.
İsmail Erdem, Ataşehir için planladığı projeleri Eren Aka’ya anlattı.

Ne tür sorunlar var?

Başta imar ve mülkiyet problemleri var. Zaten mülkiyet problemleri çözülmeden şehirleşme şansı yok. Şu anda Ataşehir, 2.5 mahallesi hariç maalesef köy gibi kalmış. Çok ihtiyaçlı bir bölge. Sosyal mekanlar, kültürel mekanlar, sportif tesis ve altyapıya ait kamusal alanda hiçbir çalışma yok. Sokaktaki gençleri, kadınları sosyal hayatın içine çekip bir kültürel buluşmada var edecek mekânsal üretimlerin öncelikle gerçekleşmesi gerekiyor. Eğitime, kültüre, sanata, spora altyapı oluşturmak lazım. 10 yılda Sancaktepe’de yaptıklarımız bu anlamda bizim referansımız.

Özellikle sosyal belediyecilik anlamında çok eksik var bu tarafta. Biz Sancaktepe’de çocuklara dokunduk, gençlere dokunduk. Bilgi evleri, gençlik merkezleri, gençler için mesleki eğitim kursları, kadınlarımız için meslek sanat kursları kurduk. Kadınları sosyal hayatın içerisine çekerek toplumsal bir güç oluşumunda kadınları da aktör haline getirmek gerektiğine inanmıştık. Eğitim ve kültürel seviyenin zenginleşmesi amaçlı farklı içerikli programlar organize ettik. Yaşlılara özel çalışma, engelli vatandaşlarıma ayrı, gençlerimize ayrı programlar yaptık.

Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2019, 09:22

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER