İlhami Yılmaz, Temennimiz Planın Oy Birliğiyle Geçmesi

Yenisahra Deneği’nin 1/1000 ölçek RUİP çalışmaları için ziyaret ettiği İlhami yılmaz, “Temennimiz Büyükşehir’den oybirliğiyle gelen planın oy birliğiyle gitmesidir” dedi.

İlhami Yılmaz, Temennimiz Planın Oy Birliğiyle Geçmesi
 İlhami Yılmaz, Temennimiz Planın Oy Birliğiyle Geçmesi

Yenisahra Deneği’nin 1/1000 ölçek RUİP çalışmaları için ziyaret ettiği İlhami yılmaz, “Temennimiz Büyükşehir’den oybirliğiyle gelen planın oy birliğiyle gitmesidir” dedi.
İsa Kırım başkanlığındaki Yenisahra Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu üyeleri Ataşehir Belediye Başkan Vekili İlhami Yılmaz’ı ziyaret ederek, Yenisahra Mahallesi ve Yakın Çevresi 1/1000 ölçek Revize Uygulama İmar Planı çalışmaları ve Belediye Meclisi’nde görüşülmesi hakkında bilgi aldılar.


TEMENNİMİZ BÜYÜKŞEHİR’DEN OYBİRLİĞİYLE GELEN PLANIN OY BİRLİĞİYLE GİTMESİDİR

Yenisahra Mahallesi ve Yakın Çevresi 1/1000 ölçek Revize Uygulama İmar Planının Ocak ayında Belediye Meclis gündemine alındığını hatırlatan Ataşehir Belediye Başkan Vekili İlhami Yılmaz, gelen istek üzerine oy birliği sağlanmak üzere planın tekrar komisyona çekildiğinin altını çizerek; “Yenisahra Mahallesi ve Yakın Çevresi 1/1000 ölçek RUİP ile ilgili çalışmalarımızı Ocak ayında tamamladık. Komisyonda planları revize etti. Cuma günü Meclise gelecek, oylanacak. Temennimiz Büyükşehir’den oy birliğiyle gelen planların buradan da aynı şekilde gitmesidir. Normal seyri durumunda Mayıs sonu veya Haziran ayından itibaren ruhsatlar verilerek inşaatlara başlanması sağlanacaktır” şeklinde konuştu.


MAYIS SONU VEYA HAZİRAN’DAN İTİBAREN RUHSAT VERİLİR

Yenisahra Mahallesi ve Yakın Çevresi 1/5000 ölçek Revize Nazım İmar Planı (RNİP) Büyükşehir çalışmalarının 2017 yılının Kasım ayında bittiğinin altını çizen Ataşehir Belediye Başkan Vekili İlhami Yılmaz, 1/5000 ölçek RNİP ile ilgili iki itiraz kaldığını hatırlatarak, “O itirazlar geldi. Büyükşehir Meclisin de görüşüldü. Bu itirazların mecliste ret edilmesi sonucunda 1/5000 ölçek Revize Nazım İmar Planı yürürlüğe girdi. Yasaya göre 1/1000’lik planlar 1/5000 ölçek plana paralel olarak hazırlanması gerekir. İlçe belediyesi olarak Aralık ayında gerekli çalışmalar yapıldı ve dolayısıyla binlik uygulama planlarını hazırladık. Ocak ayında çalışmalarımızı tamamladık. Bu arada Komisyonda planları revize etti. Artık Cuma günü Meclise gelecek oylanacak. Ardından Büyükşehir’e gönderilecek. Bir aylık askı süresinden sonra itirazlar varsa yapılacak. Eğer itirazlar olursa tekrar mecliste değerlendirilecek. Normal seyri durumunda Mayıs sonu veya Haziran ayından itibaren ruhsatlar verilerek inşaatlara başlanması sağlanacaktır” dedi.

PLANIN BÜTÜNÜNE İTİRAZ ETME ŞANSLARI YOK

Planın bütününe itirazın mümkün olmadığının dolayısıyla iptalinin söz konusu olamayacağının altını çize İlhami Yılmaz, “Hiçbir endişeniz olmasın. Vatandaşlar ve müteahhitlerin itiraz etme durumu olabilir. Planın bütününe itiraz etme şansları yok. Belli noktalarda itiraz edebilirler. Yürütmeyi durdurma kararı alabilirler mi? Alamazlar mı? O keyfiyet o zaman belli olur. Ama bu çerçeveden hareketle sizin hiçbir endişeniz olmasın. Öyle tahmin ediyoruz ki inşallah belediye Başkanımız da aramıza katılır. O zaman Haziran ayında ruhsatlarınızı veririz. Ekonomik durum böyle giderse inşaata başlarsınız” dedi.

NEYE İSTİNADEN RET VERECEKLERİNİ BİLEMİYORUM

Planlarda uyumsuzluğun olmadığını kaydeden Ataşehir Belediye Başkan Vekili İlhami yılmaz, 1/1000 ölçek RUİP’nın 1/5000 ölçe RNİP’e uygun hazırlandığının ve Şubat ayında Mecliste oylanarak geçireceklerinin altını çizerek, “Ak Parti evet de verse, hayır da verse biz evet deriz. Çünkü böyle olması gerekiyor. Planlarda bir uyumsuzluk yok. Ak Parti gurubunun neye istinaden ret vereceklerini bilemiyorum. Plan notlarının dışına çıkmak gibi bir durum söz konusu değil. Çalışmalarımız Büyükşehir’deki planlama dairesindeki arkadaşlarımızla görüşerek planlar üzerinde çalışmaları yürüttük. Planlarla ilgili bir endişemiz yok. Temennimiz oy birliğiyle gelen planların buradan da aynı şekilde gitmesidir” dedi.

Kaynak/itvhaber.com

Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2018, 10:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER