İkinci Şubesini Açan Hen Coops,Devlerle Rekabet Ediyor

İkinci Şubesini Açan Hen Coops,Devlerle Rekabet Ediyor

İkinci Şubesini Açan Hen Coops,Devlerle Rekabet Ediyor
İkinci Şubesini Açan Hen Coops,Devlerle Rekabet Ediyor  
 
Geçtiğimiz Aylarda Zincir Tavuk Restoranları Arasına Katılan Hen Coops, İkinci Şubesini Kavacık'ta Açtı.  

Hen Coops, son yıllarda birbiri ardına uluslararası markaların girmesiyle büyüyen tavuk restoranları sektöründe güçlenerek büyümeyi planlıyor. İkinci şubesini Kavacık'ta açan Hen Coops, şube sayısını artırıp franchise vererek Türkiye çapındaki yapılanmasını genişletmeyi hedefliyor. Kavacık'ta 85 m²'lik alan üzerine kurulan şube, 220 bin dolarlık yatırımla hayata geçirildi. Yabancı markaların hakimiyetindeki pazarda ilk şubesini Batı Ataşehir'de hizmete açan Hen Coops, Türkiye'deki en geniş tavuk menüsü ve servis kalitesiyle daha ilk günden klasik tavuk restoranı anlayışını değiştirdi.

Hen Coops'un Kavacık şubesi, markanın kurucuları Onur Baş ve Özgür Akyol'un ev sahipliğinde Şeker Piliç yetkilisi Ayhan Koldemir ile ünlü simaların katılımıyla 8 Mart'ta gerçekleştirildi.

Hen Coops rekabette önde…
Tavuk restoranları sektörü mevcut markalara yeni yabancı ve yerli markaların girmesiyle giderek büyüyor. Hen Coops, yoğun bir rekabetin yaşandığı pazarda Andromeda Residence'taki şubesi ile aylık ortalama 75 bin TL'lik ciroya ulaşmış durumda. Hem ilk şube ile benzer lokasyonlardaki markalara oranla daha yüksek ciro edilmesi hem de müşterilerden gelen olumlu tepkiler markayı yeni yatırımlar için motive ediyor. Hen Coops, 2011'de şube başına 90-100 bin TL'lik ciro hedefliyor.

200 bin dolarlık yatırımla şubelerini açan Hen Coops yetkilileri Onur Baş ve Özgür Akyol, markanın büyüme hızına bağlı olarak yatırımların artacağını belirtiyor. Hen Coops, İstanbul'dan başlayarak İzmir, Ankara, Bursa, Antalya gibi illerde de yatırım yapıp şubeler açarak markayı büyütmeyi amaçlıyor. İlk altı aylık süreçte biri Avrupa diğeri de Anadolu yakasında olmak üzeri iki şube daha açacak olan Hen Coops restoranları 15'er kişilik ekiple hizmet veriyor.

Hen Coops merkez ofisinde ise yedi kişilik uzman bir kadro ile çalışmalar yürütülüyor. Şube sayısındaki artışla birlikte istihdam rakamları da yükselecek. Türkiye çapında hızlı bir büyüme gerçekleştirmeyi hedefleyen Hen Coops, kendi açacağı ilk dört şubeden sonra franchise sistemine geçmeyi planlıyor. İlk şubenin açıldığı günden bu yana sürekli yatırımcılardan talep geldiğini söyleyen Hen Coops yetkilileri, sistemin altyapısını tamamladıklarını ve dördüncü şubeden sonra talepleri değerlendireceklerini belirtiyor. Uzun vadedeki hedef ise; yurt dışı pazarlara açılarak bir Türk markası olarak sayılı tavuk restoran zincirlerinden biri olmak.

Kaliteli olan yarışa devam edecek
Yabancı restoran zincirlerinin ülkemizi tercih etmeleri Türkiye'nin potansiyelinin fark edilmesi konusunda önemli bir gelişme. Ancak, tavuk üretimimiz oldukça yüksek rakamlara ulaşmışken yerli firmanın restoran zincirleri markası olarak sektörde güçlenmemesi ise düşündürücü. lezzetiyle ve konseptiyle ön plana çıkamaması bir hayli düşündürücü bir konu. Bir Türk markası olarak sektöre giren Hen Coops markasının yaratıcıları Onur Baş ve Özgür Akyol, potansiyeli çok yüksek olan bu pazarda gördükleri boşluğu çok iyi analiz ederek doğru adımlar attıklarını belirtiyor.

Yenilikçi anlayışı, zengin menüsü ve servis kalitesi ile kendini diğer markalardan farklı bir yere konumlayan Hen Coops'un, ulaştığı rakamlar başarısını sergiliyor. 2011'de geçtiğimiz yıla oranla daha fazla tavuk restoranı açıldığını belirten Hen Coops yetkilileri, yılsonuna kadar bazı markaların eleneceğini, kaliteyi ve lezzeti ön planda tutan markaların yarışa devam edeceğini söylüyor. Çünkü tüketiciler artık birçok alternatifin olduğu sektörde kaliteli olandan yana tercihi kullanıyor.

Türkiye'nin en geniş tavuk menüsü daha da genişledi
Sektöre girerken "Tavuğu en lezzetli yiyebileceğiniz en renkli dünya" olarak tanımlanan Hen Coops'un menüsünde; salatalardan burger ve wrapler'e, çevirme tavuktan, özel soslarla hazırlanmış wings çeşitlerine, chicken basketstan renkli poppersa kadar zengin seçenekler bulunuyor. Hem sağlığına özen gösteren hem de lezzetten vazgeçemeyenler için de "light select" menüsü yer alıyor.

Diner menüsü ise tadı damaklarda kalacak ana yemeklerden oluşuyor. Coops Salad, Schnitzel Burger, Chicken Quesadilla gibi lezzetlerle genişleyen menü, makarna çeşitleriyle de daha da renklendi. Her yaş ve her damak zevkine uygun tatlar içeren menüde; zamanı kısıtlı öğrenciler ve çalışanlar için atıştırmalıklar, çocuklar için de eğlenceli seçenekler yer alıyor.

'Lezzeti evinize getiriyoruz' sloganıyla paket servisi de yapan Hen Coops, restoranlarındaki yüksek kaliteyi burada da yansıtıyor. Restoranlarında Şeker Piliç ürünlerini kullanacak olan Hen Coops, şık bir restoran kalitesini uygun fiyatla müşterilerine sunuyor

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109