HİMMET KAYA: “ASIL HEDEF BEN DEĞİLİM”

Gazeteci Himmet Kaya, hakkında yapılan mesleki ve insani karalama politikası üzerine Avukatı Ceren Gülşah Buldu'yla birlikte basın toplantısı düzenledi.

HİMMET KAYA: “ASIL HEDEF BEN DEĞİLİM”
HİMMET KAYA: “ASIL HEDEF BEN DEĞİLİM”

Gazeteci Himmet Kaya, hakkında yapılan mesleki ve insani karalama politikası üzerine Avukatı Ceren Gülşah Buldu'yla birlikte basın toplantısı düzenledi.

Ataşehir Belediye Başkanı ve CHP Ataşehir Belediye Başkan Adayı Battal İlgezdi’nin 31 Mart Yerel Seçimlerinde basın danışmanlığı görevini icra eden Gazeteci Himmet Kaya, hakkında yapılan mesleki ve insani karalama politikası üzerine Avukatı Ceren Gülşah Buldu'yla birlikte basın toplantısı düzenledi.
 
 
23 yıldır gazetecilik mesleğini yapan Himmet Kaya’ya karşı bazı yayın organlarının başlattığı karalama kampanyalarına karşı Himmet Kaya bugün yaptığı basın toplantısındaki konuşmasında şu sözlere yer verdi: “Değerli meslektaşlarım, ben 23 yıllık gazeteciyim.  Bu meslekte şimdiye kadar birçok olaya şahit oldum. Birçok konuya ışık tuttum. Birçok kişinin görmezden geldiğini manşetlere taşıma cesareti gösteren bir gazeteci oldum. 12 yaşından beri yaşadığım Ataşehir’de  hem mesleki olarak  hem de sivil toplum kuruluşlarıyla  yaptığım  birçok çalışma bulunuyor. Bundan dolayı Ataşehir’de her görüşün, her kimliğin ve her kültürün var olduğu bir sosyal çevrem oluştu.”
 
“İSMAİL ERDEM’E YÖNELİK HALK DİLİNDE BEL ALTI DİYE TABİR EDİLEN  HİÇBİR  HABERE KESİNLİKLE YER VERMEDİK”
 “Şuanda da Ataşehir Belediye Başkanı ve CHP Ataşehir Belediye Başkan Adayı Sayın Battal İlgezdi’nin 2019 Yerel Seçimlerinde basın danışmanlığı görevini yürütmekteyim. 2019 Yerel Seçim çalışmalarında yaptığımız tüm haberlerde Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Ataşehir Belediye Başkan Adayı siyasi rakibimiz Sayın İsmail Erdem’e yönelik halk dilinde “bel altı” diye tabir edilen  hiçbir  habere kesinlikle  yer vermedik. Buna rağmen Ataşehir Belediye Başkanı ve CHP Ataşehir Belediye Başkan Adayı Sayın Battal İlgezdi’nin basın danışmanlığını üstlendiğim bu kampanyada 23 yıllık mesleğimde yaşamadığım kadar;
 
1-) Mesleğime hakaret
2-) Yaşamsal tehdit
3-) Dostlarım, ailem ve çocuklarımın psikolojilerini olumsuz yönde etkileme
4-) İtibarsızlaştırma
5-) Hedef gösterilme 
6-) Maddi ve manevi zarar vermeye yönelik algı yaratmayla karşı karşıyayım.
 
 
 “GAZETECİ OLDUĞUNU İDDİA EDEN KİŞİ VEYA KİŞİLERİN BANA KARŞI GÖSTERDİKLERİ EYLEMİN AMACI KARŞI SİYASİ PARTİNİN TEŞKİLATINA  HEDEF GÖSTERMEKTİR.”
 
“Gazeteciliği bu şekilde kullanan kişilerle aynı meslekten olmanın üzüntüsü içindeyim. Bu manipülasyon yalnız şahsıma değil, çözüm ortağı olarak çalıştığımız meslektaşlarıma karşı da yapılıyor. Değerli meslektaşlarım bu tür kişiler mesleğimizi ayaklar altına alıyor.  Gazeteciliğin etik değerlerini hiçe sayan bu kişilere karşı Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin de müdahale etmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu hususlara istinaden şahsımı kalemine malzeme eden kişi veya kişileri yargıya intikal ettirdiğimi de açıklamak istiyorum.  Ayrıca can güvenliğimin tehdit altında olmasından dolayı İçişleri Bakanlığından ve emniyet yetkililerinden güvenliğimin sağlanmasını talep ediyorum.” ifadelerini kullandı.
 
Himmet Kaya konuşmasından sonra basın mensuplarının sorularına yanıt verdi. Basın mensupları Kaya hakkında yapılan mesnetsiz ve gazeteciliğin etik değerlerine aykırı yazıların kimlere ait olduğu sorusuna Kaya; “Konu yargıya intikal ettiğinden dolayı kişi ve kurumlar hakkında bilgi veremem.” dedi.
 
 Yine basın mensuplarından gelen sorulardan biri olan “Çıkan haberlerden biri de sizin kurucusu olduğunuz Malatya  Derneği’nin bütçesini aldığınıza dair. Bu  iddialara neler söyleyeceksiniz?” sorusuna da şöyle yanıt verdi: “Ben Ataşehir’de bir ilki gerçekleştirerek ilçemizde bulunan tüm il derneklerini bir araya getirdim. Burada 8 gün boyunca devam eden bir kültür festivali düzenledim. Ataşehir’de bu sayede Anadolu’nun birçok yerinden gelip burada yaşamaya başlamış insanları birbiriyle tanıştırdım. Aslında basın toplantımıza da düzenlediğim ‘Ataşehir Anadolu Kültürleri Dayanışma Festivali’ndeki  yaklaşık 25 il dernek başkanlarını da davet edecektim. Benim burada özellikle  sivil toplum kuruluşlarıyla gönül bağımı herkes bilir. En çok da bu tür şeyleri yazarak toplumsal kirliliğe neden olanlar beni  bilir.” şeklinde konuştu.
 
“BEN 1996’DAN BERİ GAZETECİLİK YAPIYORUM”
 
Hakkında yazılan haberlerde dikkat çeken bir diğer ayrıntı olan; “Aslında çilingir” olduğuna da açıklama getiren Kaya; “Ben 12 yaşında İstanbul’a geldim ve öğrencilik yıllarımda ağabeyimin yanında bu işi öğrendim. Ağabeyimde hala zaten bu işi yapmaktadır.  Ben 1996’dan beri gazetecilik yapıyorum. Para kazanamadığım zamanlarda icra ettiğim meslekle bile uğraşıyorlar. Bugün yine gazetecilik yapamasam, yapacağım iş bu olur. Ayrıca çilingirlik mesleğini icra eden insanlara hakaret etmiş aşağılamış olmuyorlar mı? açıklamasını yaptı. 
 

Ayrıca  Kaya yargıya intikal ettirdiği kişi ve kurumların dışında asparagas haber yapmaya örnek göstermek için  Ataşehir'de bulunan bir yerel gazetecinin “Benim çocuğum kayboldu haberleri yapıyorlar. Bunu kimler yapıyor? Evde eşim perişan nereden çıkıyor bu haberler?” diye ulusal medyaya da konuşan gazetecinin asparagas haber yaptığını bunun içinde çocuğunu dahi kullandığını görüntüleriyle basın mensuplarına izletti.  Himmet Kaya görüntülerden sonra şunları söyledi: “ Bana asılsız haber yapan diyen, beni itibarsızlaştırmaya çalışan, mesleğimi aşağılayan kişiler ulusal medyaya dahi taşınmış yalan haberler yapan kişileri nasıl görmezden geldiklerini merak ediyorum.  Gazeteci olduğunu iddia eden kişi, bırakın mesleğe karşı küçültücü tavırlarda bulunmasını yalan ve karalama haber yapmak için çocuğunu dahi kullanabiliyor. Ben susuyorum görüntüler hem sözlü hem de görsel olarak konuşuyor.” dedi.
 
Himmet Kaya imtiyaz sahibi olduğu  Ataşehir’de Gündem gazetesinin Küçükbakkalköy’de bulunan ofisinin kapısına kırık kalemler bırakıldığını bunun da  delil olarak kullanılacağını da dile getirdi.
 
Gazetecilerin “Neden size böyle bir karalama kampanyası yapılıyor?” sorusuna Himmet Kaya “Asıl hedef ben değilim” dedi ve şöyle devam etti: “Bana karşı yapılan  bu çirkin saldırının asıl hedefi ben değilim. Asıl hedef Ataşehir’in Ataşehir olmasını sağlamış, vatandaşına  koşulsuz şartsız hizmet üretmiş Ataşehir Belediye Başkanı ve CHP Ataşehir Belediye Başkan Adayı  Sayın Battal İlgezdi’yedir. Kendisi de hep söyler Türkiye’de siyaset çok farklı yerlere çekilmeye çalışılıyor diye. Bu yaşatılanları görünce çok da haksız olmadığını görüyorum.” diyerek basın toplantısını bitirdi. 
 


İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER