Harem Otogarı Ataşehir'e taşınıyor

1970'te faaliyete geçen Harem Otogarı Ataşehir'e taşınıyor. 2017 yılında tamamlanması beklenen yeni otogarı İSPARK işletecek.

Harem Otogarı Ataşehir'e taşınıyor
Harem Otogarı Ataşehir'e taşınıyor

1970'te faaliyete geçen Harem Otogarı Ataşehir'e taşınıyor. 2017 yılında tamamlanması beklenen yeni otogarı İSPARK işletecek.

İstanbul Anadolu yakasının tarihi Harem Otogarı taşınıyor. 1970'ten bu yana hizmet veren otogar, Ataşehir'de daha modern şekilde hizmet verecek.

ATAŞEHİR'DEN BAŞLAYACAK

2017 yılında açılması planlanan ‘Cep Otogarı’ ile artık Anadolu yakasının şehirlerarası yolcu trafiği Ataşehir'den başlayacak. Otogarın işletmesini İSPARK yapacak.

Otogar Trafiği Çilesine Son

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ataşehir’de yapılacak cep otogarı projesine start verdi. Harem otogarını Ataşehir’e taşıyacak proje İstanbul’a nefes aldıracak. İstanbul Büyükşehir Belediyesinin yaparak işletmesini İSPARK’a devredeceği otogar modern bir yapıyla hizmet verecek .

İlk uygulaması Alibeyköy’de başlatılan İSPARK’ın işlettiği cep otogarları yaygınlaştırılmaya devam ediyor. İstanbul’da özellikle bayram tatili dönüşlerinde yaşanan trafik yoğunluğuna, uzun araç kuyruklarına ve vatandaşların yaşadığı çileye son vermek amacıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ataşehir cep otogarı projesini hayata geçirecek. TEM ve bağlantı yollarına yakın noktada vatandaşların hizmetine sunulacak mega proje Anadolu ve Avrupa yakasında yaşanan yoğunluğu azaltacak. Ayrıca otobüs firmalarının farklı noktalarda bulunan ofisleri de tek çatı altında toplanarak dağınıklığın önüne geçilecek.

Ataşehir Otogarı 50 milyon yolcuya hizmet verecek

Ataşehir Cep Otogarı’nın hizmete girmesiyle yıllardır Harem’de hizmet veren, filmlere konu olan Harem Otogarı da tarihe karışacak. Ataşehir Otogarı, yolculara modern tesislerde hizmet verecek. Yolcuların daha kısa sürede ulaşmasını sağlamak amacıyla uygun servis güzergahları da belirlenecek.

Günde 10 bin otobüs seferi ile yaklaşık 250 bin kişinin yararlanacağı otogar yılda 50 milyon yolcuya hizmet vermek üzere planlanırken  son teknolojik sistemleri de bünyesinde barındırıyor. Yolcuların daha rahat ve zamanında seyahat etmeleri amacıyla da teknolojik sistemlerle takip ve kontrol yapılacak.

Otobüslerde Bekleme Yok

Cep Otogarlarına gelen araçlar, kısa süreli bekleme yaparak yolcu indirip-bindirecek. Böylelikle İstanbul genelinde sürücülerin trafiği işgal etmelerinin önüne geçilerek vatandaşların rahat, güvenli ve zamanında otogarlara ulaşması sağlanacak. Cep Otogarı’nın bünyesinde; idari bina, kafeterya, bekleme salonu, otobüs acenteleri ile ziyaretçilerin kısa süreli parklanma yapabileceği otoparklar bulunacak.

9 Cep Otogarı Yapılacak

İSPARK, Alibeyköy’ün ardından Ataşehir’de yapılacak mega proje ile vatandaşlara modern bir şekilde hizmet verecek. İBB tarafından yapılacak yeni cep otogarlarının Avrupa yakasında Esenler, Sefaköy, Bahçeşehir ve iki adet Silivri de; Anadolu yakasında ise Kavacık, İMES Ataşehir ve Pendik olmak üzere toplam 8 ayrı noktada planlama çalışmaları sürüyor.

Ataşehir’deki cep otogarının 2017′ yılında hizmete sunulmasıyla Anadolu yakasının en büyük yolcu taşıma ve otobüs ağına sahip Harem otogarı da Ataşehir’e taşınmış olacak.

Günde 50 bin yolcuya hizmet veriyor

İSAPRK’ın  hizmete açtığı Alibeyköy Cep Otogarlarına gelen araçlar, kısa süreli bekleme yaparak yolcu indirip-bindirebiliyor. Günde bin otobüs seferi ile 50 bin yolcuya hizmet veren tesis hafta sonları e 2 bin otobüs ile 100 bin yolcuya hizmet veriyor.

Cep Otogarı’nın bünyesinde; idari bina, kafeterya, bekleme salonu, otobüs acenteleri ile ziyaretçilerin kısa süreli parklanma yapabileceği otoparklar yer alıyor. Çocuk oyun parklarının da yer aldığı otogarda İSPARK personeli el terminali ile hizmet veriyor. Otopark vatandaşlara 30 dakika ücretsiz hizmet veriyor.

Güncelleme Tarihi: 20 Nisan 2015, 11:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER