Hakkı Altınkaynak; “Bizim Gizli Saklı Hiçbir Şeyimiz Yok”

Altınkaynak; “Bizim gizli saklı hiçbir şeyimiz yok. Her adayın sahada olduğunu da görüyorsunuz.

Hakkı Altınkaynak; “Bizim Gizli Saklı Hiçbir Şeyimiz Yok”

 Hakkı Altınkaynak; “Bizim Gizli Saklı Hiçbir Şeyimiz Yok”

Altınkaynak; “Bizim gizli saklı hiçbir şeyimiz yok. Her adayın sahada olduğunu da görüyorsunuz.

Ataşehir CHP İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, gelinen noktada İl Başkanının talimatıyla hareket ettiklerini, CHP İl başkanlığımızda kurulan komisyonların araştırmaları sonucunda aday adayların isimlerinin açıklanacağını söyledi.
2019 Yerel Seçimlerin de Belediye başkanı ve Meclis Üyesi Adayı olmak isteyen Aday Adayların isimlerinin İl başkanlığının araştırmasının sonucunda verilecek talimat doğrultusunda hareket edeceklerini açıklayan Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, yaşanan süreç ve çalışmalarıyla ilgili bilgi ve görüşlerini  paylaştı.
“BİZİM GİZLİ SAKLI HİÇBİR ŞEYİMİZ YOK”
 
Altınkaynak; “Bizim gizli saklı hiçbir şeyimiz yok. Her adayın sahada olduğunu da görüyorsunuz. Yalnız İl Başkanlığımızın ilk defa bir uygulama yaptı. İlde kurulan çeşitli komisyonlar var. Bu Komisyonlar CHP’de aday adayı olanlarla ilgili hem tanıma hem de aday adaylar hakkında bilgi edinerek ilerisi için bir bilgi hazinesi oluşturulmaya çalışılıyor.

Komisyonların detaylı bilgi edindiği bu araştırmalar sanırım bir iki gün içinde bitecek.

Burada Aday Adaylara 10 adet soru soruluyor. Neden Belediye Başkanı ve Meclis üyesi olmak istiyorsunuz. Partimizi neden seçtiniz. Seçilirseniz projeleriniz nedir gibi sorularla profilleri öğrenilen aday adayların henüz bu araştırmaları bitmediğinden kesin sonuç almadan İl Başkanlığımızın talimatı üzerine şu an isimleri veremiyoruz. Yoksa bizim veremeyecek her hangi bir hesabımız yoktur.  CHP kurumsallaşmış bir partidir” dedi.


“ATAŞEHİRLE İLGİLİ ARAŞTIRMA BİTTİ”

Ataşehirle ilgili araştırma ve soru sorma işlemi bitti ancak İstanbul sadece Ataşehir’den ibaret değildir diyen Altınkaynak; “ Bizim amirimiz İl Başkanımızdır. Sizin yanınızda telefon açıp sordum. Aday Adaylarla yapılan mülakatın devam ettiğini söylediler. Mülakatın bitiminden sonra genel bir değerlendirmenin ardından İlçe Başkanlarına gerekli talimatı veririz dediler. O talimattan sonra arzu eden arkadaşlarımız listeyi bizden alabileceklerdir.

Örneğin Ataşehir’de 115 Meclis Üyesi Aday Adayımız var. Belediye Başkan Aday Adayın sayısı ise 5’tir. Bunların profillerini zaten biz biliyoruz. Ancak İl Başkanımız aday adaylarla ilgili bilgileri tek tek çağırarak neden aday adayı olduklarını, partimizi neden seçtiklerini ve nasıl bir proje ile halkın karşısına çıkacaklarını veya görmek isteyip göremedikleri eksiklikler nelerdir bunların hepsini harmanlanıp bir süzgeçten geçirilerek ortak bir sonuca varıldıktan sonra sanırım gerekli talimat verilecektir” diye konuştu.


“İSTANBUL’DA ADAY ADAYI OLARAK BAŞVURANLARIN SAYISI 2500”
 
Altınkaynak şöyle devam etti: “Tabi ki bunları yapmak kolay değil. Takriben 2500’e yakın aday dayı var İstanbul’da.  Bu adayların hepsi partimizde görev almak isteyenlerdir. Herkesin bir düşüncesi vardır. Hepsi partimizin üyesi değildir. İçlerinde yeni üyelerde vardır. Onlarında düşünceleri alınıp harmanlandıktan sonra ortaya yeni bir şeyler çıkacaktır.

Yani bu araştırmalar sonucunda başka partinin üyesi olabilme olasılığı ile geçmişinde işlendiği suçlarda olabilir. Tüm bunlar araştırıldıktan sonra kesin sonuç ortaya çıkar. Bunların dışında aday adayı olmalarını engelleyecek bir durum yoktur. İkinci bir genelge daha yayınlandı. Denildi ki; şu güne kadar CHP üyesi olmayan ancak bugün hem Aday Adayı olmak istiyorum hem de üye olmak istiyorum diyenlerin üyeliklerini kabul edin isteği doğrultusunda bizde başvurularını kabul ederek üyelik formlarını da Genel Merkeze gönderdik.”
 
“YSK’NIN SÜRECİ BAŞLATMASINDA ÖNCE BİZ BAŞLATACAĞIZ”
 
Hakkı Altınkaynak, Mahalle takip sistemi ile ilgili olarak şunları söyledi: “MYK’nın aldığı bir kararla eskiden kılcal damar dediğimiz sandık bazında bir örgütleme modelimiz vardı. Bundan istediğimiz verimi alamadık. Çünkü aynı sandıkta oy kullananlar aynı sokakta olmayabilir. CHP bilgi işlem merkezi donanımlı olarak yeni çalışma sistemine hazır. Öbek dediğimiz sandık bazında değil yeniden sokak bazlı bir çalışma modeli hayata geçirilecek. Her sokakta en az 3 kişi sokak bazlı çalışmada görevlendirilir. O görevliler o sokaklarda bir uçtan bir uca dolaşarak CHP’li olsun olmasın herkese ulaşmaya çalışacak. Zaten sokak sokak sayıları ve kime ne kadar oy çıktığını da biliyoruz. Bu bilgiler ışığında çalışmalarımızı sokak bazında hayata geçirmeye çalışıyoruz. Bu çalışmaların üst yönetimi olarak mahalle Temsilciliği var. Tüm bilgiler orada toplanır. Tüm bu çalışmalar bölge sorumlusunun takibinde ve bilgisi dâhilinde yapılıyor.

 Biz Ataşehir’de 5 başkan yardımcısıyla Ataşehiri 5 bölgeye ayırarak her bölgenin başına bir başkan yardımcısı görevlendirerek çalışmalarımızı buna göre şekillendirdik. 

Son yapılan il toplantısına göre zaten kurulmuş komisyonlarımız var.  Bizim yapacağım tek şey şu. Üye arkadaşlarımıza söyledik. Herkes haritasını önüne koyarak hangi sokakta kaç kişi var onu tespit ederek komisyon çalışmalarını da ona göre şekillendireceklerdir. Aralık ayının ilk haftasından sonra bu komisyonlarımızı yazacağız ve sonrasında görevlendirmeler yapacağız. YSK’nın süreci başlatmasında önce biz başlatacağız.”

 
“NİHAYET SİZLERİ GÖRDÜK”
 
Konuşmalarının sonunda, esnaf ve mahalle çalışmalarına ağırlık vererek çalışmaları başlattıklarını söyleyen Altınkaynak; “Bu ziyaretlerimiz esnasında en çok karşılaştığımız söz; Nihayet sizleri gördük. Çalışın. Sizleri sık sık görmek istiyoruz gibi taleplerle karşılaştık. Vatandaşında bu gidişata dur deme zamanı geldiğinin farkında. Bunu da yüksek sesle dile getiriyorlar” diyerek vatandaşın tepkilerini ve dileklerini nazarı dikkate alarak çalışmalarını sürdüreceğini söyledi.

Kaynak/istanbulumgazetesi

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER