GÜLENYÜZ DERNEĞİ DONDURMA DAĞITIMI YAPTI

Gülenyüz Yaşamla Mücadele ve Yardım DerneğiSıcaklarda Çocukları Dondurmayla Serinletti.

 GÜLENYÜZ DERNEĞİ DONDURMA DAĞITIMI YAPTI
Gülenyüz Yaşamla Mücadele ve Yardım DerneğiSıcaklarda Çocukları Dondurmayla Serinletti.
Gülenyüz Yaşamla Mücadele ve Yardım Derneği ekonomik dezavantajlı ailelere ve çocuklara dondurma dağıtarak yaz mevsimin yoğun sıcaklarında bunalanları serinletti.


Gülenyüz Yaşamla Mücadele ve Yardım Derneği sıcakların kendini en yoğun hissettirdiği bu günlerde dar gelirli ve imkanı olmayan ailelere 30 bin adet dondurma dağıtarak, anlamlı bir çalışmaya imza attı.


2001 yılında, Ülkemizde yaşan yoksul ve engelli kişilerin karşılanabildiği kadar ihtiyaçlarını karşılanmasında yardımcı olmak amacıyla kurulan dernek,  bu konuda gerekli makam mevki durumu iyi olan hayırsever vatandaşlarla birlik de çalışmalarını sürdürmekte.


KAHVALTI PROGRAMINDA ÜYELER İLE GÖNÜLLÜ VE BAĞIŞÇILARI BULUŞACAK

Düzenleyecekleri kahvaltı programı ile dermek üyeleriyle bağışçı ve gönüllülerini buluşturmayı amaçladıklarını kaydeden Gülenyüz Yaşamla Mücadele ve Yardım Derneği Başkanı Muharrem Çoban, planladıkları kahvaltı programını; “Derneğimizin üyeleriyle, yoksul vatandaşlarımızla, toplumun önde gelen isimleri, siyasi parti temsilcileri ve gönüllü bağışçılarımızla birlikte İçerenköy Parkında 22 Temmuz’da bir kahvaltı düzenleyeceğiz” ifadeleri ile duyurdu.

Bu gün Küçükbakkalköy’de bulunan dernek merkezinde yapılan dondurma dağıtımı, sıcakların en çok hissedildiği bu günlerde hem aileleri hem de çocukları çok mutlu etti.

Dondurma dağıtımına Ana Sponsor olan VARYAP Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Alataş ve dağıtıma destek vermek için gelen Yenisahra Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkan İsa Kırım, İstanbul Anadolu Yakası Romanlar Derneği Başkanı Güngör Günüç’de çocuklara ve ailelere dondurmaların dağıtımında Dernek Başkanı Muharrem Çoban’a yardımcı oldular.



GERÇEK İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞMALIYIZ

Basın mensuplarına kısa bir açıklama yapan Gülenyüz Dernek Başkanı Muharrem Çoban, derneği 2001 yılında kurduklarını kaydederek, “Kurulduğumuz günden bu güne kadar ihtiyaç sahibi insanlarımıza yardım ediyoruz. Önce 2. el kıyafetle başladık, ” Atmayın bize verin” kampanyasıyla Türkiye’de bunu ilk biz başlattık. Sonraları gıda yardımına geçtik ve sosyal markete dönüyoruz. Yani burada hem tekstil ürünleri, giyecek eşyalarımız olacak hem gıda malzemelerimiz olacak hem de temizlik, hijyen malzemelerimiz olacak. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Ünlü marka mağaza zincirleri var onlardan sözleşmeli olarak ürün alıyoruz, onların ürünlerini topluyoruz burada getirip ihtiyaç sahiplerine dağıtıyoruz. Haftanın 3 günü malzemelerimizi toplayıp 4 gün dağıtıyoruz, bazen de 4 gün toplayıp 3 gün dağıtım yapıyoruz” dedi.


Başkanı Muharrem Çoban açıklamasında, “Bu gün de özel bir dağıtım yapacağız. Golf Dondurmaları bize 30 bin adet dondurma gönderdi, onlarla da sözleşmemiz var. İki ayda bir özellikle kışın her ay gönderecekler ve burada bunun dağıtımını yapacağız. Yine ünlü bir mağaza zinciri 60 bin adet hazır çorba bağışında bulundu bu gün onu da dağıtacağız. Bu amaçla çalışan dostluk kurduğumuz bazı derneklerimize de dün dağıtımını yaptık” ifadelerine yer verdi.


MUHTARLARIMIZIN DESTEĞİNİ BEKLİYORUZ

Çoban, açıklamasını “Derneğimiz ihtiyaç sahiplerini fakirlik belgeleriyle belirliyoruz, bunları da Muhtarlıklarımız aracılığı ile yapıyoruz. Bazı vatandaşlarımız durumu suiistimal ediyor, evi arabası hatta kamyonu var ama gelip buradan yardım malzemesi alabiliyor. Biz yardımların gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşması için mücadele ediyoruz. Bu gibi durumların önüne geçmek için en saglıklı yer muhtarlıklarımız, biz bu konuda muhtarlıklarımızın desteğini bekliyoruz. Bazı mahalle muhtarlarımız pek yardımcı olmuyorlar, bazıları hiç belge vermek istemiyor. Hatta beni Kaymakamlığa şikayet eden muhtarlarımızda oldu ancak kaymakamımız anlaşmamızı önerdi. Bu konuyla yani fakirlik belgesi almayla ilgili farklı bir kanun yok, eğer vatandaş fakirse o belgeyi vermeleri gerekiyor” şeklinde sürdürdü.


Gülenyüz Derneği Başkanı Muharrem Çoban, “Bizim gerçek ihtiyaç sahiplerini bilmemiz gerekiyor ki yardım amacına ulaşsın. Yoksa yaptığımız onca çalışmanın onca emeğin ne anlamı var ki. Yoldan geçen herkese dağıtalım o zaman. Muhtarlarımızın bize yardımcı olması lazım… Biz bir STK’yız bir devlet kurumu değiliz” ifadeleri ile muhtarların da kendilerine destek olması gereğine işaret etti.

  


İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109