GİRESUNLULAR DERNEĞİ BAKAN CANİKLİ’Yİ AĞIRLADI

Ataşehir Giresunlular Derneği düzenlediği iftar programında Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli’yi ağırladı.

GİRESUNLULAR DERNEĞİ BAKAN CANİKLİ’Yİ AĞIRLADI
 GİRESUNLULAR DERNEĞİ BAKAN CANİKLİ’Yİ AĞIRLADI

Ataşehir Giresunlular Derneği düzenlediği iftar programında Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli’yi ağırladı.
Ataşehir Giresunlular Derneğinin geleneksel hale getirdiği ve hemşerileriyle bir ay boyunca birlikte oldukları iftar programında Giresun Alucra doğumlu hemşerileri Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli’yi konuk etti. Ataşehir Giresunlular Dernek Başkanı Fatih Yelekoğlu, hemşerisi Bakan Nurettin Canikli'yi biran olsun yalnız bırakmadı.

 
Ataşehir Giresunlular Derneği’nin iftar programına, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli’nin yanı sıra; AK Parti Ataşehir İlçe Başkanı Ahmet Özcan, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Neslihan Yurtdagül,  Giresun Alucra Belediye Başkanı Asım Kaymakçı, İl Meclis Üyesi Durmuş Canikli, Alucra Vakfı Başkanı Selahattin Süleymanoğlu, Çamoluk Dernek Başkanı Hacı Canik ve çok sayıda Ataşehirliler katıldı.

 
Ataşehir Ak Parti İlçe Başkanı Av. Ahmet Özcan, Kadın Kolları Başkanı Neslihan Yurtdagül ve Ataşehir Giresunlular Dernek Başkanı Fatih Yelekoğlu ile birlikte masaları birebir dolaşarak hemşerileriyle hasret gideren Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, hemşerilerini kırmayarak onlarla fotoğrafı çektidi, isteyenlerle de öz çekim yaptı.


  
“RABBİM HUZURUMUZU BOZMASIN”

 
Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli İftardan önce hemşerileriyle bir arada olmaktan duyduğu mutluluğu belirterek; “ Ramazan ayı bereket ayıdır, huzur ayıdır. Rabbim huzurumuzu bozmasın. Biz burada huzurlu bir ortamda iftarımızı açarken bize bu huzurlu ortamı sağlayan kahraman asker ve polisimiz var. Allah onlardan razı olsun. Bu topraklarda özgürce yaşamamızı o kardeşlerimize ve vatan uğruna canını feda eden şehitlerimize borçluyuz. Çok zor şartlarda bu görevi gerçekleştiriyorlar. Bu toprakları yaşamaz hale getiren teröristlere karşı savaşıyorlar. O nöbeti bizim için tutuyorlar” dedi.


 
“ARTIK YERLİ FÜZE KULLANIYORUZ”
 

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli Savunma Sanayisi ile ilgili olarak da; "Bu toprakları savunmamız ancak kendi mühendislerimizin geliştirdiği milli ve yerli silah sistemleriyle mümkün olabilir. Savunma sanayisinde dışa bağımlılığın getirdiği sonuçların F-35 uçaklarda görüldü. Bu sonuçların ortadan kalkması için Türkiye'nin kendi savunma sanayisini geliştirilmesi gerekir. Gerekeni yapıyoruz ve şu an yaptığımız yerli bir füzeyi kullanıyoruz. 280 kilometre menzili olan 'Bora' füze sistemini ürettik ve test denemesini Sinop'ta, Karadeniz kıyısında yaptık. Üretimi gerçekleştirerek, Kara Kuvvetleri'ne verildi, envantere girdi. Üstelik başka ülkelere satıyoruz. Oturduğunuz yerden düğmeye basıyorsunuz 280 kilometre uzağındaki hedefi vuruyor. Füze denemelerini eskiden televizyondan izlerdik şimdi biz kendimiz geliştiriyoruz. Bu ülkenin topraklarını korumamız için daha iyisini yapmamız lazım” diye konuştu.
 

Canikli, konuşmasının sonunda Kılıçdaroğlu ve Muharrem İnce’yi de eleştirerek, Temel paşayı Afrin başarısından dolayı çekemiyorlar. O apoletleri sökmeye sizin gücünüz de babalarınızın gücüde yetmeyecektir ifadelerini kullandı.
 

HABER&GÖRSEL: Ali Bal
 







İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109