ERCÜMENT BATANAY CADDESİ ATAŞEHİRLİLERİN HİZMETİNE AÇILDI

Prestij cadde olarak tasarlanan yayalar için geniş kaldırım ve bisiklet yolu bulunan Örnek Mahallesi’ndeki Ercüment Batanay Caddesi Ataşehirlilerin hizmetine açıldı.

ERCÜMENT BATANAY CADDESİ ATAŞEHİRLİLERİN HİZMETİNE  AÇILDI
 ERCÜMENT BATANAY CADDESİ ATAŞEHİRLİLERİN HİZMETİNE  AÇILDI

Prestij cadde olarak tasarlanan yayalar için geniş kaldırım ve bisiklet yolu bulunan Örnek Mahallesi’ndeki Ercüment Batanay Caddesi Ataşehirlilerin hizmetine açıldı.

Ataşehir Örnek Mahallesi tamirhane olarak adlandırılan bölgede E-5 Karayolu’na paralel olan ve Prestij Caddesi olarak tasarlanıp bisiklet yolu ile bölge halkına alternatif spor olanağı sunan Ercüment Batanay Caddesi Ataşehirlilerin hizmetine açıldı.

Prestij cadde olarak tasarlanan yayalar için geniş kaldırım ve bisiklet yolu bulunan Örnek Mahallesi’ndeki Ercüment Batanay Caddesi Fen İşleri Müdürlüğü’nün gayretleri sonucunda 4 ay gibi kısa sürede tamamlanarak Ataşehirlilerin hizmetine açıldı.

Yapılan çalışma ile 5 metre genişliğinde yürüyüş ve bisiklet sporu için bir kaldırımın yapıldığı ve araba parkı için de ceplerin bulunduğu Ercüment Batanay Caddesi’nin dar olduğu iddiaları üzerine her iki caddeyi de ölçtüren Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Der, dar olduğu iddialarını doğru bulmadığını yapılan ölçüm ile kanıtladı. Her iki caddenin en dar olan alanlarında yapılan ölçümde sadece 60 cm fak olduğu ortaya çıktı.

“VATANDAŞLARIN GÖRÜŞLERİ ALINARAK YAPILDI”
Ercüment Batanay Caddesi’nin yapımının planlanması aşamasında yapılan anketle çevre sakinlerinden, komşulardan düşünce ve görüş alarak projenin gerçekleştirildiğini kaydeden Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Der, vatandaşların caddede yer alan bisiklet yolunda belediyece tahsis edilecek bisikletlerle gezinti yapabileceklerinin altını çizerek; “Vatandaşlarımız belediyem tarafından tahsis edilecek bisikletler ile gezintilerini yaptıktan sonra aldıkları yere bırakacaklar. Bu bisiklet yolu özellikle bu amaçla yapılmıştır. Şehit Cahar Dudayev Caddesi ana arterdir,  burası değil. Bir arkadaşımız ’yukarıdaki Cahar Dudayev Caddesi çok geniş, Ercüment Batanay Caddesi dar’ dedi. Bir arkadaşımızı gönderdim. Her iki tarafı da ölçtü. Buranın ana arterle olan farkı sadece 60 cm’dir” dedi.


“BİR SENEDİR BİTİREMEDİLER “

Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Der; “ İktidara geldikleri günden itibaren Cahar Dudayev Caddesi (35.Cadde) ile ilgili ‘ya yapın, ya da izin verin biz yapalım’ dedik. İBB caddenin düzenlenmesi için izin vermedi. Sonunda yapımına başladıkları caddeyi 1 senedir bitiremediler. Ercüment Batanay Caddesi 4 ay içinde bitirilerek hizmete açıldı. Müteahhitlerin değiştiği iddiası var. Hâlbuki devlette devamlılık esastır. Müteahhit değişse de inşaat devam eder” diye konuştu.

Ercüment Batanay Caddesi’nin metro istasyonuna yakınlığı nedeniyle caddenin Cepler dışında her iki yönde arabalar park edildiğinden trafik yoğunluğu ve sıkışıklığı yaşandığını dile getiren Der, vatandaşlardan şu ana kadar herhangi bir şikayet almadıklarını, şikayet durumunda trafik konusunda yetkimiz olmadığından ilgili trafik biriminden destek isteyebileceklerini ifade etti.

Çevre sakinlerinin dar olduğu iddialarını kabul etmediği, trafiğin yenilenmesi nedeniyle tıkanmadığını vurguladıkları Ercüment Batanay Caddesi’nde görüşünü aldığımız vatandaşlar bölgede yaya trafiğinin daha yoğun olduğunu, dolayısıyla kaldırım ihtiyacı ile birlikte yapılan bisiklet yolunun ulaşıma hiçbir olumsuz etkisinin olmadığını kaydettiler.



YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109