Ekrem İmamoğlu Ataşehir’deki Darülacezeyi ziyaret etti

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ataşehir’deki Darülaceze Müdürlüğü Yerleşkesi’nde kalan yaşlı yurttaşları ziyaret etti.

Ekrem İmamoğlu Ataşehir’deki Darülacezeyi ziyaret etti
 Ekrem İmamoğlu Ataşehir’deki Darülacezeyi ziyaret etti

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu,  Ataşehir’deki Darülaceze Müdürlüğü Yerleşkesi’nde kalan yaşlı yurttaşları ziyaret etti.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, eşi Dilek İmamoğlu, ortanca oğlu Semih ve evin en küçük ferdi Beren ile birlikte Ataşehir’deki Darülaceze Müdürlüğü Yerleşkesi’nde kalan yaşlı yurttaşları ziyaret etti. İmamoğlu’nun büyük oğlu Mehmet Selim ise, staj amaçlı yurt dışında bulunduğundan ziyarette yer almadı. İmamoğlu Ailesi, Darülaceze ziyaretinden sonra. İBB Kayışdağı İtfaiye İstasyonu personeliyle de bayramlaştı. İmamoğlu, İBB çalışanlarının bayramlarını kutladığı etkinlikte, bayram boyunca vatandaşların arasında bulunacağı bilgisini paylaşmıştı.



İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, sabah bayram namazını Beylikdüzü Fatih Sultan Mehmet Camii’nde kılıp, amcası Ali İmamoğlu’nun mezarını ziyaret etmiş, ardından yakın çalışma arkadaşları ve gazetecilerle kahvaltıda bir araya gelmişti. Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan İmamoğlu, soluğu, çekirdek ailesiyle birlikte Ataşehir’deki İBB’ye ait Darülaceze Müdürlüğü Yerleşkesi’nde aldı. Eşi, ortanca oğlu ve küçük kızıyla birlikte yaşlı yurttaşlarla buluşan İmamoğlu’na, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi de eşlik etti. Yerleşke bahçesine kurulan masalarda, ağaçlar altında İmamoğlu’nu bekleyen huzurevi sakinleri, İBB Başkanı’nı alkışlarla karşıladı. Bu sırada 69 yaşındaki Necip Mert adlı vatandaş, arkasında İmamoğlu’nun adının yazılı olduğu 34 numaralı Trabzonspor formasını İBB Başkanı’na hediye etti.

“VEFA DUYGUSU” VURGUSU

Çalışanların ve huzurevi sakinlerinin yoğun ilgisi altında bahçeye ulaşan İmamoğlu, İstanbul Darülaceze Müdürü Reşit Taşkın’ın konuşmasının ardından mikrofonu aldı. “Sevgili eşim ve çocuklarımla sizleri ziyarete geldik” diyen İmamoğlu, “Sizlerin ziyaretine gelmek, bizlerin vazifesi. Burası sizin eviniz, yuvanız. Buradaki dostlarınızla, çalışma arkadaşlarımızla, güzel bir ömür diliyoruz hepinize” diye konuştu. Bu tür bakım yerlerindeki temel felsefenin “vefa duygusu” olduğunu vurgulayan İmamoğlu, “Bu tür yerleri, ülkemizin geçmişinden bugüne hizmetini yapmış sizlere, borcunu ödeme yerleri, vefasını gösterme yerleri olarak görüyorum. Burada en temel duygu, sizlere karşı duyulacak saygı ve sevgi olacaktır. Sizleri kucaklamak, sağlığınızla ilgilenmek, her anınızda sizlerin yanında olmak bizim vazifemiz. Hepinizin ellerinden öpüyorum. Hepinizin bayramı kutlu olsun” şeklinde konuştu.

“ANNEMİZİN, BABAMIZIN YERİNDESİNİZ”

Darülaceze’nin dünya çapında vicdana, vefaya ve geçmişe saygıyı temsil eden muazzam bir kurum olduğunun altını çizen İmamoğlu, şunları söyledi: “Bunun ismine layık olmak da bizler için ayrı bir sorumluluk. Bundan sonra da hem bu kurumumuza hem de bu kuruma ilave edeceğimiz kurumlarımıza dönük ilgimiz, alakamız, bu tarihi sorumlulukla daha da büyütülecektir. Bunu belirtmek istiyorum. Hepinizi çok seviyorum. Buraya gelirken annemizi, babamızı ziyaret ettik. Onların da sizlere selamlarını getirdik. Sizler de bizim büyüğümüzsünüz. Sizler de bizim, annemizin babamızın yerindesiniz. Bu duygularla sizleri kucaklamaya heyecan duyuyorum.”

VATANDAŞ: “ÇAYIMIZI İÇMEYE DE BEKLERİZ” İMAMOĞLU: “GELECEĞİZ. 5 YIL BURADAYIZ”

İmamoğlu, konuşmasının ardından eşi Dilek İmamoğlu ile birlikte bütün masaları dolaştı ve bahçede bulunan Darülaceze sakinlerinin tek tek bayramlarını kutlayıp, onlarla fotoğraf çektirdi. Bu sırada bir huzurevi sakini İmamoğlu’na, “Böyle olmadı. Çayımızı içmeye de bekliyoruz” dedi. İmamoğlu, yaşlı adama, “Daha başlangıç. Geleceğim. 5 yıl buradayız” yanıtını verdi. İmamoğlu’nun, kendisiyle tokalaşan kırmızı elbise giymiş bir huzurevi sakinine, “Mekanın kraliçesi” şeklinde iltifat etmesi gülüşmelere yol açtı. Seyide Gökçe (66) ve Burhan Kalay (57) adındaki huzurevi sakinleri İmamoğlu’ndan nikahlarını kıyması yönünde talepte bulundu. İmamoğlu’nun çifte yanıtı, “Siz isterseniz, biz kıyarız” oldu. Derviş Kaya adındaki bir huzurevi sakini de İmamoğlu için yazdığı şiiri, İBB Başkanı’na takdim etti. İmamoğlu ve ailesi, özel bakıma muhtaç sakinlerin kaldığı “Şefkat Evi”ne gidip, burada yatan hastalarla da bayramlaştı.

İTFAİYEDE TÖREN MANGASIYLA KARŞILANDI

Darülaceze’deki ziyaretlerini tamamlayan İmamoğlu ve ailesi, yerleşke yakınındaki İBB Kayışdağı İtfaiye İstasyonu personeliyle de bayramlaştı. İmamoğlu’nu tören mangası ile karşılayan İtfaiye erleri, İBB Başkanı’na tekmil verdi. İmamoğlu, burada yaptığı konuşmasında, itfaiyecilere, “Çok kutsal bir mesleği yerine getiriyorsunuz, can kurtarıyorsunuz, hayat kurtarıyorsunuz. İnsanların bir nevi canının teminatısınız. Burada bize size, ‘Allah razı olsun’ demek düşer. Duamız şudur ki; ayağınıza taş değmesin. Canınızı, sağlığınıza bir ufak sıkıntı gelmesin” sözleriyle seslendi. “Bayramını kutlamaya geldik” diyen İmamoğlu, “Bazı mesleklerin bayramı, seyranı yok. Nöbettesiniz. Bazı mesleklerin mekanı terkedilmez. Ne zaman başımıza geleceği bilinmez. Bu yönüyle de fedakarlık yapan sizi, iki kat bayramınızı tebrik ediyorum, iki kat Allah razı olsun” şeklinde konuştu.

“KALICI OLANLAR BU KURUMUN KADROLARIDIR”

İBB’nin Türkiye’nin en değerli ve en büyük kurumlarından biri olduğunu vurgulayan İmamoğlu, şunları söyledi: “Seçilmiş insanlar gelirler, görevlerini yaparlar. Kalıcı olanlar, bu kurumun kadrolarıdır. Dolayısıyla bu ve bunun gibi kurumlara hizmet edenler, milletine hizmet edecek. Devletine hizmet edecek. Kamu çıkarını koruyacak. Kimseye hizmet etmeyecek. Ben, sadece emanetçiyim. Görevimin başına geldim. Allah ne kadar nasip eder bilmem. Bu görevi yapıp, başkasına emanet edeceğim. Ama siz kalıcısınız. Dolaysıyla birkaç prensibi olmalı her arkadaşımın. Kurumuna sadakat, kamu malına en ufak bir sıkıntı getirmemek, hak hukuk anlayışıyla vatandaşın bir kuruşuna bile sıkıntı vermemek. Bir nevi evinize gittiğinizde huzurlu bir şekilde başınızı yastığa koyabilmek. İnşallah bu dönem hem siz hem biz İstanbul halkına, milletimize, bayrağımıza en güzel hizmetimizi veririz. Türkiye’nin en eski kurumlarından biri olan İstanbul itfaiyesinde çalışmak, bence çok gururlanmanız gerek bir şey. Bunu daha yukarıya taşımak, daha çağdaş, dünyayla eşgüdümlü çok iyi bir itfaiye teşkilatımız olduğunun biliyorum, ama çok daha iyisini nasıl yaparız ona bakacağız.”

BEREN’İN BABA SEVGİSİ

İmamoğlu’nun konuşmasının ardından istasyon şeref defterine duygularını yazması sırasında kızı Beren’in babasına sarılması, ilginç görüntüler oluşturdu. İBB Başkanı İmamoğlu, şeref defterine şunları yazdı: “İstanbul’un en eski ve önemli kurumlarından biri olan itfaiye birimimizin Kayışdağı Grup Amirliği ziyaretimizde tüm itfaiye çalışanlarımıza, milletimiz adına hizmetleri, can ve mal güvenliğimizin teminatı oldukları için minnet duygularımı iletir, kendilerine sağlık, mutluluk ve kazasız günler diliyorum. Kurban Bayramı’nız mübarek olsun.”

Güncelleme Tarihi: 11 Ağustos 2019, 16:51

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109