Eczacıbaşı'nın 'Kilometretaşı' gördüğü mağaza

Eczacıbaşı'nın 'Kilometretaşı' gördüğü mağaza

Eczacıbaşı'nın 'Kilometretaşı' gördüğü mağaza
Eczacıbaşı Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, Uğur Yapı'nın açtığı mağazayı "işbirliğinin kilometretaşı" olarak gösterdi.
Tüketicilere ev dekorasyonu konusunda aradığı her şeyi tek çatı altında sunan EVDEMA, Avrupa yakasında açtığı mağazalardan sonra Anadolu yakasına da imzasını attı.

Adres defterine Mecidiyeköy1,Mecidiyeköy2, İzmit, Güzelce, Çağlayan ve Avcılardan sonra Kozyatağı’nı  da ekleyen firma, yeni mağazasıyla Avrupa’dan sonra Anadolu yakasını da dekore ederek yıl sonunda 100 milyon lira ciroyu yakalamayı hedefliyor

Uğur Yapı, bünyesinde bulunan EVDEMA  mağazalarıyla başta kendi yarattığı markası VİTALE olmak üzere ECZACIBAŞI Yapı Grubunun Vitra, Artema, İntema Mutfak, Villeroy Boch, Burgbadgibi dünya markalarına aitbanyo, seramik, armatür, mutfak, ankastre cihaz, aydınlatma, aksesuar, duvar kağıdı, masa&sandalye, kapı, parke, doğaltaş, mobilya ürün gruplarının toptan ve perakende olarak satışını gerçekleştiriyor.

Uğur Yapı, Mecidiyeköy1, Mecidiyeköy2, İzmit,  Güzelce, Çağlayan, İzmit ve Avcılardan sonra 7. mağazasını Kozyatağı’nda açtı. İlk mağazasını 3 yıl önce Avcılar E-5 üzerinde hizmete açan firma, E-5 üzerindeki ikinci mağazasını Kozyatağı’nda açara, her iki kıtada da ana mağaza konsepti bütünlüğünü sağlamış oldu.

Türkiye’de ilki yarattı

Eczacıbaşı Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, Ataşehir Belediye Başkanı ve  Uğur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı  Kemal Çelik’in katılımıyla gerçekleştirilen mağaza açılışında konuşan Bülent Eczacıbaşı Uğur Yapı ile son derece başarılı bir işbirliği içinde çalıştıklarını belirterek,”Bu mağazada bu işbirliğinin kilometre taşlarından biri olacak. Kemal Bey’in her attığı adım bir öncekinden daha büyük oluyor. Kendisini gönülden kutluyorum” diyerek sözü Kemal Çelik’e bıraktı.

Açılış konuşmasını yapan Kemal Çelik, 1978 yılında kurulan UĞUR Yapı’nı bugün tüketicilere ev dekorasyonu konusunda etkili çözüm önerileri sunan EVDEMA Mağazaları’yla dekorasyonda markalaşma sürecini tamamladığının altını çizerek, piyasaya giren yabancı yapı marketler karşısında ‘şirketimizi nasıl koruruz, nasıl bir güç olarak var oluruz?’ düşüncesinden hareketle EVDEMA’yı yarattıklarını anlattı.

Çelik, ilk olarak 2008 yılı Ekim ayında açılışı yapılan EVDEMA Mağazası’nda ıslak hacim ürünleri, mutfak, ankastre ürünler, aydınlatma, parke, aksesuar, masa sandalye, iç ve dış kapı, duvar kâğıdı, doğaltaş, mobilya  gibi ürün gruplarını bir araya getirerek Türkiye’de ilk kez dekorasyon konusunda farklı konseptleri bir araya getirerek markalaşma sürecini başlattıklarını vurguladı.

‘Aradıkları her şeyi tek bir adreste’

EVDEMA  çatısı altında kendilerinin yarattığı Vitale markalı aydınlatma, mobilya, duvar kağıdı, doğaltaş, parke, iç-dış kapı,masa sandalye, aksesuar ürünlerinin dışında Vitra, Artema, Villeroy Boch, Burgbad  markalı ıslak mekan ve  banyo ürünleri, İntema Mutfak’a ait ankastre ürünler gibi bir ev için gerekli olan hemen hemen her şeyi farklı konseptlerle tüketicilerle buluşturduklarına değinen Çelik, şunları söyledi:

“Islak mekanlarla bu ürünleri bir arada sunan konsepte sahip tek firmayız. Bu büyüklükte Avrupa’da bile tek sayılırız. Eczacıbaşı’nın bütün ürünlerini satıyoruz. Onun üretmediği ama evde ihtiyaç olan diğer ürünleri de başka firmalardan alıyoruz. Bir kısmını ithal bir kısmını da yerli ürünler olarak alıyoruz. İnsanlar EVDEMA ’ya geldiklerinde mutlu oluyorlar. Çünkü aradıkları her şeyi tek bir adreste bulabiliyorlar.”

400 kişiye istihdam sağlıyor

1.5 milyon TL’lik yatırımla tüketicilerin hizmetine sunulan Kozyatağı mağazası firmanın Anadolu’ya açılan ilk kapısı olma önemine sahip. Geçtiğimiz yılı 75 milyon TL’lik bir ciroyla kapatan Uğur Yapı, bu senenin sonunda ise 100 milyon TL civarında bir ciro hedefliyor.

Anadolu yakasındaki ilk mağazası ile 20 kişiye daha istihdam kazandıran EVDEMA’ nın tüm mağazalarında yarattığı istihdam sayısı da 180 kişiye ulaştı. Bu sayı tedarikçiler de düşünüldüğünde 400 kişiyi buluyor.

Satışların yıldızı perakende

EVDEMA’nın satış ağının perakende, alt bayiler ve proje bazlı olmak üzere 3 farklı ayağı bulunuyor. Perakende, satışların yüzde 42’sini, proje bazlı satışlar yüzde 30’unu alırken alt bayiler kanalıyla satış ise yüzde 28 oranında gerçekleştiriliyor.

Tüketicilerin yerli ürünlere karşı ithal ürünlerden çok daha fazla güven duymaya başladığına işaret eden Çelik, örnek olarak Eczacıbaşı’nın ürünlerini gösterdi. Çelik şöyle konuştu:

“Biz münhasır Eczacıbaşı bayisiyiz. Eczacıbaşı’nın ürettiği hiçbir ürünün karşılığına ithal bir ürün getirmiyoruz, getirmeyiz de. Bu münhasır bayilik sistemini karşılıklı menfaatlerimiz doğrultusunda devam ettirme düşüncesindeyiz. Şu anda Eczacıbaşı’nın banyo ürünleri varken biz ithal banyo ürünleri getirmiyoruz.

Şu da var tabi. Eczacıbaşı Türkiye’nin kurusal ve güçlü firmalardan bir tanesi. Şu anda Almanya’da 2- 3 tane fabrikamız oldu. Villeroy& Boch’un seramik bölümünü Eczacıbaşı satın almıştı. O satın alınca biz de Villeroy& Boch bayisi olmuş olduk. Engels’i yine Almanya’da satın aldı. Biz de Engels bayisi olduk.

Burdbad markasını satın  aldı. Biz de bu markanın bayisi olduk. Bizim ithal getirdiğimiz ürünler Eczacıbaşı’nın satmadığı diğer ürünler. Eczacıbaşı banyo diyor, biz ev dedik. Müşterimize başka ne satabiliriz den yola çıktık. Müşterimizin duvar kağıdına ihtiyacı oluyor, kapıya ihtiyacı oluyor, aydınlatmaya ihtiyacı oluyor, mobilyaya ihtiyacı oluyor. Biz bu ürünleri de başka markalardan sağlıyoruz.”

Profesyonel lojistik depo sitemi kuracak

2009’da krize rağmen yüzde 20 büyüme kat ettiklerini ifade eden Çelik, aynı yıl Çatalca’da 25 bin metrekare alana sahip bir lojistik depo alanı satın aldıklarını, profesyonel lojistik depo sistemi kurma çalışmalarının da devam ettiğini söyledi.

Çelik, “24 saat hizmet verecek bu lojistik depo. Çünkü Mecidiyeköy, Şişli gibi yerlere gündüz trafikte girip çıkmak çok zor oluyor. Bu lojistik depo ile 24 saat hizmet vereceğiz. Oralara gidip araçlarımız malları teslim edecek. Bu seneki hedefimiz kesinlikle büyümek. Şu ana kadar da yüzde 30 büyüyerek gidiyoruz” diye belirtti.

Rotahaber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER