DÜNYA GENÇLERİ BU PROJELERDE BİR ARAYA GELİYOR

Farklı ülkelerden gelen gençlerle Ataşehirli gençleri buluşturan “Gümüş Ufuklar” ile “Yeşil Dünya” projele..

DÜNYA GENÇLERİ BU PROJELERDE BİR ARAYA GELİYOR

 DÜNYA GENÇLERİ BU PROJELERDE BİR ARAYA GELİYOR

Farklı ülkelerden gelen gençlerle Ataşehirli gençleri buluşturan “Gümüş Ufuklar” ile “Yeşil Dünya” projele..
Farklı ülkelerden gelen gençlerle Ataşehirli gençleri buluşturan “Gümüş Ufuklar” ile “Yeşil Dünya” projeleri, öğrencilerin iletişimini geliştirip kültürlerin kaynaşmasını sağlarken, yabancı dil pratiklerine de yardımcı oluyor.

Ataşehir Belediyesi ile Uluslararası Gençlik Örgütü AIESEC Ataşehirli gençler için bu yıl hazırladıkları iki projeyi hayata geçiriyor.

Dünyada 127 ülkede kâr amacı gütmeden gönüllülük esasına göre faaliyet gösteren AIESEC organizasyonu kapsamında farklı ülkelerden gelen 70 yabancı öğrenci Ataşehir’e misafir oluyor.

AIESEC İstanbul Asya tarafından organize edilen ve Ataşehir Belediyesi Ferhatpaşa Gençlik Merkezi ve Neşet Ertaş Kültürevi işbirliğiyle yürütülen 4 haftalık çalışma, 4 Ağustos’a kadar sürecek.

Yurt dışından gelecek olan 70 misafir öğrenci ile14-18 yaş arasındaki Ataşehirli Gençler, Ferhatpaşa Gençlik Merkezi’nde Yeşil Dünya Projesine, Neşet Ertaş Kültürevi’nde ise Gümüş Ufuklar Projesine 25 Haziran - 6 Temmuz 2018 tarihleri arasında online kayıt yaptırabilir.

Programlar 9 Temmuz - 4 Ağustos 2018 tarihleri arasında hafta içi 4 gün (Pazartesi günleri hariç ) gerçekleşecek.

“Gümüş Ufuklar” ve “Yeşil Dünya” Projelerine katılan gençler hem İngilizcelerini pratiğe dökmek için fırsat yakalamış olacak, hem de dünya sorunlarına dair farkındalık yaratıp, çözüm üretmek için çalışacaklar.


 
Proje İçerikleri

Gümüş Ufuklar Projesi ( Neşet Ertaş Kültürevi )

Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri, Birleşmiş Milletler tarafından hazırlanan 16 Dünya Sorunu, Dünya’da Pazarlama, Türkiye’de Sosyal Sorunlar, Cinsiyet, Ayrımcılık, Reklam Dünyası, Yetenek sınıfları, IQ, EQ, CQ, Etkili Konuşma, İletişim Becerileri, Efektif Konuşma Teknikleri, Münazara Yarışmaları, Beden Dili, Takım Oyunu, Yabancı öğrencilerin kendi dillerini öğrettikleri oturumlar, Ülke Tanıtımları, Yoga

Yeşil Dünya Projesi ( Ferhatpaşa Gençlik Merkezi)

Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri, Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin 13. Hedefi İklim Eylemi incelemesi,  Türkiye’de ve Dünya’daki İklim Değişiklikleri üzerine araştırma, Yabancı öğrencilerin kendi dillerini öğrettikleri oturumlar, Etkili Konuşma,  İletişim Beceriler, Münazara Yarışmaları, Takım Oyunu, Ülke Tanıtımları, İklim Değişikli konusunda sunumlar, İklimin geçmişten günümüze olan değişimi, Halk üzerinde nasıl bilinçlendirme yapılacağına dair tartışmalar, Halk üzerinde bilinçlendirme aktiviteleri, Ağaçlandırma çalışmaları, Botanik bahçesi gezileri

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER