Çılgın büyüme devam edecek

Çılgın büyüme devam edecek

Çılgın büyüme devam edecek
Mirsis, 2008’de kurulmuş genç bir şirket. Genç ama deneyimli bir şirket daha doğrusu. Çünkü ekibi ve ortakları Gül Düzgider ve Ece Kutlucan deneyimli isimler. Düzgider’in Akbank, Ece Kutlucan’ın ise Yapı Kredi geçmişleri var. Şirketin 3 kişiyle başlayan serüveni üç yıl gibi kısa bir sürede 146 kişilik kadroya ulaşarak devam ediyor. Hızlı büyümesini sürdüren şirketin ortaklarıyla Ataşehir’deki merkez ofislerinde konuştuk. Mirsis’in referansları arasında Akbank, IBM, Yapı Kredi ve Anadolu Sigorta’yı sayan Gül Düzgider, dışkaynak, yazılım, test hizmeti, kariyer danışmanlığı gibi alanlarda faaliyet gösterdiklerini söyledi. Ar-Ge faaliyetlerini de Kocaeli Üniversitesi Teknopark’ında devam ettirdiklerini anlatan Düzgider, şunları söyledi: “Son olarak Yapı Kredi’de World kredi kartlarının bakım işini üstlendik. 2010’da başlayan proje, bizim için önemli bir kilometretaşı oldu. World kredi kartlarının yazılım geliştirme, bakım projeleri ve problem desteğini 26 kişilik bir ekiple sağlıyoruz. Müşterilerimiz finans sektörü ağırlıklı. Ama telekom sektörüyle ilgili de hedeflerimiz var, görüştüğümüz ilişkilerimizi ilerlettiğimiz müşteri adaylarımız var. Yeni bir ürün tamamlandı, yakın zamanda duyurusunu yapacağız. Mobil tarafta ciddi çalışmalarımız var.”
5 yıllık büyüme planı hazır

Bu yılı kalite ve belgelendirme yılı olarak belirlediklerini söyleyen Ece Kutlucan, 5 tane belge almayı hedeflediklerini açıkladı. Beş yıllık bir büyüme planı hazırladıklarını belirten Kutlucan, şu bilgileri verdi: “Yönümüzü belirledik. Bilinirliğimizi artırmak, kadromuzu güçlendirmek istiyoruz. 2011 sonunda ciroda yüzde 50’lere varan bir büyümeye ulaşacağız. 5 yıllık planımızın sonunda ise 363 kişilik bir insan kaynağına ulaşacağımızı öngörüyoruz. Pazarlama faaliyetlerine ağırlık vereceğiz. Sosyal medyayı kullanacağız. Yola iki bankayla başladık ve devam ediyoruz ama yeni bankaları da referanslarımız arasına katmak istiyoruz. Finans dışındaki sektörlere de zaman içinde gitmek istiyoruz.”

Üç çözüm: Mezura, ODES ve SM3

Mirsis tarafından hazırlanan Mezura yazılımı TÜBİTAK destekli bir proje. Öncelikle KOBİ’lerin kurumsal yönetim ve risk yönetimi ihtiyacını karşılamak üzere oluşturulmuş. Mezura, kurumsal yönetim ve mali risklerin belirlenmesini sağlıyor. Düzenli olarak denetlendiğinde şirketin gelişmesinin takip edilmesine yardımcı oluyor. ODES, bankacılık ana sistemlerin hizmet dışı kaldığında kullanılacak bir altyapı olan Olağanüstü Durum EFT platformu. Merkez Bankası’nın mevcut EFT sistemini kullanmakta olan bankanın temel bankacılık sistemlerinde oluşan bir arıza veya cut-off saatlerine yakın olan zamanlarda meydana gelen geçici kesintiler nedeniyle hazine-vostro işlemleri başta olmak üzere temel bankacılık işlemlerini gerçekleştirmelerini sağlamak için kullanılıyor. SM3 ise kurum politikalarının standartlarla uyumunun kolaylıkla takip edilebilmesi amacıyla hazırlanmış bir platform. Sistem, politika olgunluklarını kontrol ederek denetimlerden önce geliştirilmesi gereken adımları belirliyor.



YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109